Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Sam Raimi regényből készít filmet

2008.06.17. 12:39 koimbra Szólj hozzá!

Sam Raimi Dennis Lehane regényt rendez. Lehane regényből rendezett már filmet Clint Eastwood (Titokzatos folyó) és Ben Affleck is (Hideg nyomon), de Martin Scorsese is most rendezi a Shutter Island-et az író regénye alapján.

Sam Raimi Lehane The Given Day regényét filmesíti meg. A történet 1919-ban játszódik Bostonban. A főszereplő két rendőr, akik nagy szerepet játszottak egy sztrájk leverésében. A  cselekményben még a spanyolnátha-járvány is benne lesz, mint a történet háttere. A spanyolnáthát az első világháboróból visszatérő amerikai katonák "hozták" magukkal, a betegség félmillió ember életét követelte.

A mű cselekménye 1919-ben játszódik Boston-ban, a főhős pedig két rendőr, akik aktív szerepet vállalnak egy történelmi jelentőségű sztrájk leverésében. A történet hátteréül a spanyolnátha-járvány szolgál; az I. világháborúból hazatérő amerikai katonák magukkal hurcolták a történelem egyik legtöbb halálos áldozatot szedő betegségének, a spanyolnáthának a vírusát, melynek következtében a tengerentúlon mintegy félmillió ember vesztette életét.

Sam Raimi jelenleg a Drag Me To Hell horrort forgatja, aztán fontolgatja, hogy megrendezi a Pókember 4-et (bár állítólag a stúdió már más rendezőt akarna).
Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr64525283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása