Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Egy bébiszitter naplója (The Nanny Diaries)

2008.03.16. 10:50 Miecs 6 komment


Nemsoká szeretnék én is ilyen munkakörbe lépni egy röpke nyári munka erejéig, így eléggé aktuálisnak éreztem a filmet címéből ítélve. Be kell valljam Scarlett Johanssont sem láttam még soha filmben szerepelni, csak klipben (Justin Timberlake: What goes around... comes around), így az is érdekelt, hogy milyet tud alakítani egy filmben.

A történetünk egy naplóírás-szerű elbeszéléssel kezdődik. Nevezetesen Annie Braddock átveheti antropológia szakon szerzett diplomáját, és kiléphet a való világ szörnyű forgatagába. Hiába tűnik magabiztos, határozott és öntudatos fiatalnak, aki törekvő, valójában azt sem tudja, hogy ki ő maga. Önmagát keresve a parkban megment egy kisfiút, aki ezért megöleli, majd anyuka pedig felfogadja dadusnak. Mivel szigorú szabályok szerint kell élni senkinek nincs személyisége kivétel Grayer-nek, a felvigyázandó kisfiúnak, még anyukának, apukának, és a szomszéd srácnak sincs. Szóval az X család nagyon gazdag, és bár Annie a munkás réteg tősgyökeres tagja, próbálja megszokni az új környezetet. Hiába húzza fel Grayer, hiába készíti ki, Annie is rájön, hogy Grayer is a szabályok betartása ellen lázad. Így előkerül az üveges mogyorókrém, a tanulás helyetti lófrálás. Grayer-rel igazi barátok lesznek, ám Annie nagyon sok dolgot megtapasztal a család életéből, ami megtöri az igazi boldog család képét. Anyuka rideg marhatartásnaktekinti a gyereknevelést, sosincs ott a fiával, Apuka néha hazaugrik egy kis kötelező családlátogatásra, mert mindig "hosszú" órákat dolgozik, vagyis inkább "dolgoznak rajta". Anyuka próbálja kétségbeesetten megmenti a házasságukat. Mindeközben Annie anyukája nem tud erről az új állásról, valamint Annie szerelembe esik a szomszéd sráccal, nevezzük Harvard Hottie-nak, aki mindig azt hangoztatja, hogy csinálja azt, amit szeretne, ami nekivaló, ami ő saját maga, és minden teljesen összezavarodik. Egy családi nyaralás alkalmával Apuka bepróbálkozik Annie-nél, amitől a lány kiakad és elrohan kiszellőztetni a fejét. Ám nem ússza meg ezt sem szárazon. Mire nem jó a dadust figyelő kamera, nem??

Szerintem nagyon szép történet és tanulságos. És sajnos ráébresztett sokmindenre. Természetesen azért mert ez most nagyon személyesen érintett, és egyre jobban reménykedek, hogy nem egy ilyen család fog majd engem alkalmazni, mert nem lenne szívem egy ilyen manót ott hagyni, és tudni, hogy sír utánam és vár vissza.

Másik oldalról pedig nagyon praktikus. Látni azt, hogy élsz egy családban és mindenről tudsz, de nem mondhatod el senkinek, hogy gyűlik benned a feszültség és elmondanád valakinek, de nincs kinek. Mikor látod, hogy van egy gyermek, aki mindezektől függetlenül imádja szüleit, de szüleinek csak egy háztartási felszerelés, ami egyszer majd elkerül otthonról. Elgondolkodtató film, mert felmerül az emberben, hogy és te mit csinálnál az ő helyében ilyenkor. Nem csak, mit csinálnál, hanem egyáltalán mennyire szólhatnál bele a család életébe.

A forgatókönyvet írta és rendezte : Shari Springer Berman és Robert Pulcini
Scarlett Johansson játéka várakozásaimat felülmúlta. Nagyon tetszett, ahogy életrekeltette Annie Braddock alakját. Nagyon szimpatikus színésznő számomra.

A filmre 10ből én 8at adnék, mert nekem nagyon tetszett.
Címkék: ajánló 80 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr66382944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tori 2008.03.16. 11:38:48

Ezek szerint nem láttad a Lost in Translation -t? Pedig az eddigi kritikáid alapján neked tetszene szerintem.

Miecs 2008.03.16. 12:14:34

nem láttam még de most néztem emg nemrég imdb-n h van ez a filmje is... valószínűleg akkor megnézem majd.. köszi a tanácsot

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.03.16. 12:38:16

Én láttam az Elveszett jelentést, nekem sajnos nem tetszett.Vagy inkább úgy kéne fogalmaznom, hogy nem fogott meg.
Bill Murray-től viszont szívesen néznék már egy vígjátékot.

tori 2008.03.16. 14:19:48

Lehet az a volt a baj, hogy szinkronizálva nézted... :)

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.03.16. 21:48:28

Akkor Miecs még a Szigetet sem látta :) mindesetre, érdekel ez a film mostmár..

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.03.18. 19:23:45

Freedom, freedom, have some faith in the sound...Szóval megtekintve, jó volt, a 80 százalékot megérdemli. Élveztem a filmet, Laura Linney most is jó, Johannsonnak meg passzolt a szerep rendesen. Igaz ez is ilyen Csipkerózsika sztori lesz a végére, klisésablon, de nekem megint lenyomták a torkomon és emésztem, fincsi...:D
süti beállítások módosítása