Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Elhunyt Charlton Heston

2008.04.06. 12:57 koimbra Szólj hozzá!

Beverly Hills-i házában elhunyt 83 évesen Charlton Heston. Halálakor felesége volt mellette, akivel már 64 éve házasok voltak. Bill Powers a család szóvivője nem közölte a halál okát. Heston Alzheimer-kórban szenvedett.

Charlton Heston rengeteg emlékezetes filmtörténelmi alkotásban szerepelt. Többek között a 11 Oscar-díjas Ben Hurban, a Tízparancsolatban, amelyben Mózest alakította, a Majmok bolygójában, a Földrengésben és az Omega emberben. Legutolsó filmje a My Father, Rua Alguem 5555 volt, amely 2003-ban készült.

Színészek Céhének és az Amerikai Filmintézetnek elnöke volt. A Nemzeti Lövészegylet vezetője volt 5 évig, később is képviselte a céget, kiállt a fegyverviselési jog mellett. 2003-ban megkapta a Szabadság emlékérmet, Bush elnök adta át.

Béke poraira.
Címkék: rip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr25413481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása