Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nsane fikáz rovat: Southland Tales avagy szóhoz sem jutok.

2008.04.19. 19:10 koimbra 7 komment


Nem is tudom hol kezdjem… Atya úr isten!
Nagyon, de nagyon kevés film van amit nem nézek végig. Barátnőm kérdezi is sokszor, hogy „hogy tudtad megnézni azt a szart?” Ennek ellenére ezt filmet egyszerűen képtelen voltam megnézni. A kritikám, már ha ezt lehet annak nevezni, akkor a film első feléről fog szólni, a második fele már nem érdekelt.

 

Vannak olyan filmek amik magyarázattal kezdődnek, tehát elkezded nézni és néhány percben felvázolják a világot, ahol az egész történik, hogy értsd nagyjából ki kivel, hol és miért van. Ilyen például a Starship Troopers is, ahol az elején elmagyarázzák, hogy ez a jövő, vannak katonák, ha állampolgár akarsz lenni, akkor legyél katona, mert az neked jó, stb…

 

A Southland Talesban a magyarázat nem néhány percig tart, ami még elfogadható lenne szerintem, hanem az első 10! perc gyakorlatilag ilyen magyarázat. Na most első nekifutásra ez nagyon tömény, és a néző teljesen elveszti az érdeklődését, Elsőre itt hagytam abba a barátnőmmel, és egy haverommal együtt.

 

Aztán csak elővettem tegnap újra egyedül, mert untam magam, és úgy voltam vele, nehogy kifogjon már rajtam ez a vacak... és néztem újra az elejéről. De nem kellett volna.

 

Ilyen filmet én is, vagy ti is tudnátok csinálni. Ki kell találni egy bugyuta háttérsztorit, fogni néhány szereplőt, bedobni őket a turmixgépbe a párbeszédekkel és helyszínekkel együtt, ami a végén kijön, azt kell leforgatni, és kész a is „Southland Tales 2 - A húzentróger visszavág”

 

Donnie Darko, Mulholland Drives, Butterfly Effect, csak néhány film azok közül amit a környezetemben sok ember nem értett, mert ezek szerintük ilyen „agyalós filmek”. Na most én nem tartom magam butának, és ezeket a filmeket is azonnal vágtam miről szólnak, de ez a Southland… es kiverte nálam a biztosítékot teljesen. Hozzáteszem, hogy már nem is érdekel. Tehát ha a végső 2 percben derülne ki, hogy mi a franc is folyik itt, akkor szerintem csak a kórházban combnyaktöréssel fekvőgipszben fekvő öregasszonyok fogják megtudni mi a vége, mert ők nem tudnak csak elmenekülni, bár az amerikai kórházakban tuti adagolnák maguknak a morfiumot, hogy a minél előbb szétcsapják magukat, és ne kelljen ezt a borzalmat nézniük.

 

Nem tudom hány millióból készült a film, ezekben Koimbra a nagy tudós, de szerintem annyit sem ér az egész mint a papír, amire a forgatókönyvet nyomtatták. Sosem értettem miért kell rossz filmeket csinálni. Mi szükség van arra, hogy a nézőt felidegesítsék, hogy „vazze, és én állat ezért pénzt adtam” miközben biztosan van sok tényleg jó forgatókönyv, amiket visszautasítanak. Vagy ennyire ki lenne ürülve a Hollywoodi ötlettár? Mert akkor küldök nekik gyorsan néhány film ötletet.

 

Most veszem észre hogy a filmről gyakorlatilag nem is írtam semmit.

De hidd el, jobb ez így neked. :-D

 

----------------------

Koimbra megjegyzése: Cannes-ban kifütyülték, ha jól emlékszem, ezért újravágták. De eddig nagyjából pozitív kritikákat olvastam róla a különböző blogokon, a rottenen viszont 34 %. A film se hozott jól a mozikban, de hát Richard Kelly Donnie Darko műve se azonnal lett kult, úgyhogy ebből még bármi lehet.

Címkék: nsane fikáz

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr84433077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.04.19. 22:00:35

Eddig egész élvezetesek voltak az írásaid, ha jól emlékszem. De szerintem olyan filmről nem igazán kéne írni, amit még végig sem néztél. Ha annyira nem tetszik, lődd le, persze, csak ne írj róla.

Southland Tales szerintem hatalmas film. Tipikus utálod/imádod kategória mondjuk. Ha elég nyitott vagy és hagyod, hogy elkapjon a hangulata, akkor még a stáblistát is mosolyogva fogod végignézni.

"Ilyen filmet én is, vagy ti is tudnátok csinálni." - ezt te sem gondolhatod komolyan.

pingvin 2008.04.19. 22:42:11

A héten láttam, hát az eleje még érdekes volt, az első 5 perc, de aztán nagy kalap szar lett és nem is javult

sjbee 2008.04.19. 23:15:07

Megnéztem, de nem igazán ragadott magával. Tény, h egyedi hangulatú, de ettőlmég nem jó, legalábbis nekem egyáltalán nem.
A zenéjét viszont élveztem. Ha jól emlékszem Moby munkája...

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.04.19. 23:24:23

A kritika egy hálátlan műfaj. Ha valaki nem ért egyet veled, az beleköt mindenbe amibe tud. Nem láttam a filmet, de nem is fogom - Nekem ez a skorpiókirály Buffy páros semmi jót nem ígér.
Egy dolog viszont igaz: a kritika miatt ne nézz végig egy filmet se, különben megutálod az egészet...

Rusi 2008.04.19. 23:52:56

sztem is nagy film...és Vegához csatlakozok én is:)

Real013 2008.04.20. 12:21:16

CSak ismételni tudom Rusi szavait:)

Egyébként Nsane, kezdesz kicsit átesni aló túloldalára...SZVSZ(Kis Vuk-ról írj,KIS VUKRÓL! xD)
süti beállítások módosítása