Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Csak röviden...

2008.04.13. 17:48 koimbra Szólj hozzá!


Sárkánydárda Krónikák-Dragonlance : Margaret Weis és Tracy Hickman Sárkánydárda krónikák könyvével unokatesómnál találkoztam először, kölcsönadta, elolvastam, aztán még néhány részt. Ez sem mostanában volt. Aztán hallottam, hogy film lesz belőle, nem volt rossz ötlet. Végül azonban csak egy mese született belőle (állítólag trilógia lesz).

 

Adott hat különböző egyéniség: Sturm, a lovag, Tasslehoff , a surranó, Kova a törpe, Raistlin a nagyhatalmúvarázsló, Tanis a fél-elf és Caramon.

A történet szerint Krynn világát évszázadokkal ezelőtt elhagyták az istenek, az emberek többsége már el is feledkezett róluk, imáik másokhoz szólnak. A hat barát egy néhány év elteltével találkozik ismét egy fogadóban, újra egyesülnek, együtt indulnak útnak. Krynn azonban korántsem veszélytelen, sötét seregek gyülekeznek, háború közeleg.

Nem hiába csúzott a megjelenés, a megvalósítás, a képi világ néhol még a 80-as éveket is alulmúlja, így az élményt, az élvezhetőséget is jelentősen rontja.

Kiefer Sutherland, Lucy Lawless (Xéna) kölcsöznik a figuráknak többek között a hangjukat, de a szinkron miatt nem hallhatóak :)

Régen volt már kezemben a könyv, de abban biztos vagyok, hogy a másfél órás rajzfilmből maradt ki rendesen. A megtekintése helyett javallanám a könyv elolvasását, bár egy nagy rajongó ennek is biztos örülni fog. Értékelés: 30 %

 


 

Elah völgyében (In the Valley of Elah):Hank Deerfield (Tommy Lee Jones) fia visszatér Irakból, de eltűnik. Nem tudja senki hova lett. Hank a helyszínre utazik, ahol egyre több gyanús dolog tűnik fel számára, ezért ő maga is nyomozásba kezd. A hadsereg és a helyi rendőrség se nézi jól szemmel a kutakodását. Végül is egy nyomozónő (Charlize Theron) segít neki az ügyben.

Elah völgye egy bibliai helyszín, ahol Dávid és Góliát vívta meg rövid harcát, itt pedig Deerfield helyezkedik szembe a katonasággal, a rendszerbe vetett hitét is fokozatosan veszti el.

A film maga egy lassú folyású, néhol unalomba fúló alkotás. Paul Haggis ugyan nem arról híres, hogy pörgős filmeket ír (én az Ütközéseket kedveltem), de lehetett volna egy izgalmas krimi is ebből. Értékelés: 50 %

 


Anyámon a tanárom (Mr Woodcock): Megint egy film, amit már több, mint fél éve mutattak be Amerikában és hozzánk később érkezik, ráadásul dvd-n.

Wood=fa, cock=f*sz. Magyarosan fatökű talán. Woodcock (Billy Bob Thornton) a város tesitanára és egyáltalán nem fatökű. Órái a terror jegyében telnek, a tanulók rettegve vágnak neki a tesióráknak. Johnny Farley (Sean William Scott) is tanítványa volt egykoron, de mára már a duci gyerekből egy amolyan kigyúrt, sikeres könyvíró lett. A szülőhelye a város Kukoricakulcsát adná neki. Azonban kiderül, hogy az egykori rettegett iskolai dolgozó az anyjával (Susan Sarandon) randizgat. Ezt nem tűrheti, akcióba lép, megpróbál olyan bizonyítékokat szerezni amivel közutálat tárgyává tehetné Woodcock mestert.

Billy Bob Thornton ismét egy olyan filmben, amelyben a diákjával szivatják egymást, legutóbb a Balek-suliban láthattunk hasonlót tőle.

Az Anyámon a tanárom egy olyan vígjáték, ahol ki kell kapcsolni az agyat , ahol lehet jókat mosolyogni.

Értékelés: 70 %

Címkék: röviden

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr45423887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása