Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hitman - A bérgyilkos (Hitman) -kritika

2008.01.27. 10:38 koimbra 11 komment

 

-Kérek egy bérgyilkost.

-Oké, mindjárt lehúzom a vonalkódleolvasót rajta

 

 

Se szeri se száma a megfilmesített és megfilmesítésre váró számítógépes játékokon alapuló filmeknek. Jómagam nem játszottam a Hitman játékkal, azt azonban tudom, hogy egy kopasz ficakot kell irányítan, akinek vonalkód van a tarkóján. Valami hasonlóhoz volt szerencsém, a Splinter Cellben is egy ilyesmi figurát kellett irányítani, Sam Fishernek hívták (egyébként jó lopakodós játék volt), a Hitmanben a figurának nincs neve, csak azonosítója. Ő a 47-es ügynök.

 

Tehát a 47-es jó bérgyilkoshoz híven nem sütteti a hasát a tengerparton, hanem megbízást vállal és teljesít. Szentpéterváron ügyködik éppen, a feladatát rendben lerendezi, de átverik, így menekülnie kell. Nem bízhat a saját cégében, nyomában ott lohol az „ügynökség” többi kopasz foglalkoztatottja, az egész orosz rendőrség, no meg az utána évek óta nyomozó nyomozó. Mellesleg azért kiderül, hogy nem annyira szívtelen bérgyilkos ő, van lelkiismerete is, ugyanis az egyik célpontját Nika Boronina (Olga Kurylenko – a következő Bondban a főcsaj) életben hagyja, sőt védelmébe fogadja. Talán azért mert mégsem annyira hulla merev és feltámad benne az elfojtott tesztoszteron.

 

Még jóval a film forgatása előtt sok internetes oldalon Jason Statham nevét emlegették,

hogy ő lenne a legtökéletesebb a szerepre. Később Vin Diesel neve is felmerült, ami viccnek is rossz volt. Azonban a kopasz gyilokot Timothy Oliphant alakíthatta. Nem volt rossz választás, kicsit féltem, mivel a Die Hard negyedik részében nem túl meggyőzően alakította a szerepét. Viszont egy percre sem tudjuk elhinni, hogy nagy szarban lenne a bérgyilkos csávó.. Kifejezetten látszik, hogy nem nagyon van kétségbe esve, minden lépését megtervezi, memóriája mint Grabovskyé, ő a legjobb, a The Best!

 

A zene viszont olyankor is megy, amikor épp nem nagyon történik semmi, ráadásul pont olyan fajta, amitől várnánk, hogy na most akkor majd lesz mindjárt valami. Vagy lehet, hogy azokra is gondoltak, aki épp elaludni készültek és nem hagyták, hogy ez bekövetkezzen.

 

A film maga nem igényel agymunkát, röpködnek a pofonok, a golyók és eltelik a másfél óra. Nézünk ki a fejünkből, nézzük a filmet, tetszik amit látunk. Ugyan néhol érdekes, hogy angolul beszélnek, hisz oroszföldön járunk (no meg a 47-es is velünk együtt), de mivel agyunk OFF állapotban van, így nem is nagyon érdekel. Xavier Gens rendező egy sablonos, klisével teli filmet hozottt össze Luc Besson produceri felügyelete alatt. Azonban erre számítani lehetett, így nagy meglepés nem ér, sőt élvezhető darab lett a Hitman.

 


A film végén a függöny leereszkedik, a villany felkapcsolódik a moziban, mi pedig elgondolkodunk láttunk-e már olyan filmet amiben helikopterrel (Hinddel?) lőnek szét egy székesegyházat.

 

 

Értékelés: 70 %

 

Előállítási költség: 70 millió dollár (valamiért nem tudok hinni ennek a számnak)

Amerikai bevétel: 39,5 M $

Összbevétel: 95,8 M $

Szereplők:
Timothy Olyphant (47-es)
Dougray Scott (Mike)
Olga Kurylenko (Nika)
Robert Knepper (Yuri)
Ulrich Thomsen (Mikhail Belicoff)
Henry Ian Cusick (Udre)

 

Címkék: akció iromány játékból film 70 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr77312819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kahuna (törölt) · http://bigkahuna.blog.hu 2008.01.27. 11:14:37

Sztem egyedül a hangok voltak igazán jók, pl: amikor a lostos csávot gyakja le akkor olyan erősek a hangeffektek, hogy a black hawk down is irigykedne:D Nekem mondjuk igy is csak 40%

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.01.27. 15:31:40

A film egy jó egyestés alkotás volt. Nem ingatta meg a bérgyilkosfilmek királyának, a Leon a profinak a trónját.

sjbee 2008.01.27. 15:42:44

1x meg lehet nézni, ha másért nem hát Olga Kurylenko-ért :D

Predash 2008.02.03. 21:23:25

Sztem elment egynek, egyetértek a kritikával. Egyébként játszottam 3 hitmannal. Egyszernézős darab.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.02.06. 10:36:21

Érdemes kipróbálnod a Hitman játékokat, mert nagyon sokszor végigjátszhatóak és egy-egy küldetésnek 2-3 teljesítési módja van.
A Hitman 2 demóját töltsd le aztán majd meglátod. A filmet nem láttam, mostanában nem is fogom.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.02.06. 10:59:26

Nem vagyok én már nagy játékos, nem tud lekötni, a CoD 4 demóját nyomtam végig valamelyik nap vicsorogva szinte. Szerettem régen az ilyen "jöttem, hogy gyakjak" tipusú játékokat, de valahogy nehezemre esett végigvinni a demót:) A Tomb Raider Legend-et is elkezdtem, de fél óra után abbamaradt. A Splinter Cell Double Agent-et végigtoltam, jó kis lopakodós gamma volt, azt hiszem jól teljesítettem, mert a végén megkaptam a plusz pályát:) A Filmdroidról leírásban írtam is, hogy Pc Klubban dolgozom vagy ilyesmi, szóval játszhatnék naphosszat akár, de már nem köt le (Battlefieldben régen egész nap a neten lógtam, első helyeket szereztem meg, vagy Lineage-eztem, azzal úgy elrepült az idő.) Szóval majd esetleg ha itt is meglesz kipróbálom, mindenképpen. Jelenleg az idejárók azt mondták szivesen játszanának az Avp első részével, mert ott van egy olyan multis pálya, hogy egy bunkert kell védeni az emberekkel, amit Alienek hada ostromol.

MoziFan · http://mozifan.blog.hu 2008.02.07. 23:25:59

Azért a francia filmek más szinten mozognak,mint a hollywoodiak. :) Nikita is jó volt.

cilu89 2008.06.09. 16:54:13

Sztem nagyon jó film volt

Ö.Csi. 2008.08.16. 12:18:43

Szerintem nagyon jó lett a film!!! Mondjuk kicsit fura Timoty Olyphant mint Hitman !!! De én már többször is megnéztem nekem nem volt csalódás a játék után sem!!! Persze vannak benne hibák ezt aláírom de melyik filmben nincsenek!!! XD

Danee 2008.08.18. 22:36:28

Nem is baj hogy az emberek észre veszik a hibákat. de a Die Hard 4 A Ti szavatokkal élve szar-- A hitman film jó sőt, A Játékai még frankóbbak, de szerintem aki csak egy hülye kis kurva miatt nézi meg a filmet az ugyan olyan mint az a kis hülye kurva, nameg nem mindegy ki játsza a filmet hm? nekem a film volt a lényeg , nem a fő-és a mellék szereplők..de ha ti ezen rágodtok biztossan csak azért nézitek ki játsza mert ő érdekel benneteket!!!

Egy Hitman Rajongó
süti beállítások módosítása