Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bathory a legsikeresebb szlovák film

2008.07.15. 13:26 koimbra 2 komment

A Bathory történelmi dráma a legdrágább szlovák és közép-európai film lett a szlovák filmtörténelem legsikeresebb produkciója.

A történet Báthory Erzsébetről szól, aki a XVI-XVII. század fordulóján élt magyar grófnő volt. A rendező elmondása szerint egy másféle képet próbálnak mutatni a grófnőről, aki az emberekben úgy él, mint egy véres kezű mészáros. Juraj Jakubisko, a rendező a források alapján egy okos és művelt asszonynak ismerte meg Báthory Erzsébetet és szerinte a vagyonára törő intrikusok rágalmazása okozta tragédiáját.

A Jakubisko által rendezett film  szlovák, cseh, magyar és brit koprodukcióban készült, mintegy 400 millió koronából (3 milliárd forint). A sikerességben 1993, a Szlovák Köztársaság kikiáltása óta csupán az amerikai Mártix című film múlta felül, amelyre 4,9 millióért váltottak jegyet bemutatásának első hétvégéjén. A film forgalmazójának hétfői nyilatkozata szerint a négy nappal ezelőtt tartott premier óta 35 925 néző váltott jegyet a filmre összesen 4,85 millió korona (36 millió forint) értékben. (fn.hu)

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr23569229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desmond Wallace 2008.07.15. 21:23:34

Érdekes, hogy egy erdélyi grófnőről szóló film ilyen nagy siker Szlovákiában.
Nálunk mikor mutatják be?

Koimbra 2008.07.16. 10:21:17

Szeptember 11.-én.

süti beállítások módosítása