Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Starship Troopers 3 -Marauder

2008.07.19. 19:35 koimbra 21 komment

Nem mondom, hogy nem szórakoztam jól az első részen, sőt még az a jelenet is él bennem, mikor egy elpusztított bázisra érkeznek a katonák, amit be is támadnak mégegyszer a bogarak. A csata zajlik, a kamera fellendül és milliónyi lény hömpölyög előre a bázis felé. Talán ez volt ez első olyan film, amit láttam, ahol ilyen tömör lény invázió volt. Viszont igen kevés film van, ami tetszett, de utána mégis lehúzom. Ebben is a vége után kezdett idegesíteni az a dolog, hogy hol vannak a járművek? A nagyon fejlett jövőben űrhajókkal oda tudnak menni ahova akarnak, mégsem képesek magukkal vinni tankokat és egyéb hasonló cuccokat? Néhány repülő lebombázott egyszer egy területet és ennyi. A második rész nem tudom minek kellett, valaki nem fért a bőrébe és muszáj volt egy folytatást csinálnia. Talán úgy gondolták, hogy dvd-n szép sikert ért el és ha kihozzák pár millából (7 milliós büdzsé), akkor itt is tuti dőlnek majd a dollárok.

 

A harmadik felvonás is csak dvd-n érkezik (kivéve Japánban, ott mozizhatnak), szintén nem túl egetrengető összegből készült. Ugyan kinek hiányzik az a nagy bukta, mint az első résznél? Így ha a rajongók kikölcsönzik, akkor abból már szép bevételre tehetnek szert.

A háború tovább tombol, aki a béke mellett van az áruló és hurkot kap a nyakába. A katonákba pedig szinte belesúlykolják, hogy minden egyes nap jó a halálra, a célért meghalni dicsőség. Rico egy Roku San nevezetű bolygón teljesít szolgálatot, mikor megérkezik az űrmarshall, aki már amolyan ikon/jelkép a Földön. A landolás után a bázisra beszabadulnak a bogarak, ahonnan sikerül kimenekíteni a nagy sztárt, de nem jut messzire, egy mentőkabinban néhány emberrel a bolygón reked. Felkutatásukra az időközben halálra ítélt Rico-t küldik.

 

Itt már azért kicsit megpróbálták összedobni valami jobbat a másodikhoz képest. Kezdetnek újra láthatjuk a szövetségi híreket, amelyek az első részben is voltak és vannak utalások az első részre is. Visszatér az első rész főszereplője Casper van Dien, akinek a kiugrási lehetősége az első rész illetve a következő filmje, a Tarzan lett volna, de mivel egyik sem lett sikeres megmaradt videótékás filmeknek. A Csillagközi invázió háromban feszít, kemény pofát vág...és mondhatott volna azért pár jó beszólást, elfért volna. A női vonalat Jolene Blalock erősíti, nem erőlteti meg magát túlzottan, az első gondolatom az volt róla, hogy jobban mutatna egy pornóban. A gárdára szintén elmondható, hogy egyik sem nagy színészfenomén, de legalább egyik arcvonásain sem röhöghetjük el magunkat, talán azért mert gyönyörűen nélkülözik a mimikát. Edward Neumeier vezényelte le a filmet, az ő nevéhez kötődik az első rész forgatókönyve. Ez az első rendezése, ehhez képest elég jól teljesít. Mostanában igen divatos a kamerarángatás akció közben, ő ezt kerülte, mondanám, hogy csak így tovább, de nincs semmi kiemelkedő rész vagy jelenet, amiért megpaskolhatnánk a buksiját.

 

A kis költségvetés elsősorban a speciális effekteken látszik, főleg a bogarakon. Úgy néznek ki, mintha forgatás előtt hajtogatták volna őket, majd belefényképezték őket a filmbe vagy felnagyítva odavetítették volna őket, miközben pár statiszta veszettül rángatta a testüket. A fegyverek szintén elég mulatságosan hatnak, hatalmas nagy drabál stukkerek vannak benne.  De azért akadnak  harcok, igaz nem sok és kevéssé látványos, talán ezekből akár lehetett volna akár több is, de a büdzsé ugye nem verte a csillagokat.

 

Szóval így összegezve  Starship Troopers Marauder egy B (esetleg Zs?) kategóriás film, gyenge színészekkel, hülye párbeszédekkel, gagyi trükkükkel. Számítani lehetett rá, nem ér senkit meglepetés. Gyakorlatilag rögtön az első percekből leszrűhető valaki számára, hogy miként is fog tetszeni neki. Nem voltak hatalmas elvárásaim, meglepően jól elvoltam rajta (esetleg annyira rossz, hogy már jó kategória?),  szerintem egy nézhető alkotás, no meg végre megkaptam azt is, amit az első részből hiányoltam.

 

Értékelés: 60 %

 

Előállítási költség: 20 millió dollár

Japán előzetes

Előzetes Casper Van Dien felvezetésével

Címkék: akció iromány sci fi franchise 60 % sequel

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr100575940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gringo 2008.07.19. 23:26:50

Már az első is nagyon gagyi volt.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.07.19. 23:39:39

"Szóval így összegezve Starship Troopers Marauder egy B (esetleg Zs?) kategóriás film, gyenge színészekkel, hülye párbeszédekkel, gagyi trükkükkel"

Akkor most hogy jött az a 60%?

gábor 2008.07.20. 00:27:42

Az első nem volt gagyi, főleg 10 éve! Emléxem, én azt a filmet láttam elöször pláza moziban, pontsan a Duna plázában, és a mai napig bennem van az az érzés(döbbenet), ami a film elején lévő bogár tamadás okozott! Azóta csak egy olyan film volt ami hasonló élmény volt számomra, az a Ryan közlegény eleje... Szóval az első részt bármikor szívesen nézem, ezt a harmadik részt pedig 20 percig bírtam. Ég és föld.

Kóczy · http://koczy.wordpress.com 2008.07.20. 00:56:31

Az első rész nekem is tetszett, szerintem egy jól sikerült darab volt akkoriban. Ezzel a filmmel nekem sem voltam túlzott elvárásaim ezzel kapcsolatban. Egyszer azonban simán nézhető darab. Én kifejezetten örültem Casper Van Dien visszatérésének.
60%-ot én is adnék rá. Láttam ennél már sokkal gyengébb B (ZS) kategóriás filmeket.

VVega 2008.07.20. 13:29:50

Nem akartam felhozni, hogy akkor ez jobb, mint a Wanted, de így, hogy kompi már rákérdezett a pont és a szöveg kis ellentmondására, megteszem.
Szóval ez jobb, mint a Wanted? :))))

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.07.20. 13:35:01

Én komolyan nem értem ezt , hogy a Csillagközi inváziót, hogy lehet a Wanteddel összehasonlítani?
A Wanted egy képregényfilm, de inkább akció, a ST pedig egy videótékás sci-fi.

Egyébként igen, ez 60 %, mert mint a végén is írtam, elvoltam rajta a sok negatív dolog ellenére is.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.07.20. 18:04:03

De végülis mindkettőnek a látványos, könnyed szórakoztatás a célja, tehát szerintem ebből a szempontból nézve összemérhetőek.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.07.20. 19:29:09

Igen, ebből a szempontból összemérhető, de nem állítható párhuzamba a Wanteddel. Anno volt egy ilyen párhuzambeli kommentelgetésünk Real-lel, aki azt nehezményezte, hogy a Börtönvonat Yumába kevesebb %-ot kapott, mint a Megy a gőzös. Akkor arról volt szó, ha ír egy ilyen összehasonlítást és elküldi nekem és még jó is, akkor küldök neki egy üveg hubit:) Na VVega, ha írsz egy frankó összehasonlító elemzést a Starship Troopers 3 és Wanteddel kapcsolatban, küldök egy üveg hubit:):)

VVega · https://debugme.eu/ 2008.07.21. 00:41:45

Na azért az sokkal durvább :)))

Majd megnézem valamikor, aztán meglátjuk, bár valószínűleg tőlem se kapsz ilyen cikket, csak úgy mint gondolom Real-től :D

Amúgy hubit ne külddj semmiképp, inkább egy üveg Johnnie-t ;)

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.07.21. 10:06:09

Ez jó:) Legyen Johnnie de nem írsz ilyet:) Alkudozni tudsz:)
Okés, legyen Sétáló János akkor, ha jön a cucc

VVega · https://debugme.eu/ 2008.07.21. 17:24:23

Ajjaj. Komoly problémák az összehasonlító elemzés útjában. Elkezdtem nézni a filmet, de csak fél óráig bírtam. Mentségemre szóljon, hogy mindez a Mindörökké Batman és a Batman és Robin után történt :D

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.07.21. 19:22:49

Nekem kell az a Dzsoni... kettőt kérek és írok egy HSM - Remény rabjai összehasonlítást

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.07.21. 19:55:52

Nekem is kéne kettő, örülök, ha egyhez hozzájutok, ezen felül elismerés is járhat:)
Vagy hírdessek ilyen összehasonlító írás versenyt? A győztes meg kap egy üveg Dzsnoit, pohárral meg a blogra meghívót:D:D

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.07.22. 10:27:29

Akkor lenne értelme, ha több ezer ember járna a blogra naponta, vagy kitenné az index a felhívást:) A több emberen a napi 2000 nél több összlátogatót értem (mert ennyi van már).
Milyen faja lenne egy Csillagközi invázió 3 és Casablanca összehasonlítás,?:) Szóval majd ha növekszik a látogatottság, akkor majd...

okoskodó fasz 2008.08.06. 20:33:33

most komolyan nem látjátok a zseniális szatírát a filmben?

ezek a filmek nem sci-fik, nem akciófilmek és egyáltalán: nem a bogarakról szólnak. ez csak körítés egy nagyon humoros megismétlem egy nagyon humoros fricskához az amerikaiak orrára az ő háborúzásra épülő gazdaságukra, politikájukra és ami a legszebb az egészben, hogy észre sem veszik. (bár szomorúan olvasom a kritikát, nem csak ők nem vették észre...)
vígan adjuk életünket egy ostoba háborúhoz, gyere jelentkezz te is a hadseregbe... hogy lehet ezt egy percig is komolyan venni?

és most meghazudtolom magam, voltaképpen az első részről beszéltem, a második rész csak arról szólt hány jelenetbe tudják bezsúfolni meztelenül a csinos szőkét.
semmit sem tett hozzá a film gondolatvilágához a második rész.
oda tökéletesen jogos a B (ZS) kategória.

a harmadik epizód próbálta meg továbbvinni az első rész "mélységét", itt a militaristák mellé a vallásosak is pellenge élre kerültek.
ez még akár vicces is lehetett volna, de sajnos nem lett az. nem véletlen, hogy ez a rész dvd-n jelent csak meg...

visszatérve az első részre sajnos tökéletesen párhuzamba vonható a robocop első részével: ott is leragadtak az emberek az akció jeleneteknél és nem vették észre mennyire jó szatírája az a tv-néző, fogyasztói társadalomnak, annak hogy a televíziós szórakoztatás merre halad. érdemes odafigyelni milyen műsorok és reklámok mennek és hogy hogyan reagálnak rá a szereplők. félelmetes.

Koimbra · http://filmdroid.hu 2008.08.25. 19:08:02

Na igen az kult, de az is csak videón lett igazán az...a filmesek pedig nem is mernek rendes mozis folytatást csinálni.

Például a Firefly is kultsorozat, a film mégis megbukott, amely szintén videón lett nagy siker és annak is jön a második része, szerintem csak dvd-n

spongebob 2008.09.30. 10:53:26

talán ha várnak még és összedobják a második és harmadik rész büdzséjét ; jó filmet lehetett volna összehozni. A második rész egy nagy nulla de a a sztori igéretes volt (a bogarak beépülnek az emberek közé).Ha ezt megspékelik egy kis Földi invázióval és a régi szereplőkkel, TALÁN megnézem.

Netszamuráj · http://netszamuraj.blog.hu 2008.12.09. 14:23:21

okoskodó fasz 2008.08.06. 20:33:33

Teljesen igazad van, ám amit mondasz, még sokkal jobban illik a film alapjául szolgáló könyvre, ami kb. köszönőviszonyban sincs a filmmel.
süti beállítások módosítása