Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Vin Diesel nem bírt a viharral

2008.08.31. 19:23 koimbra Szólj hozzá!

Vége a nyárnak, holnaptól suli, Amerikában viszont Labor Day hétvége van, azaz még a hétfő szünnap és kedden ugranak bele a melóba, tanulásba.

 

Amerikai hétvégi mozis bevételek

Új bemutatók:

 

Babylon A.D.: Vin Diesel főszereplésével készült ez az akció, sci-fi. A rendező pedig a francia színész-rendező Mathieu Kassovitz, aki korábban a fantasztikus Bíbor folyókat dirigálta, de ő készítette a Gothikát is. A forgatás sem ment állítólag simán, Diesel és a rendező folyton veszekedtek, majd később a stúdió és a rendező között ment a harc. Arról is lehetett hallani, hogy a film hossza más lesz Amerikában és nemzetközileg. Aztán később a veszekedéseket tagadták, de a film bemutatója előtt Kassovitz nyilatkozatában elárulta, hogy valóban nem elégedett a filmmel, a stúdióra fogott mindent. Eredetileg a Babylon A.D.-t még év elején mutatták volna, végül most tekinthette meg a közönség. A kritikák rosszak, a rottenen 42 véleményből 40 negatív. Diesel sem ezzel a filmmel tér vissza a blockbusterek világába, hanem a buktái sorát erősíti.

 

2002 óta tervezik a Traitor megfilmesítését, idén végre ez is mozikba kerülhetett. A film ötlete Steve Martin fejéből pattant ki, ő egyébként producere volt A kritikák eddig felemásak, a pénz viszont nem ömlik a kasszákba. Szerdán már bemutatták, eddig nem áll jó a szénája, elevenem is mutatták be sok moziban (2052), de mivel nem került sokba, így nem lesz nagy bukta, dvd-n meg vissza is hozhatja a beleölt összeget.

 

Ugyan még nem volt hozzá szerencsém (lehet, hogy jobb is), de örülök a Disaster Movie bukásának. Jason Friedberg és Aaron Seltzer eddigi rendezései nem kerültek iszonyat sokba és habár nem hoztak sokat, de elfogadható szinten végeztek, így mindig kaptak lehetőséget új munkára. A Bazi nagy film közel 40 milliónál fejezte be pályafutását, a Csajozós film pedig 48 millát hozott, a Spárta a köbön (szeptemberben jön dvd-n Magyarországra) pedig 38 milliónak örülhetett. Úgy látszik végre a közönség is magához tért és hozott egy jó döntés azzal, hogy nem meneteltek el a filmet megtekinteni. A kritikák lesújtóak, a rottenen egy pozitív kritikát sem kapott. Az imdb-n pedig rögtön az első helyre ugrott a legrosszabb filmek listáján. Ez sem került sokba, így ezen sem vesztenek sokat sajnos.

 

A College is elég gyengén nyitott, eredetileg januárban akarták bemutatni, aztán eltették a bemutatót áprilisra, onnan tolták tovább augusztus végére.

 

Régebbi bemutatók:

Tovább őrzi első helyét a Trópusi vihar, azaz már harmadik hete ül a trónon, a 100 millió elérése biztos. Magyarországon jövőhéten mutatják be. A sötét lovag átlépett másodikként (de a leggyorsabban) az 500 milliós határon, még van benn erő, szerintem olyan 520-530 millió között lesz a vége. Nem végez a Doktor szöszi szintjén A házinyuszi, de 50 millióig elbandukolhat. A Halálfutam Amerikában bukik, talán nemzetközi szinte jobb esélye lesz, akárhogyan is, de ez majd dvd-n arat majd. Nem csökkent, hanem éppen hogy emelkedett a Mamma Mia bevétele múlt héthez képest, ennek igazán örülök. Szépen csökkenget a Pineapple Express bevétele, azaz nem esik túl nagyokat, a 100-as határt nem fogja bevenni, de 90-ig eljuthat simán. No és a 10-es lista sereghajtója Woody Allen filmje, amely 692 moziban gyűjtögeti a milliókat.

 

Limitált bemutatók: Az I Served of King of England 53,500 dollárt hozott 8 moziban. Bemutatták a Sukiyaki Western Django-t (előzetes) is egy moziban, eredménye 10,200 dollár.

 

 

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi összbevétel

Előállítási költség

Info

Trópusi vihar (Tropic Thunder)

11,5

83,3

92

Szinkronizált előzetes, Tv Spot

Babylon A.D.

9,7

9,7

70

Előzetes, Jelenetek

A sötét lovag (The Dark Knight)

 

8,7

 

502,4

 

180

Kritika, Az első 6 perc

A házinyuszi (The House Bunny)

 

8,3

 

27,8

 

25

Előzetes

Traitor

7,9

9,4

22

Előzetes

Halálfutam (Death Race)

6,2

23

45

Előzetes, Tv Spotok

Disaster Movie

6,1

6,1

20

Előzetes, Jelenetek

Mamma Mia!

4,4

131,5

52

Kritika

Pineapple Express

3,3

79,7

27

Előzetes

Vicky Cristina Barcelona

3

12,7

 

Előzetes

 

 

Jövőhéten a Bangkok Dangerous (előzetes) akciót mutatják be Nicolas Cage-dzsel a főszerepben. A szeptember is ilyen holt hónapnak számít a bevételek terén, általában azokat a filmeket teszik ide, amelyek nem férnek el máshol, illetve legfőképpen nem várnak tőlük sokat.

 

A hét közepén pedig egy összeállítással jelentkezem majd, amiben a nyár nagy sikereit, csalódásait és bukásait gyűjtöm össze.

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr82642339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása