Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Szex és New York (Sex and the City - movie)

2008.06.29. 22:29 Miecs 2 komment

Eltelt 3 év, a lányokkal rengeteg minden történt a sorozat vége óta. Mindezt röpke 130 percbe összefoglalni szerintem szinte képtelenség. És igazából azt vettem észre, hogy aki nem ismeri a sorozatot, az nem teljesen érti meg a történetet, nagyon sok a referálás a sorozatra. Természetesen vannak benne összefoglaló, lényegre törő mondatok, amik tényleg csak arra mennek, hogy tisztázzák, mikor is vagyunk és miért is fontos ez. Ám aki nem látta a 6 évadot végig, vagy leglaább egy évadot nem nézett végig, akkor nem érti meg miért is nagy dolog Samantha viselkedése, miért is fontos Stanford hozzáállása, és miért is fontos, hogy Big-et semmi ne térítse el.

A film története: Carrie Bradshaw egy sikeres újságíró, akinek a heti rovata barátságról, pasikról, szerelemről, szexről, de a legfontosabb New York-ról. Ő egy 4es baráti társaság tagja. Barátnőivel rengeteg rossz dolgon és rengeteg boldogságon is átment már. Charlotte boldog házasságban él, örökbefogadott gyermekük meghozza számukra azt, amiről azt hitték soha sem lehet. Samantha az örök szingli, akinek ágyából pasik ki, pasik be, boldog párkapcsolatban él egy nála legalább 15 évvel fiatalabb színésszel és szerelmes. Miranda házassága zátonyra fut, ismét szingli anyukaként kell élnie, de meddig? Carrie pedig éli életét nagyszerelmével, és próbálja elkötelezni mind magát mind szerelmét kisebb-nagyobb szerencsével. Immáron 10 év gyötrik egymást Big-gel, eddig is hol fent hol lent voltak a kapcsolatukban, de hogy sikerül-e végre nekik, amit 10 éve húznak, hát ez a film után is egy jó kérdés. Stanford, Carrie homokos barátja is kap egy kisebb részt, egy kisebb szerepet a történetben, de szinte csak jelzés értékűt. Igazából azzal nem lövöm le a poént, ha elmondom a lényeget, a legfontosabbat a végéről.. hogy akár barna vagy, akár szőke, akár göndör, akár egyenes hajú, akár férjezett, akár szingli, akár 50 éves akár 40, ha igaz barát, akkor mindörökre igaz barát és az a barát még akkor is ott lesz mikor csúnya öreg leszel és akkor is, hogyha meg kell látogatni az öregek otthonában és akkor is veled lesz, mikor már azt sem tudod megmondani, hogy mikor ismerkedtetek meg. Ez az igazi barátság...

Nem csak a film, de a sorozat is szólt erről is. Hiszen nekem a sorozat mint már megírtam egy korábbi írásomban, eleinte nem tetszett, de valamiért mindig vártam a következő, következő részt. Ám egyszer úgy jött, mint derült égből villám csapás, rájöttem. Hiába van a középpontban a csajok szexuális élete, a pasizás, az élet könnyű mivolta, és a tivornyázás, ott van mögötte a barátság, az ami mindent túl él, amiben betartják a megíratlan szabályokat, ahol tisztelik egymás életét, pasijait, egymás világát, és segítik is azt. Engem valahol ez tartott a képernyő előtt. Persze érdekelt a szaftos rész is, de valahol a barátság számomra fontosabb volt jelenleg ebből a sorozatból. Talán párhuzamot vontam barátság síkon az én életemmel, csak az életem mégsem úgy alakult, mint ez az igaz barátság. És beültünk 3an a barátnőimmel megnézni a filmet a moziba és ha nem a szentimentális részen sírtam el magam (hála az égnek ezt semmi nem tudta kiölni belőlem és egy film ami meghat az látszik, hogy meghat), akkor azon, hogy nem akarom elveszíteni őket soha, ilyen akarok maradni, olyan kapcsolatban akarok maradni velük, mint azt a Szex és New York-ban végignéztük. Azt akarom, hogy az 50. születésnapomon ott legyenek velem és még mindig annyira szeressük egymást mint addig, mivel mi nem változunk annyira, hogy 180°-ot vegyünk, csak a környezetünk változik, csak az változik ami körülvesz minket, és ha tényleg fontosak a barátaink, akkor tudjuk összeegyeztetni a megváltozott környezetünket barátainkkal és akkor mindig ott lesznek nekünk. Számomra erről szólt főleg a film.

Ám a mozifilm úgy végződik, hogy ha akarják tudják folytatni, nem tudtak elszakadni a sorozat jellegtől. Teljesen olyan volt az a 100 perc mintha nem szerettek volna 7. évadot csinálni, de azért szerették volna folytatni ahol abbahagyták, mintha ez csak egy következő rész lenne a sorozatból és még jönne utána majd a többi... igazából azt mondom, hogy ne így legyen, ne jöjjön a többi.. az csak rontana rajta.

Idáig eléggé személyes dolgokat írtam le, személyes benyomásokat a filmről. Most jöjjön néhány tény. Candance Bushnell könyve alapján Michael Patrick King írta és rendezte. Már 2007 szeptemberében szivárogtak ki képek a felvételekről, de azért mindenki izgatottan várta. 2008 május 12én került először a nagyközönség elé az Egyesült királyságban, majd mi magyarok is részesei lehettünk június 5én (2008. május 30. USA). Alcíme nem csak angolul hangzik jól, hanem magyar fordításban is megjelenik a filmen belül. Nagyon sajnálom, de magyarul nem tudom, nem emlékszem hogyan is volt, de mivel még fogom látni párszor, így ha valaki tud segíteni, vagy következő alkalommal mikor megnézem felírom. Szóval az alcím angolul: Get Carried Away. Sokat sejtet és frappáns. Bevallom magyarul azért is nem siekrült megjegyeznem elsőre, mert nem valami frappáns és nem olyan, ami egyből megmarad az ember emlékezetében elsőre. Szereplők: Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes - Brady (Cynthia Nixon), Samatha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York - Goldenblatt (Kristin Davis), John J. Preston - Mr. Big (Chris North), Steve Brady (David Eigenberg), Jerry 'Smith' Jerrod (Jason Lewis), Harry Goldenblatt (Evan Handler), Stanford Blatch (Willie Garson), Anthony Marentino (Mario Cantone), Louise (Jennifer Hudson).

Hogy kinek érdemes megnéznie? Mindenkinek.. Igazából mielőtt láttam volna, nagyon sok véleményt kaptam róla. Általános vélemény: a lányok/ nőnemű nézők szerették, legalábbis tetszett nekik, a fiúk / hímnemű nézők nem utálták, de nem tetszett nekik és soha többet meg nem néznék, még ha fizetnének nekik érte, akkor sem. Valami ilyenre is számítottam... Azért jó szórakozást hozzá...

10/8,5

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr39545196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.06.30. 10:06:32

Valószínű én nem nézem meg, szvsz ez olyan tipikus nőknek való sorozat és film.
A kasszáknál szépen hoz, szerintem ilyen sikerre kevesen számítottak, eddig olyan 312 milliós bevétele van és ez még nem a végeredmény.
A második részt tervbe vették már

Ventura 2008.07.01. 09:36:39

Én megnéztem.... de csak a barátnőm kedvéért. Nem rossz, de nem is jó...tipikus csajos film, csajos poénokkal, csajoknak!
Van ebben minden, barátság, szerelem, szex, veszekedés, csalódás...sírás-rívás. Egyszer meg lehet nézni, de én inkább csak kíváncsi voltam, mivel a sorozatot sem nagyon néztem, max. 1-2 részt láttam.
Ja és a film elég hosszú, 135 perces.
süti beállítások módosítása