Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Világirodalom legismertebb szerelmi regénye a vásznakon

2008.04.15. 17:11 koimbra 2 komment

A világirodalom egyik legismertebb szerelmi regényét már több tévé-és mozifilm feldolgozást ért meg, legelőször 1939-ben Laurence Olivier, Merle Overon és David Niven főszereplésével láthatta a vásznakon először a regény filmváltozatát és ezt is tartják az egyik legjobban sikerült filmnek. A másik legismertebb mű még az 1992-ben bemutatott változat, amelyben Ralph Fiennes és Juliette Binoche keltették életre a regénybeli szerelmes párt.

A legújabb filmben Natalie Portman lesz a női főszereplő. A rendezői székbe John Maybury ülhet, akitől legutóbb A fiók thrillert láthattuk, de a Róma sorozatól is két epizód fűződik a nevéhez.

Az Üvöltő szelek Emily Brontë regénye, többet nem is írt, Ellis Bell álnéven adta ki művét.
"Valóság és látomás, természet és lélekelemzés, vadság és odaadás furcsa szövedéke a történet, egy magába forduló, romantikus írói lélek vallomása a szerelemről és a szenvedélyről. Elemzése kegyetlen mélységeket tár fel, és nyomasztó légkört teremt: titokzatosság, babonák homálya övezi szereplőinek jellemét, a romlás sötét erői csapnak össze és küzdenek meg egymással, míg végül a tragikus feszültséget ismét a szerelem, a fiatalok, az újabb nemzedék szerelme oldja fel."


Az 1992-es film dvd borítója

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr73426835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Condy 2008.04.17. 18:55:15

Biztos bunkó vagyok, de még sosem hallottam erről a regényről.
Nekem a szerelemről a Rómeó és Júia ugrik be először.

Miecs · http://filmdroid.blog.hu 2008.04.18. 13:22:49

huh pedig nagyon szép regény, én 2szer olvastam, de nagyon tetszett és a 92es film is nagyon jól van megcsinálva.. meg ez nem olyna rómeó és júliás h szeretjük egymást de tőlünk kívülálló okokból nem lehetnénk egymáséi, ez pont az amikor szeretik egymást, de a rang a származás miatt sem lehetnek egymáséi, de hiába is szeretik egymást, ha nem vallják be egymásnak, és ha annyira makacsok és önfejűek h nem engednek, és így soha nem lehetnek egymáséi igazán, de majd a gyermekek nem követik el ugyanezt a hibát

kíváncsi leszek az új filmre, én biztos megnézem
süti beállítások módosítása