Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A filmtörténelem legnagyobb buktái: Pluto Nash - Hold volt, hol nem volt...

2008.03.01. 19:08 koimbra 3 komment


Tartalom: Pluto Nash nemet mond Rex Carter tízmillió-dolláros ajánlatára, amellyel az üzletember magához kívánja venni Pluto menő éjszakai klubját. A klub a válasz után alig két perccel felrobban, ugyanis Morgan, a közvetítő nem szeret főnökével rossz hírt közölni. Nash egy szép énekesnővel az oldalán nyomozni kezd a titokzatos, nagy befolyással bíró Carter után, aki már a városi tanácsba is beférkőzött, s akit élő ember még nem látott. A nyomozás során egyre bizonyosabbnak látszik, hogy az üzletember valójában klón, aki egy nagyszabású tervet próbál gátlástalan módszereivel megvalósítani. (port.hu)

A Pluto Nasht már a 80-as évek közepétől szerették volna filmre vinni, de a forgatókönyvet átírták kismilliószor, míg végül 2000-ben tünt úgy, hogy nekikezdhetnek a forgatásnak, 2002 augusztusában került a mozikba.  A kritika nagyon lehúzta: a színészi játék siralmas, a dialógusok és a poénok gyengék, az effektusok pedig szörnyűek. Szereplők: Eddie Murphy, Rosario Dawson (Jennifer Lopez volt eredetileg kinézve), Randy Quaid, Joe Pantoliano, Jay Mohr, John Cleese.

A Pluto Nash 100 millió dollárból készült, a marketingre 20 milliót költöttek még pluszban. 2320 moziban kezdték vetíteni és az első hétvégén csak 2,2 millió dollárt sikerült összekaparnia. A végeredmény 4,4 millió dolcsi lett. Nemzetközileg sem volt sikeres, az USÁ-n kivül 2,7 millió dollárt hozott csak. Tehát az összbevétele 7,1 millió dollár volt. DVD-n valamennyire jobban szerepelt, de nem váltotta meg a világot. USA DVD kölcsönzési eredménye 25,4 millió dollár volt. Az alkotást Arany Málnára is jelölték.

Eddie Murphy 1994-ben nagyot bukott a Beverly-Hillsi zsaru harmadik részével. Visszatérésnek a Vámpír Brooklynban horror-vígjátékot szánta, de nem jött össze neki. Azóta karrierje eléggé a hullámvasúthoz hasonlít, amiben a nagy mély völgyet a Pluto Nash képviseli. Tervei között szerepel megint egy űrben játszódó mozi, a Meet Dave (előző munkacíme a Starship Dave volt), a Shrek negyedik része, egy komédia Nowhereland címmel, no meg Rómeó és Júlia projekt is.

A rendező, Ron Underwood ezen műve után főleg tévéfilmeket és sorozatokat (Ugly Betty, Reaper) rendezett. 2005-ben próbálkozott még a mozikban ismét, az In the Mix filmmel, Usher főszereplésével. Ez már szerényebb költségvetésből készült, de ennek is sikerült megbuknia, mellesleg az imdb-n a 45. legrosszabb film. Szóval száműzte magát végképp a tévé képernyőjére. Kár érte, régebben volt pár jobb filmje: Irány Colorádó, Tremors, Speechless.

Címkék: nagy bukta

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr86361040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.03.01. 19:14:37

Erről nem is hallottam... De a leírtak alapján nem is bánom

sjbee 2008.03.01. 21:50:39

Ismerem a filmet, de megnézni sosem mertem
süti beállítások módosítása