Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Könnyező harcos (Crying Freeman)

2008.09.12. 19:01 koimbra 10 komment

 

Jeff Fahey, Dean Cain, Lorenzo Lamas, Gary Daniels -mi a közös bennük? Ők a videótékák elit harcosai. A kislányok szerelmetesen nézik őket a tévében, ahogy dagadó izmokkal járják utukat, végrehajtják feladataikat, beteljesítik bosszúikat és a tini srácok is élvezettel nézik végig alkotásaikat. Színészi tehetség nem sok szorult beléjük, de jól odaütnek ha kell, ebben profik. Ezt az elit gárdát erősíti Marc Dacascos is, kinek arcán nem moccan az izom, de hasizmát megmutatja mindig, no meg nagyokat tud rúgni, ő is ugyanolyan szépen fut, lő lassított beállításban, mint a többiek. A sok egy kaptafára gyártott nézhetetlen és rossz filmek közül néha-néha akad egy élvezhető is, jelen esetben a Könnyező harcost

 

A Könnyező harcos eredetileg manga képregényként látott napvilágot 1986-ban, a történet középpontjában pedig egy bérgyilkos áll, ki mikor gyilkol könnyezik. 1995-ben Christophe Gans dirigálhatta le a képregényből készült filmet még a hatalmas Farkasok szövetsége előtt (ahol Dacascosszal dolgozott megint)

 

A történetben Yo a Sárkányok Fiai titkos bűnszövetkezetének a tagja, ha jön a parancs, ő megy és elvégzi a feladatot, likvidálja a célpontokat. Egy küldetés után szemtanút hat maga után, amit a szabályok értelmében nem tehetne, ezért a nő után küldik, meg kell ölnie, eközben pedig egy másik jakuza klán magának szeretné Yo fejét.

 

Dacascos hozza a szokásost, Julie Condra testesíti meg itt a jó csajt, ezen felül kap még ő is pár egész jó beállítást. Tchéky Karyo lehet még ismerős esetleg, aki egy tipikus korrupt nyomozót alakít. Gans egy teljesen élvezhető és látványos B filmet pakolt le az asztalra, lehetőségeihez és költségvetéséhez képest megtesz mindent, látszik, hogy kedveli a fantasyt, látványos képi világot teremtett. A film hangulata a képregények és klippek világát idézi, a lassítások percei pedig John Woo filmjeivel vetekszik A szereplők adnak az eleganciára, öltönyben öldökölnek, ha pedig éppen az izmokat mutogatják gyönyörködhetünk a tetoválásokban. Tehát a külalak rendben volt, a történet viszont teljesen sablonos volt, ami nem is lett volna nagy baj, ha nem ül le néha a sztori, de még így is sokkal jobb, mint a megszokott Dacascos művek, értékelésem 70 %.

 

Címkék: akció iromány 70 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr75660504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.09.12. 21:21:54

ÓÓ!! Nagyon nagy film, Dacasost pedig nagyon bírom.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.09.12. 23:23:02

Anno én is láttam, de már nem nagyon emlékszem rá. Viszont úgy rémlik, hogy tetszett :)

ktina · http://bunnyka.b13.hu/index.php?f=7&s=2&blogid=1568&bm=180032 2008.09.12. 23:48:36

Kritikusként gondolom számolsz a rajongók vélhető felbukkanásával...nos, én picit szívemre is vettem Dacascost illető szavaid, azt azért tegyük helyre, hogy miért kell színészi tewhetség után srni, amikor életében nem készült színésznek, hanem felkérték, mert hogy olyan jómozgású lába van neki :) Harcművész tehetségéről meg semmi rossz nem érheti a házat, úgyhogy nagyon is jó helyen van ő ott ahol van és örüljünk, hogy készültek egyáltalán filmjei :)
A Drive-ban meg igen is színészibb oldala is megcsillog, legalábbis nekem nagyon tetszett abban a karaktere...De tény, hogy a Crying Freeman egészen különleges.
Érdekelne, milyen Dacascos műveket láttál még?

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.09.12. 23:54:20

Mondjuk Jeff Fahey nemtom mit keres ebben a felsorolásban, nem az a "harcművesz" típus (A filmjeiben sem).

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.09.13. 00:51:39

Milyen filmeket láttam Dacascostól? A Száguldás életre halálra szerintem egy rossz film, ennél rosszabb a DNA, amit Ragadozó 3 néven próbáltak eladni. Réges régen láttam az amerikai szamurájt, de az sem jött be, a kommandóbázist néhány hete láttam, hát az sem volt valami jó, a Nomadot végig se néztem, a Double Dragont úgy rémlik moziban láttam, de az se nyerte meg tetszésem...viszont a Farkasok szövetsége igen igen jó volt és a Bölcsőd lesz a koporsód pedig egy közepes

kompi:Jeff Fahey akciósztár a videótékákban, azért van benne a felsorolásban, akárcsak szvsz Dean Cain.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.09.13. 11:30:36

A Double Dragon filmet én is láttam anno, és nagyon sokat vártam tőle. Gyerekfejjel még tetszett is. Azóta nem is tudom, hogy leadta-e azt valamelyik TV Mo.-n
A Farkasok Szövetsége szerintem is eg y egész jó film lett. Bár azt hiszem kicsit többre számítottam, mint ami a vége lett. De régen láttam már.

Amúgy mostanság Dacascos és Jeff Fahey is sorozatozgat. Dacascos volt ugye a Holló című film alapján készült sorozat főszereplője (hogy milyen lett azt most hagyjuk), mostanság pedig a Stargate-Atlantis egy-két részében tűnt fel.
Jeff Fahey pedig a Lost 4. Évadában volt állandó szereplő.

FayeFaye 2008.09.14. 19:21:17

Imadom Decascost, szerintem nagyon alulertekelt harcmuvesz kategoriaban. Nagyon helyes pasi (a baratom szerint is egy gyonyoru ferfi, mint objektiv heteroszexualis megfigyelo), nem egy Olivier, de Steven 'chubby zen warrior' Seagalt vagy Jean-Claude-ot barmikor lejatsza a vaszonrol. A mozgasa pedig nagyon szep, macska-szeru, nekem sokkal inkabb bejon, mint a darabos Jet Li, akit pedig hogy felkaptak, mikozben neki sincs kettonel tobb arckifejezese.

A Farkasok Szovetseget seme ertem, miert huztak le annyira annak idejen, a forgatokonyv tenyleg elszallt egy kicsit helyenket, de annyira hangulatos, annyi gall elegancia es lendulet (es Decascos) van benne, amirol egy hasonlo kategoriaja amerikai akcio/horror film csak almodozhat...egy hasonlo film jut csak eszembe, amit tobbszor meg lehet nezni, Tim Burton Az Almosvolgy Legendaja.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.09.14. 21:16:43

Ha jól rémlik én a Farkasok szövetségére csak úgy elmentem automatikusan, és csak ültem, néztem, nagyon tetszett....nem tudtam, hogy lehúzták a filmet, akkoriban nem nagyon volt net,inkább csak a Cinema magazin volt (már Voxot veszek).

Én egyébként összeeresztenék pár ilyen harcművészt egy filmbe, azt megértem, hogy a nagy költségek miatt anno Sly meg Arnold meg jó forgatókönyv híjján nem válósult meg közös film, de ezeket a videótékás színészeket simán össze lehetne ugrasztani, főleg, hogy már ott van köztük Lundgren, Snipes, meg Van Damme is.:)

Egyébként én már régebben láttam a Könnyező harcost, most néztem újra, és megint bejött.

FayeFaye 2008.09.14. 23:40:06

Lehet, hogy csak azert emlekszem ugy, hogy a Farkasok Szovetseget lehuztak, mert a franciak utaljak - nekik tul hollywoodi - massal pedig meg nem talalkoztam, aki latta volna.:)

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.09.15. 00:02:42

Pár hónapja volt egy olyan pletyka, hogy lesz egy közös Van Damme Steven Seagal film. Nem tudom mennyi igaz belőle...

Én egyébként anno Van Damme filmjein nőttem, és a mai napig kedvenc színészeim egyikének tartom. Bár új filmjei színvonala meg sem közelíti a régieket, azért megszoktam nézni őket. Ja, és hát Van Damme (meg a többi akciósztár) sosem a nagyon változatos színészi játékukról voltak híresek, no dehát nem is ezért szeretjük őket.
süti beállítások módosítása