Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Eragon; Tibor vagyok, de hódítani akarok!

2008.03.01. 12:25 Miecs 6 komment

Az elmúlt éjszaka volt alkalmam 2 filmet, nem szeretném őket külön taglalni, csak ezen az egy bejegyzésen belül. Igazat megvallva egyik sem hagyott bennem olyan mély nyomokat, hogy külön-külön cikket nyissak nekik.

Eragon: 2006 sokat reklámozott fantasy-ja. A történet alapja, hogy egy földműves fiú szarvasra vadászva talál egy furcsa "követ", ami később kikel. Egy szép kis kék sárkány lesz belőle, aki napok alatt hatlmasra nő. Saphira régóta várta, hogy megtalálja lovasát és  egyesülhessenek. Később segítve a sárkánylovagokban hívő embereket, beállnak a harcba. Talán ennyi elég is a sztoriról. Vizuális szempontból nézve gyönyörűen csinálták meg, a sárkány aprólékosan, gondosan van kidolgozva. Sőt jellemében is hízelgő, belopja magát a szívünkbe, olyan néha mint egy kiscica, néha mint egy kiskutya. Ám Eragon és Saphira kapcsolata hagy némi megbotránkozást maga után. Hagy idézzek ide egy nem "szakavatott" embert: " Olyanok mint ha már ezeréve házasok lennének!". Hát igen, ez itt a probléma. Úgy viselkednek, úgy incselkednek egymással, úgy féltik egymást, mintha szerelem lenne köztük. Értem én, hogy a sárkány és lovasa egy, és a sárkány képességei átruházódnak lovasára is, illetve szoros nagyon a kapcsolatuk, de az a féltés amivel viseltetnek egymás iránt, ami tanusítanak, kicsit több ennél a kötődésnél. Igazat megvallva nem vagyok egy fanatsy rajongó sőt.. kerülöm, ha lehet , de ezt valamilyen szinten élvesztem. Én 10ből talán 6ot adnék neki.

Tibor vagyok, de hóditani akarok!: féltem leülni elé, magyar film, magyar "egyszerű" szereplők (kiv. pár ismertebb magyar "celeb"). Sztori átlagos, elmegy, de valahogy már az elején nyilvánvaló minden. Tibike természetesen egy éretebb jónőt akar, természetes szűz és természetesen szerelmes belé is valaki és azt a valakit csak barátnak tekinti. Rájön, hogy szereti a lány, összejönnek, lefekszenek... Sablon... Pozitívuma a filmnek: érdekes poénok vannak benne, vannak helyzetből adódóak és vannak szövegkontextusból adódó poénok. Egy biztos, mikor Németh Kristóf karaktere kint áll az ablakban, majd Tibike is mellé kerül.. érdemes megfigyleni, hogy ott 3an állnak majdnem ugyanúgy. :D Negatívum: ami abszolúte negatív és érthetetlen, minek kellett ennyiszer beletenni Gregor Bernadett meztelen mellét? Értem én, hogy majd ez vonza a nézőt, de ha szépen felvezetik, ha csak sejtetik, hogy akár a melle is látszódhatna, majd egy ponton, tetőpontban megmutatják, sokkal nagyobb hatást értek volna el. Másik felismerésem, hogy olyan a film mintha összecsapták volna, mintha lóhalálában kellett volna megcsinálni és ezért nincsennek kidolgozva jelenetek, hiányzik belőle nekem, hogy egységet alkosson, hogy mindenben legyen ok-okozat és meg is legyen magyarázva, hogy pl. nagyon gyorsan átszalad a film azon a tényen, hogy a Kata szerelmes a Tibibe és még képet is csinál róla.. semmi meghatódás, semmi átélés.. pontosabban én mint néző nem érzem ezt a szereplőkben....
10ből 4.. még ha csak a magyar filmekhez viszonyítom akkor is csak 5

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr83360556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.03.01. 12:38:18

Nekem bejött az Eragon, tetszett. Talán mindenki Gyűrűk urát vagy Sárkányszivet várt tőle. Szóval nekem teljesen tetszett.

A Tibor vagyok...pedig elég közepes, de már ennek is lehet örülni, hogy nem rossz.:)

sjbee 2008.03.01. 13:59:56

Eragon nálam 7 Tibor vok meg úgy 6 (magyar szinten nem annyira xar, de nem is kimagasló)

Gibson44 · http://nagyfonok.blog.hu/ 2008.03.01. 14:29:53

Én mindkettőn jól elszórakoztam. :-)

Az Eragonban hihetetlen, hogy megcsinálták a sárkányt.Nagyon jól néz ki.Véleményem szerint azért volt köztük ez a kötődés meg, hogy bármit feláldozott a másikért meg ienek mert ha Eragon meghalt volna akkor a sárkánynak is kampec.Ha meg a sárkány hal meg akkor meg Eragonnak kampec mert nem tudott volna így harcolni és simán kinyírják. :-) 10/8

A Tibor vagyok.... akarok meg egy esős délutánra megteszi.Magyar vígjátékok között szerintem a jobbak között van. 10/6

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.03.01. 14:37:43

Szerintem nagyon rossz volt az Eragon, de ha neked tetszett, hát örülj neki.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.03.01. 17:53:40

Eragon egy rakás sz*r. Egyszerűen nincs semmi benne semmi amit dícsérni lehetne. Pedig nagyon szeretem a fantasy-t. A felvezetett nagy csata a végén....hát azt még az Arany Iránytű is veri. És ez azért nagy szó :) 10/2

Tibor vagyok egynek elmegy, egyetértek a 10/4-el.

nikodémus 2010.03.01. 13:12:58

Eragon: egyszerűen semmi emlékezetes. De mégis: meg lehet csodálni benne a Ság-hegyet (ott forgatták) meg Makrai Pált (plusz aki felismeri magát a statiszták között).
süti beállítások módosítása