Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A Coen tesók visszatértek

2008.09.14. 19:34 koimbra Szólj hozzá!

Új bemutatók:

A Coen tesók újra itt vannak és a lista élén kezdtek, ezúttal a Burn After Reading-gel. A filmet ők írták és rendezték, az imdb-n jelenleg 8,2-en áll, a kritikák többsége is jónak találta ezt a fekete kém komédiát. A történetben adott egy cd lemez, amin egy CIA ügynök visszaemlékezései találhatók, a lemez a felesége kezébe kerül és ezzel próbálja zsarolni az ügynököt, majd ez a cd két testépítő edzőhöz kerül, akikre már egy bérgyilkost is ráküldenek.

 

Tyler Perry rendező, író, producer, színész. Egy ideig csak a tékákban jelentek meg rendezései, de aztán lehetőséget kapott egy mozifilmre is, amely sikeres lett. Művei általában a vallásos fekete közösség részére készülnek, ezekben vegyíti a vígjátékot a drámával némi romantikával megfűszerezve Az Ő figurája Medea, aki ugyan nő, de mégis Terry alakítja. Filmjei bevételére nem sok panasz van, jól teljesítenek, az imdb-n viszont nem szerepel jól, általában 3-4 között található a pontozásuk. Ebben az évben már volt egy rendezése, a Meet the Browns 41 millióig jutott, a The Family That Preys olyan 40-50 millió között fog végezni. Érdemes megemlíteni, hogy ebben akad pár fehér színész is (Kathy Bates, Colin Hasuer)

A két színészlegenda, Al Pacino és Rober De Niro már szerepelt együtt a Szemtől szemben akció thrillerben, ami azóta már klasszikus lett. Ott ellenfelek voltak, a Rightheous Kill-ben viszont azonos oldalon állnak, a kritikák nem túl fényesek, sőt a többsége le is húzza Jon Avnet rendezését, Avnet egyébként már dolgozott együtt a tavalyi 88 perc krimiben (ami szerintem írtó rossz lett). A Rightheous Kill nem kezdett túl jól, talán nem pártolnak el nézők nagy számban a filmtől a következő hetekben, így behozhatja az árát.

 

George Cukor Az asszonyság művét is újraforgatták, a kritikák kifejezetten rosszak, a rottentomatoes-on összesen 10 %-on áll, az imdb-n pedig 4,3. Nem túl bíztató kezdés, de a bevétel nem rossz. Főszereplők Eva Mendes, Meg Ryan, Anette Bening és Debra Messing, tipikus csajfilmnek tűnik a The Women.

 

 

Régebbi filmek:

A múlt heti első helyezett, a Bangkok Dangerous bevétele csökkent egy nagyot, 70 %-ot az előző hétvégei eredményéhez képest. Szóval Nicolas Cage ismét ég egy nagyot a Next után, aminek a bevételét (18 millió dollár) sem éri el. A sötét lovag eközben még mindig kevés csökkenésekkel jut előre, januárban újra be fogják mutatni, azt remélve, hogy a Titanic bevételét el fogja érni. A Traitor jövő hétre el fogja érni a 22 milliót, pont amennyibe került, így nem is lesz bukta, pedig elég gyengén kezdett. A Trópusi vihar áthaladt a százas vonalon és Will Ferrel vígjátéka a Step Bothers is bevette ezt a határt, múlt héten pedig a Zohant is sikeresen áttolták ezen a vonalon. Még egy filmnek van esélye elérni ezt, az Utazás a Föld középpontjának még 2 millió kéne.

 

Limitált bemutatól:

750 moziban mutatták be a Proud American dokumentumfilmet, érdeklődők nem nagyon akadtak, talán csak a stáb rokonai mentek el rá, a vásznankénti 180 dolláros átlag igen-igen rossz. Bevétele 135,000 dollár. 4 moziban indították el Aaron Eckhart és Maria Bello főszereplésével készült Towelhead drámát és el is ért 53,000 dollárt, ami egész kellemes eredmény, a mozik számát bővítik szerintem a következő hetekben.

 

 Hétvégi mozis (becsült) eredmények Amerikából

Cím

Hétvége bevétele

(millió $)

Eddigi bevétel

(millió $)

Előállítási költség

(millió $

Info

Burn After Reading

19,4

19,4

37

Előzetes, Képek

Tyler Perry's The Family That Preys


18


18


-

 

Rightheous Kill

16,5

16,5

60

Előzetes, jelenetek

The Women

10

10

16

Poszter és előzetes

A házinyuszi (The House Bunny)


4,3


42,1


25


Előzetes

Trópusi vihar (Tropic Thunder)

4,1

102,9

92

Kritika
TV Spotok

A sötét lovag(The Dark Knight)


4


517,6


185


Kritika

Bangkok Dangerous


2,4


12,5


45

Jelenet a filmből, előzetes

Traitor

2,1

20,7

22

Előzetes

Halálfutam

2

33,1

45

TV Spotok, Előzetes

 

 
Következő héten érkezik két vígjáték, a Ghost Town és a Spanom csaja, egy thriller, amiben Samuel L. Jackson a genyó (Lakeview Terrace) és egy mese, az Igor.

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr60663300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása