Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Erősödő vihar

2008.08.24. 19:09 koimbra 5 komment

Lassan véget ér a nyár, ez a bevételeken is érződik, elég gyenge hétvége lett az előzőekhez képest. Érkezik a szeptember, ami gyakorlatilag teljesen holtidőszaknak számít.

Szóval az amerikai hétvégi mozis bevételekről

Új bemutatók: A többség a Halálfutamot várta inkább az első helyre, ehhez képest A házinyuszi (The House Bunny) végzett az új bemutatók közül a legjobban, a 2. helyen. A filmet Kirsten Smith és Karen McCullah Lutz, a Dokrot Szöszi forgatókönyvírói írták, Adam Sandler Happy Madison cége finanszírozta a vígjátékot. A Doktor szöszi 20 millióval indult és 96,5 millióval zárt, ha ez a közönség elmegy erre is, akkor nagy sikerré tehetik, aminek idővel elérkezhet a folytatása. A történet: Shelly (Anna Faris) egy Playboy nyuszi és éppen kirúgták a Playboy házból, találkozik a Zeta Alpha Zeta dikászövetség tagjaival, akik talán a világ legéletképtelenebb női. Mivel otthonukat elhagyni kényszerűlnek szükségük van egy nagyvilági csaj tanácsaira.

 

A Halálfutam (Death Race) az 1975-ös Death Race 2000 remake-je, de az is Ib Melchior The Race rövid története alapján készült. A remake iránt Tom Cruise is érdeklődött korábban, végül Jason Statham lett a főszereplő, de Cruise azért maradt producerként. A rendező Paul W.S. Anderson, akinek az AvP-t sokan nem bocsájtják meg és sokak szerint a legjobb filmje a Halálhajó. A kritikusoknak kevésbé jött be a Halálfutam, ez azért várható film, az imdb-n sem kezdett jól, 338 szavazat után 6,4-en áll, ami elég gyér, akárcsak a bevétele. Jason Statham egyébként sem szokott box office csúcsokat döngetni nagy bevételeivel, filmjei a tékákban sikeresebbek, mint a moziban. Itt is ez lesz szerintem.

 

Nem indult túl jó a Limp Bizkit frontemberének, Fred Durstnek a rendezése sem. A The Longshots igaz történeten alapul. Jasmine Plummer volt az első nő, aki 11 évesen a Pop Warner futball versenysorozatába bekerült. Ice Cube és Keke Palmer a főszereplők. Cube általában azért megmozgat pár embert, a vígjátékok, amelyben szerepel, nem teljesítenek rosszul, de most mégis egy buktát könyvelhetnek el.

 

A meztelen dobos (The Rocker) mozinkénti átlaga 987 dollár, ez elég sovány. Mozis karrierje nem fog sokáig tartani.

 

Régebbi filmek: Megőrizte első helyét a Trópusi vihar (Tropic Thunder), az imdb-n továbbra is jól áll (8 csillag). A sötét lovag (The Dark Knight) egyre közelebb jut az 500 milliós határhoz, közben állítólag 2011-re kész lehet a harmadik rész is. A Warner stúdió időközben eldöntötte, hogy a Supermant is újraindítja a Dark Knight mintájára. A Star Wars: A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars) sem muzsikál szépen. Én nem tudom ki mit várt, de én úgy gondoltam, hogy ami Star Wars az csak sikeres lehet. Elég rosszul teljesít, bár talán a többség úgy van vele, hogy hamarosan úgyis megnézi majd a tévében, mivel eleve oda szánták. A Pineapple Express elég jól telesít, 80-90 millió között zár, ami számára szép eredmény lesz. Kevesebb, mint fele bevételét kereste meg a Mirrors a múlt hétvégéhez képest, ami nem meglepő, hiszen a horroroknál ez szokott lenni. Nem is lenne nagyobb baj, ha nagyobb összeggel kezdett volna. Nem éri el a bevétele a gyártási költségeket. Továbbra is jól menetel előre a Mamma mia, remélem minél többet tud még hozzárakni a bevételéhez.A Múmia: a Sárkánycsászár sírja megbukott Amerikában, a 100 milliót még összekaparja, a nemzetközi bevételekkel együtt már 290 milliónál jár, ami megmenti a nagyobb égéstől. A negyedik részre talán egy jobb történetet, forgatókönyvet összehoznak.

 

Limitált bemutatók: A Hamlet 2 (előzetes) 103 moziban termelt 435.000 dollárt, ami nem számít jónak. Az I.O.U.S.A. dokumentumfilm pedig 18 moziban ért el 62,300 dollárt

 

 

 

 

Cím

Hétvégi bevétel

(amerikai dollár)

Eddigi bevétel

(amerikai dollár)

 

Büdzsé

 

Info

Trópusi vihar (Tropic Thunder)


16,1


65,6


92

Előzetes, marketing, TV spot

A házinyuszi (The House Bunny)

15,1

15,1

25

Előzetes

Halálfutam (The Death Race)

12,2

12,2

45 

Előzetes
TV Spotok

A sötét lovag (The Dark Knight)

10.3

489,1

180

Kritika, Az első 6 perc

Star Wars: A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars)

 

5,6

 

25

 

Előzetes, jelenetek, 4 perc a filmből

Pinepple Express

5,6

73,9

27

Előzetes

Mirros

4,8

20

35

Az első 3 perc, előzetes

The Longshots

4,3

4,3

 

Előzetes

Mamma mia!

4,3

124,4

57

Kritika Miecstől és Koimbrától

Múmia: A Sárkánycsászár sírja (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor)

 

 

4

 

 

93,8

 

 

145

Kritika,

Jelenetek

 

Szerdán kezd a Traitor (Don Cheadle főszereplésével). Pénteken érkezik Vin Diesel a Babylon A.D.-vel, a College vígjáték és a Disaster Movie is eljön. Vajon melyik végez majd az élen?

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr55630774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repce Manó 2008.08.24. 19:30:55

"akinek az AvP:R-t sokan nem bocsájtják meg" - Paul W.S. Anderson nem az AvP:R-t rendezte, hanem az első AvP-t, az is fájt sokaknak, de ne kenjük rá az AvP:R-t is.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.24. 19:33:18

Úgy értettem volna, hogy neki is köze volt hozzá, mint producer, de most megnéztem, hogy nem volt köze hozzá. Köszi

Ander 2008.08.24. 23:57:57

Na eddig jó volt a jóslatom. TDK 1. re tippeltem 1 milliárdra össz.-ben ami talán meg is lesz. (870 nél áll most)

2. nak Indy4 et gondoltam (kb 800al) az is 780 nál tart most. (annó Hp4et de az most kiesett ugye)

3.nak Iron Mant véltem olyan 650 el, de ez kicsit kevesebb lett.

4 nek a Quantum of Solace a jelöltöm olyan 600al.
5. nek meg hmm hmm talán most már a Hancock/Kung Fu Panda lesz.

Lottó 5 öst ide. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.25. 16:42:23

A rottenen a Babylon AD 0 % 5 kritika után, van baj
süti beállítások módosítása