Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Miyazaki filmje 10 milliárdot hozott

2008.08.22. 13:09 koimbra Szólj hozzá!

A legendás japán anime rendezőnek, Hayao Miyazakinak köszönhettük többek között a valóban kiváló Vándorló palotát és Chihiro Szellemországban. Legújabb alkotása a Ponyo on the Cliff hatalmas siker hazájában, eddig 10 millárd YEN bevétele van (ami kb 93,2 millió dollár) amit 31 nap alatt érte el. Ez 8,43 millió eladott jegyet jelent. A filmre előreláthatólag 25 millió jegy fog elkelni a japán mozis pályafutása alatt. Az eladott jegyek számát tekintve így úgy fog végezni, mint a Wall-E vagy a L'ecsó Amerikában.

Ez azért figyelemreméltó, mivel Japánban több, mint feleannyian laknak, mint az Államokban, ezen kívül az anime csak 481 vásznon fut, ami kb a 10 %-a annak, ahány vásznon mentek Pixar filmek. A Ponyo on the Cliff-et a 65. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatják majd, Amerikában pedig 2009-ben lesz látható.

A Ponyo on the Cliff története egy aranyhalról szól, akit Ponyonak hívnak és legfőbb vágya, hogy ember legyen.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr83627650

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.11.22. 10:31:42

Nézzünk japán filmeket - például Hayao Miyazakit! Hallottál már a japán Hayao Miyazakiról? Ha nem, akkor most fogsz, ez a cikk ugyanis az ő filmjeiről szól. Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy senkit ne tévesszen meg az a tény, hogy ezek a filmek rajzfi…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása