Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Jószomszédi iszony

2008.09.21. 21:03 koimbra Szólj hozzá!

Új bemutatók

Első helyen indult a 2646 moziban bemutatott Lakeview Terrace thriller, a producer Will Smith, főszereplője Samuel L. Jackson, aki rendőrt alakít és terrorizálni kezdi az új szomszédait. A kritikák a közepesnél gyengébbek, Roger Ebert (top kritikus) viszont 4-ből 4 csillagot adott rá. az imdb-n is 6,4-el kezdett, ami nem túl jó ómen, de a gyártási költségeit visszatermeli gond nélkül. A rendező Neil LaBute volt, akinek a rossz emlékű Rejtélyek szigetét készítette két év Nicolas Cage-dzsel.

Az MGM is szállított egy mesét, az Igort, amihez John Cusack, Sean Hayes, Steve Buscemi, John Cleese, Eddie Izzard kölcsönözték a hangjukat. A kritikák ezzel sem voltak túl kíméletesek, a rottentomatoeson 30 %-on áll, az imdb-n pedig 6,3-et kapott eddig. Mivel nem került sokba behozhatja a ráfordított összeget.

 

A Spanom csaja (My Best Friend's Girl) nem járt igazán jól, nyáron a romantikus vígjátékok elég jól teljesítettek, talán már a közönségnek is csömöre van ettől, így a nézők nem jelentek meg nagyobb számban a vetítéseken. A kritikák sem voltak kíméletesek, a kritikusok 7 %-ának tetszett a film. 3 különféle összeget találtam a költségeiről, a 65 millió kissé soknak tűnik, a másik kettő a 20 és a 45 millió.

 

1505 moziban kezdett a Ghost Town vígjáték, amit David Koepp rendezett. Ő leginkább a forgatókönyveiről ismert (Pókember, A világok harca), de néha ledirigál egy-egy filmet is.(A titkos ablak). A kritikusoknak és a nézők nagy többségén is tetszett, csak a pénzáraknál nem tud felmutatni jó eredményt.

 

Régebben bemutatott filmek:

A Burn After Reading 41 %-ot csökkent előző hétvégéhez képest, így már 36 milliónál jár. Al Pacino és Robert De Niro közös filmjét, a Righteous Kill-t nem igazán kedvelte meg a nép, több, mint 50 %-ot esett a bevétele a nyitóeredményéhez képest, a két nagy öreg ebből nem csinált sikert. A Szemtől szembenben szerepeltek együtt, az 8 millióval kezdett és 63 millióig el is jutott, de annak a hétvégi a bevétele olykor emelkedett is.  A TOP10-ben A sötét lovag könyvelhette el a legkisebb csökkenést, no és A házinyuszi is szépen tartja magát, bár nem oly sokára, úgy 50 millió körül vége lesz. A sötét lovag januárban visszatér a mozikba, a cél a Titanic eredményének elérése és persze az, hogy a díjszezonban se feledkezzenek el róla.

Az Utazás a Föld középpontja felé egy hét múlva túl fog jutni a 100 milliós határon, a Traitor pedig elérte a 22 milliót, amennyibe került.

 

Limitált bemutatók:

14 moziban lehetett megtekinteni Ed Harris rendezését, az Appaloosa westernt, 258.000 dollárt ért el, ami egész szép, lehet emelni a mozik számát a következő hetekben.

Keira Knightly és Ralph Fiennes főszereplésével készült The Duchess 7 moziban indult el, 203.000 dollárnak örülhet, ami 29.000-es átlag, tehát igencsak jó eredmény.

 

Cím

Hétvége bevétele

(amerikai dollár)

Eddigi bevétel

(amerikai dollár)

Előállítási költség

(amerikai dollár)

Info

Lakeview Terrace

15,6

15,6

20

Előzetes, jelenetek

Burn After Reading

11,2

36,4

37

Előzetes, poszterek

A spanom csaja (My Best Friend's Girl)


8,3


8,3


20

Feliratos előzetes. Poszter

Igor

8

8

30

Előzetes

Righteous Kill

7,7

28,8

60

Előzetes, jelenetek

Tyler Perry's The Family That Prey


7,5


28,3

 

 

The Women

5,3

19,2

15

Előzetes

Ghost Town

5,1

5,1

 

Előzetes

A sötét lovag (The Dark Knight)


2,9


521,9


180

Kritika, Az első 6 perc

A házinyuszi (The House Bunny)


2,8


45,7


25


Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr46674828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása