Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

P.S. I love you

2008.02.09. 16:36 Miecs 7 komment

Szeretni valakit, aki már nincs. Vezetve lenni valaki által, aki már nincs. Nehezen túllépni azon, hogy Ő már nincs. Vonzódni valakihez, aki még  a jövő lehet.

Holly és Gerry a fiatalságukat töltötték együtt, hiszen Holly még csak 19 éves volt mikor megismerkedtek. Most kb 10 év után még mindig határtalanul szeretik egymást, bár a házastársi veszekedések nem maradhatnak ki. Mindennek egyszer csak vége, mikor meghal a szeretett férj. Holly belebetegszik, Gerry tudta, hogy így lesz, ezért még halála előtt leveleket ír neki, amiket folyamatosan megkap, és ajándékokat rendel meg előre számára. Így ott lesz továbbra is az életében. Holly valamilyen szinten talpra tud állni, próbálja betartani Gerry kívánságait, mindebben barátnői lesznek segítségére. Buliznak, élvezni próbálják az életet, miközben Gerry irányítgatja. Daniel, Holly édesanyjánál dolgozik, bepróbálkozik folyamatosan Holly-nál, de reménytelenül, végül megértik, hogy ketten együtt mint pár nem működne, csak mint barátok élhetnek egymás mellett. Nehéz feldolgozni, de régi dolgok felidézése, átgondolása segíthet ebben. Holly ismét lehet szerelmes, talán képes is rá.

Történetében nem tűnik mélyen szántónak, de ha látjuk, átéljük a filmet, lelkileg is megértjük. Néha olyan történetek kerülnek elő, amelyek sírásra is késztethetnek.

Az a Richard LaGravenese írta és rendezte, akinek nevézhez is köthető több kollegájával együtt a 2006-os megjelenésű Párizs, szeretlek! című film forgatókönyve és rendezése, ahol minden apró történet a szerelem témája körül forog. A történet Cecelia Ahern 2004es regényén, P.S. I love you-n alapszik.

Fontosabb szereplők: Holly szerepében Hilary Swank,  Gerry szerepében Gerard Butler, William szerepében Jeffrey Dean Morgan, Daniel szerepében Harry Connick Jr.

6,5/10

Engem nem hengerelt le annyira, mint amennyire számítottam, hogy le fog.

Címkék: lovestory 65 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr52332535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.02.09. 17:14:03

még nem láttam...de valahogy nem tom elképzelni HS-t ilyen szerepben..

Miecs · http://filmdroid.blog.hu 2008.02.09. 18:38:20

pedig egsz jól játszott :)

dzsango 2008.02.09. 19:15:46

Valahogy többet vártam a filmtől, az előzetesekről és a plakátról sütött, hogy ez jó film lesz, de hát nem lett teljesen, de élvezhető, a 6,5 reális pontozás.

koren 2008.03.03. 00:13:48

Szerintem a 2-őt épp hogy súrolja (pontozásban), ez nem film volt! Hihetetlen, hogy ezt vígjátéknak szánják "romantikusnak!!" ez egy morbid baromság. nem tudom kinek vicces az hogy a pasim aki állítólag szeretett míg élt, előre kifundálta hogy levelekkel bombáz biztos ami biztos. Nehogy el tudjam felejteni, és pasizásra buzdít!! Én meg megint annyira szeretem őt, hogy a hamvait hurcibálom magammal bulizni és vele is alszok :) Ez,... ez igen! Ki tudna ennél jobb romantikus kis vígátékot elképzelni magának. Ha az első öt percben nem tudnád, hogy mennyire szeretik-szerették egymást, ne aggódj nem maradsz le semmiről a film végéig a szeretlek "utóirat szeretlek" még olyan 10-szer tutti, hogy elhangzik! HS-ről meg csak annyit hogy már a millió dollárosban is túlzásba vitte a szenvedést.

Koimbra 2008.04.19. 14:18:12

Megtekintettem. Először is hosszú volt a felvezető, olyan volt, mintha egy kamaradarabot néznék, aztán végülis jöttek még szereplők, de akkor is úgy éreztem még mintha színházban ülnék, ez oda való. Nem fogott meg sajnos, mindenesetre ha esetleg véletlen adják a tévében leülök majd elé, hátha jobban tetszik.

Eszter 2008.06.13. 11:09:20

Úgy látszik ez a film csak nekem tetszett igazán.Szerintem mélyenszántó volt,érzéki,jó szereposztású,őszinte,igaz
érzelmekről szóló... Lisa Kudrov pedig adta magát..nagyon jókat nevettem rajta. Szóval jó film volt...de persze mindenben lehet hibát találni...

Miecs 2008.06.13. 14:24:40

Senki nem tiltotta meg h tetszen ez a film bárkinek is. sőőt, valakinek lehet ez a favoritja, csak hát pl én szeritnem többet vártam el és ezért csalódtam.. és igen, mindenben lehet hibát találni, mivel semmi sem teljesen tökéletes. Amúgy néztem, hogy megveszem DVD-n csak nagyon drága volt, ahhoz hogy megvegyem, amennyit szánok rá.
süti beállítások módosítása