Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Tarolt a Cloverfield

2008.01.20. 19:19 koimbra Szólj hozzá!

Becsült amerikai hétvégi mozis eredmények

Első helyen nyitott a Cloverfield, aminek az előzetesében a Szabadság szobot feje elszáll messzire és a plakátokon is a fej nélküli szobor látható. A marketing megtette a hatását, a legjobb januári nyitást produkálta. 41 millió dollárt hagytak a nézők a mozik pénzárainál. 25 millióból hozták össze. A készítők elmondták, hogy terveznek prequel-t, egy előzményfilmet készítenének. Persze azért üröm az örömben, hogy ha a napi adatokat nézzük, akkor látható, hogy a bevétel csökkent, pedig egy filmre általában szombaton több néző megy el, mint pénteken. A rajongók gyorsan elrohantak pénteken, a maradék meg szombaton és vasárnap tette tiszteletét. 80 milliót el fogja érni bizonyosan, a 100 millára nem mernék fogadni.

Második helyen nyitott a 27 Dresses romantikus film 22,4 millió dollárral. Főszerepben Kathrine Heigl

A The Bucket List a harmadik helyre csúszott vissza, az előző hétvégéhez 22 %-ot esett a bevétel, ez igazán jónak mondható. 15,1 millió dollárt hozott Jack Nicholson és Morgan Freeman filmje, 45 millióból készült és 42,7-nél jár éppen.

Negyedik helyen tanyázik a Juno, ezen a hétvégén 10,2 millió dollárt hozott a film, jelenleg 85,3 milliónál jár. Az Oscaron az egyik főesélyes. A 100 millió dollárt jócskán meg fogja haladni a bevétele, színtiszta nyereség egy 2,5 millióból forgatott filmnek.

A nemzet aranya: A Titkok Könyve az ötödik helyen áll, 8,1 millió dollárt hozott, 198 millánál jár éppen. Az első részt túlszárnyalta bevétel tekintetében, a harmadik részt is érzésem szerint majd leforgatják pár év múlva.

Jégkocka, azaz Ice Cube First Sunday filmje a hatodik helyen áll, 7,8 millió dolláros bevétellel, ezzel együtt 28,4 milliónál tart.

Queen Latifah, Katie Holmes és Diane Keaton filmje, a Mad Money 7,7 millióval nyitott a hetedik helyen. Ennél érzésem szerint mindenképpen többet vártak, de a 22 milliós előállítási költségekhez képest annyira nem csúnya bukta.

A lista alján kullog a Blonde and Blonder film 26.500 (azaz huszonhatezer-ötszáz) dolláros bevétellel. Csak a főszereplők miatt említem meg: Pamela Anderson és Denise Richards. Csak 14 moziban mutatták be. Elég gyengus
Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr71304802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása