Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Csak röviden...

2008.09.11. 17:42 koimbra 1 komment

Holtak naplója (Diary of the Dead): George A. Romero a zombik atyja, nevéhez számtalan horrorfilm fűződik. A sztori szerint hirtelen a holtak bezombulnak, felkelnek, járnak és nem kedvelik az élőket...illetve de, csak éppen megkóstolják őket. Néhány egyetemista filmet forgat az erdőben, mikor értesülnek az eseményekről. Összecuccolnak és visszaindulnak a koliba, majd onnan tovább.

A filmet az egyik szereplő kameráján keresztül láthatjuk szinte teljes egészében, némi tévés közvetítéssel nyakönöntve, Cloverfield-módra. Az izgalom egy percre se támadott meg, inkább az unalom kerülgetett. A kamerázás sok helyen már erőltetetten hat. A szereplők pedig iszonyat gyengén játszanak (vagy pedig Romero bá' akarta így). Értékelés: 20 %

 

Az embervadász (Manhunter): Nem a Bárányok hallgatnak volt az első Hannibal Lecter film, 1986-ban Michael Mann rendezett már egy ilyen művet, de mivel ez pénzügyileg sikertelen volt nem is folytatták.

Sorozatgyilkos garázdálkodik, ezért a nyomozók Will Graham (William Petersen) segítségét kérik a gyilkos felkutatásában, ő tud a legjobb egy bűnöző fejével gondolkodni.

William Petersen talán sokat meríthetett ebből a szerepből is mielőtt még fő helyszínelő lett a tévében. Brian Cox alakítja Lectert, őt látva azt kell, hogy mondjam Anthony Hopkins sokkal jobb volt később ebben a szerepben. Cox inkább őrültnek néz ki, mint rafináltnak, Hopkinsról pedig lejött az, hogy művelt, okos és gyilkos.

Összességében Az embervadász egy közepes film, amely talán még a 80-as évek szintjéhez jónak számít, de a Ratner-féle Vörös sárkány sokkal jobb. Értékelés: 50 %

 

Farkas (Wolf): Semmi tökölés, rögtön az elején Will Randallt (Jack Nicholson) megmarja egy farkas, aki éppen hazafelé tart. De a további percek nem tudják fenntartani az érdeklődést. Randallt egy könyvkiadó vállalatnál szerkesztő, a főnöke pedig éppen áthelyezi egy másik helyre, ami szinte a lefokozásnak, illetve a kirúgásnak felel meg. Will érzékei a farkas harapásától kiélesednek, olykor esténként elkódorog, másnap pedig sejtelme sincs merre járhatott. Will bátorsága is megnő, így a főnökkel is felveszi a harcot, mellesleg annak lányával is megismerkedik.

Szerintem a horror vonalat kellett volna erőltetni vagy teljesen kihagyni ezt. Ha kimaradt volna a farkas szál, akkor akár egy jó kis thrillert is kaphattunk volna. Így viszont csak a vége felé jön egy kis horror, azelőtt pedig inkább egy romantikus-dráma-thriller jellegű valami.

Jack Nicholson jó, Michelle Pfeiffer pedig gyönyörű, a film pedig rossz. Értékelés: 20 %

 

Címkék: röviden

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr84658808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.09.11. 22:37:06

Azért a Farkas ennyire nem rossz szerintem :)
süti beállítások módosítása