Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Akira Kurasowa klasszikusához nyúltak Hollywoodban

2008.04.17. 13:38 koimbra 2 komment


A Weinstein Co. jobb ötlet híján újraforgatja a Hét szamurájt, amit 1954-ben mutattak be Akira Kurosawa rendezésében. A mű igazi klasszikusnak számít, az imdb-n is a legjobb 10. filmként tartják számon. A történetben hét szamurájt bérelnek fel falusiak, hogy megvédjék őket a banditáktól.

A filmből már készült egy amerikai remake. A hét mesterlövész se maradt el az eredeti változattól, ebből is klasszikus lett. Ebben a filmben a garázdálkodó rablóbanda ellen egy falu lakói hét mesterlövészt bérelnek fel, hogy megvédjék őket. Többek között Yul Brynner, Charlers Bronson és Steve McQueen voltak a főszereplők. A western több folytatást is megélt.

A Hét szamuráj újráját 2009 végén tervezik a mozikba küldeni és ázsai, európai és amerikai színészeket szeretnének megnyerni a produkcióhoz. Vajon ebből is klasszikus lesz?

Címkék: remake

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr10429848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hanaiwa 2008.04.17. 18:05:31

Hmm..érdekes hír..
A Hét Szamuráj elég komoly filmdráma a Hét Mesterlövész pedig kimondottan "befogadhatóbbá" gyúrt verzió..
Nagy klasszikus mindkettő, de van egy olyan érzésem hogy inkább a második kalandfilmesebb hozzáállását fogják feldolgozni

Pszt! 2008.04.17. 18:42:42

El fogják cseszni!
süti beállítások módosítása