Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Januárban újra jön A sötét lovag

2008.09.11. 10:46 koimbra 1 komment

A Warner Brothers stúdió azt reméli, hogy A sötét lovag kaphat néhány Oscart, ezért az érdeklődést fenntartsa januárban újra bemutatja majd a filmet. A stúdió azt reméli, hogy a rendezőt (Christopher Nolan), a producereket és Heath Ledger-t jelölni fogják a díjra.

A Warner egyik elnöke, Dan Fellman már megbeszélseket kezdeményezett az Imax fejeseivel, hogy a nagy vásznakon újra láthassák az amerikaiak Batmant.

A sötét lovag hatalmas kritikai elismerésben részesült, a nézők is imádták, bemutatása után az imdb-n az első helyre ugrott a legjobb filmek listáján. A filmet a legtöbb moziban mutatták be Amerikában, a legjobb nyitóhétvége eredményét el is érte (158,4 millió dollár), a leggyorsabban haladt át a 200 milliós vonalon, majd a 300-as, 400-as vonalon, nem is oly rég pedig az 500 milliót is bevette. Bevételben már csak a Titanic áll előtte (Amerikában), amely 600 millióval büszkélkedhet.

A stúdió pedig abban reménykedik (sok más emberrel együtt), hogy a januári bemutatóval az IMAX vásznak segítségével no meg a jelölésekkel megtámogatva a film bevétele eléri majd a 600 milliót és lenyomja a Titanicot az első helyről. Nemzetközileg erre semmi esélye, az egy milliárdos határt eléri az összbevétele, de az 1,84 milliárdos (szintén a Titanic tartja) bevételt nem fogja elérni.

Címkék: batman

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr40658364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repce Manó 2008.09.12. 20:48:54

A sötét lovag 530 millió körül fog végezni, vagy némileg alatta, tehát 70 milliót kellene januárban-februárban hoznia, ami szerintem fog sikerülni, mivel a lényegnek már meg lesz DvD-n. Esetleg, ha kitolják a DvD megjelenést márciusra, akkor lenne esély, hogy a rajongók csak azért is beülnek még egyszer-egyszer (én speciel már négyszer láttam), az Oscar jelölések és díjaknak pedig messze nincs akkora húzóereje, hogy mondjuk + 50 millióval erősítse a bevételeket. Ha pedig eléri a 600 milliót, mit ér vele? Inflációt figyelembe véve csak 19. vagy 18. helyezett lesz.
Jaj, de pesszimistán írok, naná, hogy brutáljól futott a sötét lovag, és brutálul örülünk ennek a sikernek és hozzanak még ki belőle pár milliót. De inkább nemzetközi téren kellene erősíteni, mondjuk azokba az országokba betenni IMAX moziba, ahol még nem vetítették, mondjuk nálunk Magyarországon. Bízom benne, hogy lesz még alkalmam IMAX-ban meglesni a filmet:)
süti beállítások módosítása