Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Juno (Juno)

2008.02.12. 20:15 koimbra 2 komment

Mit tennél, ha kiderülne gyereket vársz? Vagy ha a barátnőd (esetleg az egyestés kalandod) jelentené be azt, hogy gyereked lesz, méghozzá Tőled!

Juno MacGuff 16 éves, gimis csaj. Süt róla, hogy sok dolgot másképp gondol. Olyan „ami a szívemen az a számon” típus, kimondja a gondolatait. Ha egy érzékenyebb lelkületű ember kommunikálni akarna vele egy percig se bírná. Junonak azonban most nem az a legnagyobb problémája, hogy a többiek mit gondolnak róla, sokkal jobban aggasztja a terhessége. A „tettes” Paulie Bleeker, aki az egyik legjobb barátja, tökéletes ellentéte a kisasszonynak. Szüleinek elmondja, akik természetesen mellé állnak ezekben a nehéz időkben is. Juno nem tudja felnevelni a gyereket, ezzel tisztában van. Az elvetett abortusz gondolat után úgy határoz nevelőszülőket keres, akik meg felnevelik majd a születendő jövevényt. Aki keres, az talál, ki is választ egy párt, akik tökéletesek lehetnek. Mark és Vanessa kedvesek, aranyosak, fel is tudnák nevelni a gyerkőcöt.

 

Juno szerepében Ellen Page, aki hatalmas alakítást nyújt. Neve egyre ismertebb lesz, csak így tovább. No meg ez a név is: Juno MacGuff, szimpatikus így egyből (eskü, ha most lányom születne ezt a Juno nevet adnám neki:)). Jennifer Garner nyugodtab vizekre evezett, letette a kémes-efbiájos stílust, a fegyverét a sarokba támasztotta és profin eljátszotta ezt a szerepet is. Kiemelhetném az egész gárdát, habár a szerepek senkit sem erőltettek meg, mindenki egyenletesen jól játszik.

 

Ez a film amolyan nyugodtságot sugároz az emberbe, ráadásul senki nem emeli fel a hangját az alkotásban. Mindenki higgadtan beszél, ilyet sem látni minden nap. De kiemelhetném még a hangulatot, ez az ami hiányzik mostanában, mert ugye megnézünk egy filmet, rá is foghatjuk, hogy jó, de a hangulat hiányzik. Kevés olyan film van, ami után még napok után is visszagondolunk rá. Sok jó beszólás, szöveg emeli még a filmet nagy magasságokba.

 

Bele se merek gondolni, mi minden lehetett volna ebből a műből. Mondjuk ha Amerikai pite stílusú alkotás készült volna e helyett vagy ha esetleg Judd Apatow karmai közé kerül, milyen förmedvény született volna. Jason Reitman neve most már garanciát jelent a minőségre. Előző filmje a „Köszönjük, hogy rágyújtott” is meglepően jó volt, de nem hittem volna, hogy a Juno még azt is felülmúlja. Lassan le is körözi az apját, ha így folytatja, csak ne szálljon a fejébe a dicsőség.

 

Szép volt, jó volt, ilyet kérek még! Egy szó, mint száz, az Oscaron én a Juno-nak fogok drukkolni.

 

Értékelés: 90 %

 

Büdzsé: 2,5 millió dollár

Eddigi amerikai bevétel: 117,5 M $

Eddigi összbevétel: 126 m $

 

 

 

Címkék: iromány vígjáték dráma 90 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr59336288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reao013 2008.02.13. 07:06:26

Mindkettőtökkel egyetértek,de nálam 10/10 :)

VVega · https://debugme.eu/ 2008.03.05. 19:52:03

Hát nálam csak 10/6.5. Nem is értem, hogy hogy jelölhették Oscar-ra ezt ésmondjuk az Eastern Promises-t nem. Kellemes, jó kis film, de semmi több.
süti beállítások módosítása