Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Star Wars: A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars)

2008.09.18. 15:15 koimbra 10 komment

 

Réges-régen egy ifjú, kreatív gondolkodású jóember esélyt kapott leforgatni az álmát, az elképzelését. A végeredmény fantasztikus volt, a mozik előtt sorok kígyóztak, a produkció pedig mérföldkő lett a film történelmében. A Star Wars a legismertebb sci-fi-vé vált, nagy kultusz alakult ki körülötte. Az alkotó örült, de meg nem pihent, kisajtolja az utolsó centet is ebből a sikerből. 30 év telt el a Csillagok háborúja bemutatója óta, de a lelkesedés nem csökkent iránta, még mindig kelendőek a Star Wars feliratú ruhák, bögrék, a filmszereplők bábui, de számítógépes játékok tucatjai is születtek már belőle. George Lucas pedig dörzsölte a markát és bejelentette leforgatja a trilógia előzményét. A végeredményt látva azonban sokakban felmerülhetett a kérdés: Vajon a rajongóknak vagy Lucas saját magának készítette el? Jelenleg az ősz szakállú mester a Star Wars: A klónok háborújával próbál hódítani és sikert elérni.

 

A mese a második és harmadik rész között játszódik és végeredményben az egész egy nagy háború. A Köztársaság elkeseredett csatát vív a szakadárokkal. Anakint és Obi-want a történetben egy bolygón zajló csatában láthatjuk. A harc félidejében Anakin maga is padawant kap, Ashoka személyében, akinek a a kinézete leginkább egy olyan bennszülöttére hasonlít, ki éppen most pingálta ki magát harci rúnákkal. Ő nem túl tapasztalt, de legalább lelkes. Ezalatt a Köztársaság szeretné megszerezni az engedélyt, hogy a Tatooin bolygó légterét használhassa, amit Jabbától kaphatna meg. Az ő fiát, aki úgy néz ki, mint egy meztelen csiga, elrabolják így a a Jedikre hárul a feladat, hogy visszaszerezzék a kicsit, így a kulcsfontosságú légteret is használhatnák a háborúban, amire a másik oldalnak is fáj a foga.

 

 

A kivitelezés felemásra sikerült. Ha háttereket, robotokat, csatákat nézzük teljesen meg lehetünk elégedve, de mikor bejön a képbe egy szereplő, akkor kicsit kiakadhat a biztosíték. Úgy néznek ki, mintha valamelyen bábu üzemből szedték volna fel a selejt kinézetű termékeket és azokat rakták volna be ebbe a mesébe. Pislogni kell párat, mire beazonosíthatunk néhány szereplőt, azt nyújt némi megnyugvást csak, ha kimondják a nevüket, így legalább tisztában lehetünk a kilétükkel. Dooku gróf vagy Obi-Wan feje a Cartoon Network néhány figuráját idézik, Yoda pedig még az eddig megszokottakhoz képest is gnómabban néz ki. Miután a stáblistán felefedezzük Genndy Tartakovsky nevét már nem is annyira meglepő ez a dolog, hiszen az ő nevéhez kötődik a Dexter laboratóriuma többek között. De akkor is, mozifilmhez ilyen figurákat kreálni? Ekkor ugorhat be az, hogy ez gyakorlatilag a tévében ment volna, A klónok háborúja rajzfilmsorozat első 3 része, amelyet csak beraktak a mozikba, a folytatás meg majd megy az tévében tovább az elképzelések szerint.

 

 

A történet viszont nem rossz, üresjárat alig akad, akciódús, van itt minden, amit már megszokhattunk: ármány, intrika, űrhajók, csaták és a lézerkard párbaj sem maradhatott ki. Az egyik legnagyobb pozitívum a hangok, a filmekben is hasonlóan szóltak a lézerkardok, a járművek és a fegyverek.

 

Az Erőben zavar keletkezett, több ezer néző hagyta el csalódottan a mozitermeket A klónok háborúja megtekintése után. Biztos akadtak olyanok is, akik George Lucasnak szóltak be magukban vagy hevesen emlegették a felmenőit. Érthető a csalódottságuk, ez a másfél órás mese néhol gyermetegnek hat, amire rátesz egy lapáttal a szöveg is. Pedig nem rossz a Star Wars: A klónok háborúja, élvezhető-nézhető, csupán csak gyermeki énünket kell elővenni és akkor nem lesz csalódás

 

Gyerekkoromban a Csillagok háborúja trilógiát láttam minimum százszor, a szövegeket fejből nyomtam benne. Az új trilógiát is megtekintettem néhányszor, ami ugyan már nem volt olyan , mint elődje, de a nagyjából jó jelzőt rásüthetjük. Ezt a mesét is valószínűleg meg fogom még nézni párszor, mert egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy az hírlett róla, igaz ezt sem fogom több tucatszor elővenni, rádobok egy 65 %-ot.

 

imdb: 5,0
rottentomatoes: 20 %

 

Eddigi amerikai bevétel: 34 millió dollár

Eddigi összbevétel. 61,8 millió dollár

 


Miecs anno írt a Star Wars 4-ről, a kritikáját itt olvashatjátok.

Címkék: star wars iromány sci fi 65 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr15669993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.09.18. 17:02:39

Én is láttam már. Szerintem nem volt rossz, bár én SW-témában egy "kicsit" elfogult vagyok :)
Majd írok róla én is :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2008.09.18. 20:51:11

Halál minden stílusra! Te is belevertél a világ koporsójába egy szöget ezzel a blogbejegyzéssel.
Éljenek a sablonok! Legyen minden sablonos! Lehetőleg műanyagszerű.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.09.18. 22:59:25

Sablonos, és attól már rossz? Nem hiszem, hogy egy blogbejegyzéstől megváltozik a világ, a filmipar. Sok sablonos film volt idén is, azelőtt is, még lesz is, sőt lenyúlnak ötleteket más filmekből is. Csinálhatják jó, vagy rosszul..

kaczor 2008.09.19. 10:16:37

Én sokkal rosszabbra számítottam, ehhez képest egy nagyon jó SW mesét láttam, a karakterek elég rosszul voltak megcsinálva és a történet is eléggé gyerekes volt néhol, főleg Ashoka vagy ki.
Sablonos is volt igen, de mostanság melyik filmre lehet mondani, hogy egyáltalán nem az.
Én megveszem dvd-n ha kijön a Klónok háborúját

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2008.09.19. 11:16:50

Megvan egy ideje, de még enm szántam rá magam, majd megnézem.

ati 2008.09.19. 18:10:13

Az Tatooine nem tatooin, nem a légtere, hanem a peremvidék :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.09.20. 10:03:36

De mintha azt mondták volna, hogy a légterét szeretnék használni.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.09.20. 11:26:52

Nekem is légtér rémlik. Bár igaz, én angolul láttam, úgyhogy lehet, hogy félreértettem valamit.

ati 2008.09.20. 15:43:19

Tul. képpen arról volt szó hogy jabbáé az egész külső galaxis és azért ott is csatározni fognak szóval vhogy az utánpótlást is oda kell küldeni anélkül hogy darabokra szednék őket, ennyi, ígyis úgyis majdnem agyonlőttem magam nézés közben :D

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2008.09.22. 17:55:06

Reális az osztályzat, kb ennyit érdemel (bevallom csak otthon néztem 5.1-en, de nem fogok e miatt moziba menni).
süti beállítások módosítása