Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Plasztik szerelem és Wilderness

2008.03.15. 17:35 koimbra 1 komment

Plasztik szerelem (Lars and the Real Girl): Lars egyedül éldegél, csendesen. Eléggé szerencsétlenül fest. Sokan aggódnak is érte, néhányan mondják is neki: barátnőre van szüksége. Nosza rendel is egyet a neten, méghozzá gumibabát. Beszél hozzá, öltözteti, gondoskodik róla. A rokonsága és a falubeliek persze nem akarják megbántani Larsot, ezért ők is élő személyként próbálnak a guminőre tekinteni. Nincsenek kemény, vagány csaávók, akik kiröhögik, szerethető, szimpatikus karektereket mutat be a film, korrekt alakítást is nyújt mindenki.

Ezt a sztorit többféle irányba is elterelhették volna, ha akarják. Lehetett volna akár harsány, kacagós poénáradat, esetleg ilyen gusztustalanság határát feszegető aberrált film is. Ehelyett kaptunk egy drámai filmet, vígjátéki elemekkel fűszerezve. Nem fogjuk a térdünket csapkodni a nevetéstől, de elég sok helyen vigyorgunk percekig és bizony nem guminős vicceken.

Kellemes szórakoztató film, esetleg depis hangulatot okozhat egyeseknél.

Ryan Goslingot Golden Globe-ra jelölték, nem véletlenül.

80 %



A vadász (Wilderness): Javítóintézetben az egyik benntlakó öngyilkosságot követ el. A felügyelő nevelő büntetésképpen egy túrára viszi őket egy kihalt helyre. Egy idő után azonban hullani kezdenek, valaki vadászik rájuk, az öngyilkos srác bosszúszomjas kommandós apucikája. Nyilazgat, vérszomjas kutyákat uszít a „táborozókra”.

A szereplők közül azonosulni senkivel sem lehet, mindenki egy köcsög, nyomorult kis genyó. A See No Evillel párhuzamba állítható, ott is börtöntöltelékeket mészárolt a hotelben egy sorozatgyilkos.

Slasher rajongóknak ajánlott, sőt ajánlom is.

70 %

Címkék: ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr95382241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sjbee 2008.03.15. 20:29:27

A Plasztik szerelem tényleg jó film, én is bátran ajánlanám mindenkinek.
süti beállítások módosítása