Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bolondok aranya (Fool's Gold)

2008.04.14. 19:16 koimbra 4 komment


 

Nagy történelmi rejtélyeket megoldó vagy kincseket kereső filmekkel nem igazán vagyunk ellátva. Nic Cage ugyan sikeresen próbálkozott betölteni az Indiana Jones által hátrahagyott űrt, de a Jessica Alba és Paul Walker nevével fémjelzett tengeralatti kincskeresős mozi elhasalt csúnyán a pénztáraknál. Ezért is volt nagy bátorság belevágni a Bolondok aranyába, ami szintén víz alatti kincskutatásról szól. Ugyanazt a sémát követi, mint A tenger vadjai. Izmos, napbarnított testek, víz alatti felvételek, kincs, arany

 

 

Rosszul indul Benjamin Finnegan ( McConaughey) napja. Búvárkodás közben elsüllyed a kis hajója, tartozik a környék urának, a Tapsi Hapsi gúnynevű rappernek, aki kincs és pénz híján legényeivel a habok közé vetné őt, hogy Finnegan este már a halakkal vacsorázzon (vagy azok belőle). Ráadásul épp ez az a nap, amikor elválik feleségétől is (Kate Hudson), Tesstől. De végül közösen folytatják az 1715-ben eltűnt, elveszett kincs utáni kutatást., egy milliomos (Donald Sutherland) támogatásával. Az aranyra fáj a foga a rappernek és Moe Fitch-nek (Ray Winstone) is, aki Finnegenék konkurenciája.

 


 

Mint az elején írtam, láttunk már hasonlót, ami bukott. De sikerült egy olyan rendezőt keríteniük, kinek előző művei is sikeresek voltak. Andy Tennantnak köszönhetjük a Randigurut vagy a Mindenütt nőt, ezen rendezései is hasonlóan fogyasztható művek voltak, amit most dirigált le Tennant. A két főszereplő (Matthew McConaughey, Kate Hudson) se most látja egymást először, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című vígjátékban is együtt bohóckodtak, ráadásul sikeresen. Így ezzel a felállással nem veszíthetnek (sokat), gondolhatták a producerek. Számításuk nagyjából bejött, nem csúsztak el nagyon.

 

 

 

A film legnagyobb erénye, hogy nem veszi komolyan magát. A jók bohókások és kicsit hülyék, a rosszak meg nem túl gonoszak, hiába akarnak úgy tűnni és még ők is hülyék.

 
 

McConaughey kedvét nem vette el a Szahara kalandfilm nagy buktája, sivatag helyett a tengeren nyomul most, ám nem ezért fogják éltetni a kritikák, látszólag nem is erőlteti meg magát, hisz azt megtette a gyúróteremben. Amit viszont véghezvisz, az elfogadható, jól mutatja be a figurát. Kate Hudson sem erőlteti meg magát túlzottan, nem vitte túlzásba az alakítást, de pont elfér partnere mellett. Donald Sutherland elég sótlan és unott, a yacht kapitánya-multimilliomos szerepében. De jobban belegondolva egy ember, akinek szinte mindene megvan és a tengeren tölti a napjait pont így viselkedne vagy a másik véglet, hogy őrült lenne. Alexis Dziena szerény véleményem szerint mindenkit lejátszik a vászonról, ahogy előadja a gazdag, elkényeztetett, buta tyúkot

 

 

 

Akik vérbeli kalandfilmet sejtenek a plakát és a történet rövid leírása láttán, azok csalódni fognak. Ez egy romantikus filmbe oltott laza, kissé bárgyú kincskeresés, két kockahasú főszereplővel és 40 arannyal teli láda ígéretével.


 

Értékelés: 65 %

 

Büdzsé: 70 M $

Eddigi amerikai bevétel: 69 M $

Eddigi összbevétel: 81 M $

 

 

szereplő(k):

Kate Hudson (Tess Finnegan)

Matthew McConaughey (Benjamin Finnegan)

Donald Sutherland (Nigel Honeycutt)

Alexis Dziena (Gemma Honeycutt)


imdb: 4,8

rottentomatoes:10 %


 

 

 


 

 

Címkék: iromány vígjáték kaland 65 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr88425520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

infmc · http://filmkeltes.blog.hu 2008.04.15. 11:51:57

McConaughey gyereket spec. bírom. És maga a sztori is imponáló...jókat írnak eddig róla...szeretem az ilyen filmeket, amik nem akarják komolyan venni magukat...:))vagy vmi ilyesmi:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.04.16. 10:22:35

McConaughey -től én hosszú idő óta most láttam egy elfogadható filmet, a Sahara csalódás volt, mivel olvastam a könyvet, a filmben az összes szereplő melléfogás volt. A Reign of Fire-t meg nagyon vártam, és szomorúan távoztam a moziból.

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.04.16. 12:51:51

sztem a Több, mint sportban is elég elfogadható teljesítményt nyújtott, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért is bírom, mert azon kevés színészek közé tartozik, akiknek a magyar szinkronhangjuk csodás:)

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.04.16. 13:00:00

Kétségkívül vannak jó filmjei, lehetne sorolni néhányat, pl az EdTv, a Kapcsolat vagy az általad említett, Több, mint sport, esetleg az Isten haragja (rohadt jó az a film:)). De egy ideje csalódást okozott. A Pénz beszél Al Pacinoval nagyon gyenge lett , az év legrosszabbja mondhatni, a Szahara se tetszett.

A szinkronhangja jó , ha jól gondolom, hogy ki az, bár nem tudom a nevét így hirtelen:)
süti beállítások módosítása