Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Elkészítik a legismertebb sci-fi regény filmváltozatát

2008.07.29. 11:25 koimbra 2 komment

A New Line Cinema alapítói, Bob Shaye és Michael Lynne elkészítik a legismertebb sci-fi regény filmváltozatát, Isaac Asimov Alapítványát. Ez lesz az első produkciójuk, miután a Warner stúdió felvásárolta a New Line-t, ők a saját Unique Features cégükön keresztül folytatják tovább producerként. Az Alapítványt először a Fox stúdió szerette volna megfilmesíteni, a producer pedig Vince Gerardis lett volna, aki a Warner-féle változatban hasonló posztot tölt majd be. A producerek jelenleg csak az első könyv filmre vitelében gondolkodnak, ha sikeres lesz, akkor lesz folytatása.

A könyvben egy bizonyos tudományággal, a pszichohistóriával meg lehet jósolni a jövőt. Hari Seldon tökéletesíti egyenleteivel a módszert és rájön arra, hogy a Galaktikus Birodalom el fog bukni, de sok ezernyi év szenvedés után létrejön a Második Birodalom. Seldon tudósokból álló kolóniákat hozott létre, melyeket Alapítványnak nevezett el. Asimov ezen művét eddig megfilmesíthetetlennek tartották, főleg azért meg sok-sok szereplő van benne és több évszázadot ölel fel a regény.

Néhány Asimov műből már készült film, az egyik A kétszázéves ember-t Chris Columbos készítette el Robin Williams főszereplésével, ez nem lett siker, míg az Én, a robot Will Smith-szel meg igen, bár a rajongók szívták a fogukat rendesen, mivel szerintük egyáltalán nem is hasonlított a könyvre.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr70590740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.08.18. 23:28:49

1. Hari Seldon nem tökéletesíti, hanem kitalálja ezt a tudományt.

2. Nem kolóniákat hoz létre, hanem két "kolóniát", az egyik az Alapítvány, a másik a Második Alapítvány.

3. Ha jól emlékszem, akkor nem sok ezer évről, hanem ezer évről van szó a regényfolyamban. (Ugyanis kb. 7 kötetnyire sikeredett, bár az előzményeket utólag írta meg Asimov)

4. Az Alapítványt szvsz tényleg nem lehet megfilmesíteni, csak úgy, ha átírják. De úgy meg minek? (ugyanis nagyon sok benne a konspirálós, beszélgetős rész, amit HW. nem nagyon bír elviselni. Akkor már inkább az Acélbarlangok, vagy ennek valamelyik folytatása.)

5. Akkor most abbahagyom, mert nem akarok vmilyen esszébe belefolyni :)

vérbő nappali dúvad 2008.08.19. 12:17:02

Én ugyan nem olvastam a regényt, de ahogy utánanéztem:
1: Seldon tökéletesíti a tudományt
2: Az Alapítvány és a második alapítvány az már kettő, tehát kólóniák
3: a filmesek simán csinálnak ebből több ezer évet

egyébként meg úgy csinálják meg, hogy csak nyomokban fog hasonlítani a könyvhöz, kb mint az Én a robot esetében, az is szar volt, ott olvastam a könyvet
süti beállítások módosítása