Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Superhero Movie (Superhero Movie)

2008.06.08. 17:37 koimbra 2 komment

Régebben (s)írtam arról, hogy milyen jó paródiák is születtek régen. Ott volt az Airplane!, a Nagy durranás vagy a Csupasz pisztoly. Klasszikusok ezek mind, anno még tudták hogy kell az ilyet összerakni. A filmek és az ízlés változott azóta. Nem is nagyon érdekelne, morogva leülnék az egyik sarokba, de nem csak a kritikusoknak nem tetszik, hanem maguknak a nézőknek se. Az imdb-n rendre gyatra pontokat kapnak, így fura ez az egész.. Ha nem jön be az embereknek, akkor miért mennek el megnézni a következőt és az aztán következőt, miért teszik sikeressé az adott filmet? A remény miatt talán, ugyanis az hal meg utoljára. Reménykedve mennek el megnézni ezeket a filmeket, hátha jót tudnak majd nevetni ismét, mint régen, aztán szomorúan távoznak.

 

 

Aaron Seltzer és Jason Friedberg az általuk paródiának gondolt úton halad előre, a filmjeik bevétele elég ahhoz, hogy új megbízásokat kapjanak, új agymenéseiket leforgathassák. A Superhero Movie-nál David Zucker az egyik fő tettes, ő az Airplane!-en és a Csupasz pisztoly filmeken edződött, majd a Horrorra akadva utolsó két részével csúszott lejjebb, végül itt kötött ki. Csúszhat még keveset, mondjuk ha ennek a paródiának a paródiáját készítené el.

 

 

 

Zucker filmje a szuperhős filmeket parodizálja, főleg a Pókember áll a középpontban , de azért kap az X-Men, a Fantasztikus négyes is, sőt még maga Leslie Nielsen is felidézi a Csupasz pisztoly legvégét.

 

 

 

A történet...na ez teljesen mindegy, mivel csak azért halad előre a film (bár egyesek szerint csak egy helyben áll), hogy viccesnek gondolt szituációkat és szóvicceket láthasson, hallhasson a jónép. Rick Rikert egy laboratóriumi látogatás során megcsípi egy génmódosított szitakötő, amitől a srác néhány szuperképességekre tesz szert, ő pedig a jó oldalon száll harcba, félhetnek a város gonosztevői (mi pedig az óránkra nézünk). Szükség is van egy hősre, hisz a Homokóra elnevezésű bűnöző pár ezer embert segítene át a másvilágra.

 

 

 

A szereplők közül talán csak Leslie Nielsent érdemes megemlíteni, aki ha ezen az útvonalon halad tovább, akkor előbb-utóbb csak egy legyintésre fogja futni. Carmen Electra előszeretettel szerepel az ilyen művekben, Pamela Anderson talán irigykedve nézett rá emiatt, így most ő látható a filmben. A színészi játékról beszélni pedig nem is igazán lehet, az ilyen filmekben azért jó szerepelni, mivel nem kell megerőltetnie magát senkinek.

 

 

 

A Superhero Movie sem több, se nem kevesebb, mint az elmúlt évek pariódiafilmjei. Ha valakinek azok tetszettek, akkor nyugodtan megnézheti ezt is, akinek meg nem jött be a Bazi nagy film vagy a Csajozós film, azok ezt is messziről kerüljék ezt.

 

 

Értekelés: 20 %

imdb: 3,8

rottentomatoes: 14 %

 

Szereplők:

Drake Bell (Rick Riker / Szitakötő)

Sara Paxton (Jill Johnson)

Christopher McDonald (Lou Landers / Homokóra)

Pamela Anderson (a láthatatlan lány)

Tracy Morgan (Dr. Xavier)

 

 

 



 

Néhány paródiafilm bevétele:

 

Cím

Amerikai bevétel

(millió $)

Összbevétel

(millió $)

Büdzsé

(millió $)

Airplane!

83,4

83,4

3,5

Csupasz pisztoly (Naked Gun)

78,7

78,7

N/A

Nagy durranás (Hot Shots!)

69,4

181

26

Horrorra akadva (Scary Movie)

157

278

19

Horrorra akadva 2

71,3

141,2

45

Horrorra akadva 3

110

220,6

48

Horrorra akadva 4

90,7

178,2

45

Csajozós film (Date Movie)

48,5

84,7

20

Bazi nagy film (Epic Movie)

39,7

86,8

20

Meet the Spartans

38,2

84,1

30

A Bazi nagy film az imdb-n a 75. legrosszabb film, míg a Meet the Spartans a 100.


Ez itt pedig a Hero Song (People need a superhero!:))

 

 

Címkék: paródia iromány vígjáték 20 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr72509916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzséni 2008.06.09. 18:23:11

Ez a film valamivel jobb, mint azok, amiket ránkzúditottak paródiaként, de még így is elég elég szar

atomanti 2008.06.11. 17:39:30

Ennél idén csak egy rosszabb paródia volt, a Walk Hard, hát az valami kín
süti beállítások módosítása