Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A sötét lovag

2008.08.13. 23:23 C4rt3r 18 komment

Első bejegyzésem megírása előtt bemutatkoznék: Carter vagyok, nem járok Aszigetre, tehát nem vagyok trendi, jót meg nem szokás bemutatkozásban írni, ezért pont.

A sötét lovagra egy nagyon jó bemelegítés, a Wall-E után (egy héttel) érkeztem, reményeim -előzetesen tájékozódtam - szerint lesz rendes mondanivaló, de az átlag moziba járó csalódni fog, mert nem fogja érteni. Na, szép szociológiai elemzés lehetne a kijáratnál, nem én fogom megírni.

A szolnoki mozi nagy szerencséje, hogy elég kényelmes a szék, mert mosolyt tulajdonképpen csak a ceruza eltüntetése és partnerem hirtelen reakciói tudtak varázsolni arcomra. Sok-sok mágia kellett hozzá pedig! Persze, tudom, nem vígjáték.

A tartalomról, az eseményekről kár írni, mint minden filmet ezt is látni kell, de tulajdonképpeni lezárás nem történt. Úgy valamibe belecsaptak, forgattak, amíg nem lett egy rakás anyag, megvagdosták itt-ott és lett úgy valami. Jó hosszú legyen azért, ha már fizettek a parasztok.

Lehet, hogy én is alulművelt, értelem nélküli vagyok, nem értettem az erkölcsi felemelkedést, nem értékeltem a finoman rajzolt karaktereket, ez nekem baltamunka volt. Életlen baltával, első osztályú fát.

Mert az alapanyag nem lenne rossz! Ebből bizony ki lehetett volna hozni. Értem én, hogy a képregényt kellett adoptálni, de hány részlet csúszik? Igazából Batman (Bateman, Bruce Wayne - aki emlékszik még Amerikai Pszicho - lol) az ugye fix. Tudom, a részletekről nem.

Bruce az állat!

Összegyűjtöttek szerintem egy remek színészi gárdát, aztán lesz, ami lesz, toljuk az ipart, báttya. Nem ezt érdemelte Batman...

Címkék: batman

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr56615006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pszt! 2008.08.14. 00:01:01

Hát, sokmindent nem mondtál a filmről, csak azt, hogy nem tetszett. Annyira rossz, azért nem lehet, ha az egész világ ajnározza.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.08.14. 00:04:40

Én nem gyakran járok moziba, mert nagyon ritkán tetszenek az új filmek. Ez tetszett, novemberben jön is a dvd, előrendelve.

eami 2008.08.14. 06:57:57

"eményeim -előzetesen tájékozódtam - szerint lesz rendes mondanivaló, de az átlag moziba járó csalódni fog," Ezekszerint átlag mozibajáró vagy :D :P De minimum csak a korábbi batman filmeket láttad :P

Carter · http://blog.liderc.hu 2008.08.14. 07:59:28

Jaja, azért is írtam oda, hogy lehet, hogy én vagyok alulművelt a filmhez. Azért, ha valakinek tetszett, leírhatná, hogy mi fogta meg! És hogy lehet ez ilyen sikeres film?

Rusi 2008.08.14. 08:08:14

Hát kritikának kevés amit írtál, inkább élménybeszámoló:), h nem teccett/nem értetted...a legjobban úgy tudod megérteni ha képregényeket már olvastál, ez a film (meg a Begins) van hangulatban a legközelebb hozzá. Nem egy jópofa akrobatát ábrázol, hanem egy Sötét Lovagot, akinek az éjszaka az otthona, a gegnszterek között mozog, mégsem tartozik közéjük egyedi szabályai miatt, viszonyt rendőrnéphez sem tartozik, ugyanezen szabályok ütközése a rend őreinek felfogásával stb...a film nem vígjáték ez tény...a cerkás jelenet meg a detonátoros részen én is röhögtem mondjuk:)
viszonyt azzal h elkezdtek forgatni, vágni lesz vmi, nagy színészek stb, nincs igazad, mert a történet jól követhető, 2szál ami a végére 1 lesz, jól bontakozik ki a cselekmény végig fenttartva a feszkót, és ez nem véletlen nagy anyag utáni vágás eredménye...nah sokat lehetne még írni, a lényeg h holnap 3x-ra nézem meg mert én is az ajnározók csoportját gyarapítom:) Jó film, jó történet, jó színészek/rendező ennnyi:) szép napot!

Foeldy 2008.08.14. 09:59:05

Emberek! Annyiban azért igaza van az írónak, h kissé tényleg befejezetlennek tűnik a film. No, de miért? Joker miatt. Nem éreztem azt, hogy Joker szálát elvarrták. Az, hogy élete végéig fog egy börtönben ülni... nem ezt vártam volna, valami hatalmas nagy összecsapást, és valami eszméletlen halált. Ám, ne felejtsük el. Heath Ledger a forgatás vége felé elhunyt. MÉG NEM fejezték be a filmet, mikor meghalt. És, nem, nem, nem játszhatta volna egy alterego a szerep végét. Ezt neki kellett. Úgy ahogy lehetett befejezték Jokert. Bár mondjuk szerintem nyugodtan hagyhatták volna, hogy leessen. :)
A film sötét, és mesteri. Nem a balta volt életlen, azzal semmi baj nem volt.

Dealer89 2008.08.14. 09:59:06

Őszintén remélem, hogy Koimbra is ír a filmről. Jó lenne itt is valami értékelhetőt olvasni a filmről.

Rusi 2008.08.14. 10:55:00

Tudtommal a jeleneteit befejezte a halála elött,a film nem volt kész de Heath jelenetei igen...és DIREKT nincs elvarva: 1, ez egy folytatásos film, 2, olvassatok képregényt:), végre kb-ra tartják magukat hozzá(sok amiben nem de eddig a legjobb):) Joker nem hal meg benne, mert ő batman ellentettje, a nagy ellenség meg ilyenek...sztem késöbb még visszatér, kérdés ki játsza majd...Rébuszra állítólag Johnny Deppet nézték ki ami remek választás...no mindegy, egy normális kritikát én is olvasnék:)

simabörű 2008.08.14. 11:00:40

Élménybeszámoló háttt jahhh....De azért ücsörögsz egy moziba hogy élményekgarmadájával szembesülj.Már persze ha film jó...Szerintem jó Carter irománya!Felhasználói oldalró megközelítve minden rendben van vele.

Vészmadár 2008.08.14. 11:12:50

SzaboG - hát ezért kár volt billentyűzetet koptatni. Most komolyan, te a Sötét lovagra nevetni mentél? És a Wall-e-vel alapoztál rá? vehehehe...(félreértés ne essék: a Wall-e remek film, kivételesen jó szórakozás, de a két film hangulata annyira eltér egymástól, hogy ez olyan, mint kb. Szellemirtókkal alapozni a Bárányok hallgatnak-ra. )
Szerinted nem volt forgatókönyv: Nos, szerintem az utóbbi idők egyik legjobban megírt forgatókönyve volt. Képes volt többször is elhitetni, hogy itt a film vége, és képes volt folytatni anélkül, hogy hangulatából vesztett volna a film.
Ehh..folytathatnám még, belekötve minden bekezdésbe, csatlakozva a filmet - nem érdemtelenül - piedesztálra emelők népes táborához, de minek? Értem én, szembemenni a mainstreammel divatos, trendi - csak valahogy nem elég akkor azt leírni, hogy szerintem ez szar volt.
Mindegy, első cikknek sem volt jó, de legalább innen csak felfelé vezet az út - remélhetőleg.
Még egy dolog: ha már filmekről írsz, akkor nem árt tudni: adaptálni szokták a filmeket, a gyerekeket meg adoptálni.
Szótárt küldjek?

attttti 2008.08.14. 11:53:50

Nem azért de inkább ez a "kritika" van baltával vágva ;D

VVega · https://debugme.eu/ 2008.08.14. 13:38:44

Hali, üdv a blogon! :)

Elég rövidke lett ez az írás, és nem is nagyon érvelsz a véleményed mellett.

"Mert az alapanyag nem lenne rossz! Ebből bizony ki lehetett volna hozni. Értem én, hogy a képregényt kellett adoptálni, de hány részlet csúszik? Igazából Batman (Bateman, Bruce Wayne - aki emlékszik még Amerikai Pszicho - lol) az ugye fix. Tudom, a részletekről nem."

Ezt a bekezdést megfejtenéd nekem? :)

Repce Manó 2008.08.14. 14:50:42

Hmm, őszintén olvastam már ennél rosszabb kritikát is... egyszer.

a film mondanivalója: szerintem elég sokat pofáznak és filozofálnak benne, hogy azért pár dolog megmaradjon benne, például ott van Joker, számomra ő a káoszt, a bűnt szimbolizálta, a maffiózók istenét, hiszen ő az aki visszahozta a bűnt az utcára a film végére, illetve Harvey Dent-et átállította a sötét. oldalra alá Star Wars utalás, miszerinte bizony nagyon törékeny az emberi elme, és biz mindenki befolyásolható valamilyen szinten... illetve, miért van az, hogy a rossz mindig győzni fog? mert a bűnözők között nincsenek szabályok, Jokernek nincsenek szabályai, míg a rendfenntartó szervek szabályokhoz igazodva végzik a munkájukat, itt jön a képbe Batman, aki egyik csoportba sem tartozik... viszont a jelenlétével még nincs eldöntve a meccs, inkább reményt ad a jelenléte, hogy valaki azért segíti a népet...
A forgatókönyv is nagyon jól meg van írva, speciel annyi suspense van benne, ami már két filmre is bőven elég lenne... a kompos jelenet és a kórházas az egyikbe, a másikba pedig Harvey Dent akcióit, apropó Harvey Dent, ha negatív oldalról akarunk közelíteni, akkor szegénynek elég kevés szerepe volt, már ha viszonyítani akarunk a Batman világához... illetve az a fránya cgi, ha már annyira reális a film, találhattunk volna más megoldást is, de lehet, hogy csak én vagyok érzékeny a számítógépes trükkökre. Vannak negatív pontjai a filmnek, de én elfogultságomat nem szoktam leplezni, megkapta tőlem a 10 pontot.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.08.14. 15:30:44

Ez meg mi akar lenni?
Szerintem a következő publikálásodat egyeztesd koimbrával vagy mieccsel...

Miecs · http://filmdroid.blog.hu 2008.08.14. 19:19:15

ööö most én is meglepődtem... huh.. még nem olvastam el de majd elolvasom, amúgy holnap vagy még ma éjszaka feldobom a Batmanemet, csak dolgoztam egész héten...

Falatka2003 2008.08.15. 22:48:29

"Lehet, hogy én is alulművelt, értelem nélküli vagyok, nem értettem az erkölcsi felemelkedést, nem értékeltem a finoman rajzolt karaktereket,"

Ez valahogy így történhetett. De így ez igazából nem kritika, inkább önkritika.

Írnál nagy kedvencedről, az Adam Sandler féle Zohanról valami nagyon jót és dícsérőt? ( :P )

FlasH 2008.08.18. 14:09:02

oo akkor en egyik oldalon sem allok.
Szerintem jo a film, de nem nagyon jo film, a klasszikus jelzotol meg messze van. Most nem kezdek el itt ervelni, maradjunk egy 8/10-ben.
süti beállítások módosítása