Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Appleseed- A jövő harcosai

2008.03.29. 20:14 koimbra Szólj hozzá!


Az Appleseed manga képregény formájában indult hódító útjára még 1985-ben, majd ebből készült egy manga animációs rajzfilm. Ennek a második részét tekintettem meg nem is olyan régen, most pedig az első részéhez sikerült hozzájutnom.


Úgy indul az egész, mint ahogy majd azt a jövőben játszódó Terminator filmtől elvárjuk 2131-es év, posztapokaliptikus világ, néhány gerilla egy önjáró tankot vesz célba, de befut néhány robot is. Csak úgy, mint a második rész ez is szépen kivitelezett harci jelenetettel indul. Beindul a gépágyó a tankon, céljuk felé száguldanak a golyók, Deunan , a zöld szemű amazon pedig akrobatikázik, tüzel és üt-mikor melyiket tartja szükségesnek. Aztán befut a felmentő sereg, az ES.W.A.T.. és hősnönket elviszik Olymposba, ami a görög mitológiában az istenek lakhelye, azonban itt az emberek és biodroidok utópiája.


A biodroidok afféle klónok, akiket mesterségesen úgy alakítottak, hogy fejletebb képességeik legyen, de az érzelmeiket korlátozták. Sok ember bennük látja a végítéletet, az emberiség végét, ezért sokan ellenük is vannak, néhányan pedig a megsemmisítésükre törekszik élükön az Olymposi hadsereg ezredese áll. A megoldás az Almamag (Applesee) kódban keresendő, de sajnos az évek során elveszett. Aki megtalálja hatalmas tudáshoz és hatalomhoz jutna általa. Deunan-nak pedig ebben nagy szerepe van.


A látvány a másodikhoz képest valamivel rosszabb, de a zene viszont mérföldekkel körözi le azt. Az akciót is megfelelő arányban kapjuk és azt kell, hogy mondjam bizony jóval maga mögé utasít némely nagy mozifilmet is, de senki ne számítson non-stop bimm bumm-ra. Az „eksön” mellett beleszőtték pár morális, filozófiai elemet is: van e joga bárkinek is egy népcsoport kiírtására.


Az Appleseed egy szórakoztató moralizálós akció, amelyben sem a történetre, sem a kivitelezésre nem lehet panasz és még néhány csavart is tartogat a nézőnek.



Értékelés: 90 %


Feliratos előzetes

http://www.mirax.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=49

Címkék: manga

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr58402422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása