Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Egészséges erotika

2008.04.01. 08:38 Miecs 8 komment

Fekete-fehér, magyar és vígjáték,rendezte Tímár Péter. Klasszikus és mindenki ismeri. Aki még nem látta az sürgősen nézze meg, megéri.

Kelet-európa, vagyis Magyarország, a puszta közepén a semmiben áll a lada gyár (pontosabban láda), és nincs tűzvédelmi felügyelőjük. Pedig a láda gyúlékony. Ez is egy olyan gyár, ami azért van, hogy a nők dolgozhassanak, pedig veszteséges, túltermelés van és nincs vevő a ládákra. Az új tűzoltó kamerákat szereltet fel tűzvédelmi szempontból, és így minden reggel és délután megy a műsor a főnök szobájában. Ezzel még az üzletet is fellendítik, ha vesznek ládát akkor kukkolhatnak. Mindez megy is egy ideig, majd aug. 20-i ünnepségre készülve a nők felfedezik a kamerákat. Másnapra sztrájok hírdetnek és elfogják az üzemfőnököt és a kihelyezett tűzoltót. De másnap szombat van.. valahogy meg kell oldaniuk, ki kell bírniuk. De nem maradhatnak ott a foglyok sem az elvtársak szerint.

Ez a film úgy ahogy van kíváló. Eleve már az viccet szül, hogy rengeteg mozdulatot visszafele vettek fel, visszafele sétál, de úgy vetítik le mintha elre sétálna, így a mozgása nem lesz olyan folyamatos, gördülékeny és sima. Noh meg a szöveg, a beszéd épp annyi amennyi szükség.. Soha több. Ez "kielég: nem elég". Természetesen éppen hogy elég ennyi beszéd, mert megértjük belőle a mondanivalót, de hülyén hat, és meg kell szokni. És természetesen a kefír, addig nem is éreznénk, vagy csak nagyon kicsit a szexuális töltetét a kukkolásnak, ha nem kezdené el rázni a kefírt. Jójó, ez vicces, de amikor egyre gyorsabban rázza és már akarva akaratlanul is bárhuzamot vonunk a szexualitás és a kukkoló elvtársak között, akkor nem tudjuk visszafolytani nevetésünk.

Ez a láda gyár eleve az adott társadalmi-politikai rendszer, amiben élnek, annak a modellje: van, messze van, elzárt, van láda, de túl sok, túltermelés, eladhatatlan, nincs jövedelem, megsérti a magánszférát a kamerákkal, az erkölcsi szabálysértést bedig bevétellé változtatja, ilyen az üzlet: ha akarsz kukkolni vegyél x ládát. Gyorsan felfut az üzlet amíg van.

Klasszikus, magyar, büszkeség, alap. Ezen nincs mit ragozni többet.

Címkék: magyar klasszikus vígjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr42406130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.04.01. 11:35:52

Sajnos én még nem láttam, de remélem egyszer eljut hozzám vagy én jutok el felé.

Real013 2008.04.01. 12:44:56

Bevallom, én nem bírtam 25 percnél tovább. A film és a történet nem rossz, sőt, de azzal az állandó 'kattogással" ki lehetne kergetni a világból..Egyszer azért nekiülök megint,mert érdekel.

Rudel 2008.04.01. 19:15:31

kihagyhatatlan :)
már csak a tejfölösdobozos poénért
is érdemes megnézni....

Rudel 2008.04.01. 19:16:54

ja! kefír... mindegy :)

Miecs 2008.04.01. 19:34:12

a lényeg ugyanaz :D

sjbee 2008.04.01. 23:01:40

érdekes pont én is a "tejfölös" hupákolást akartam említeni (úgy látszik többünknek ez jut eszébe hirtelenjében :D )
És valóban kihagyhatatlan film sztem is.

filmfan 2008.05.16. 21:38:43

Legjobb magyar film!! Manapság nem készítenek ilyet,alap

Koimbra 2008.08.19. 12:54:20

Na sikerült megnézni, hát ahogy beszélnek benne, ahogy kihagyják a mondandóból az a és az azt, meg a ragokat kicsit idegesítő. De jókat lehetett rajta derülni:)
süti beállítások módosítása