Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

True Blood

2008.09.23. 20:13 koimbra 1 komment

Első gondolatom a sorozattal kapcsolatban a Laurell K. Hamilton könyvekkel való hasonlóság. A könyvekben a vámpírok, alakváltók és a többi hasonló lény már tagjai a társadalomnak, a főhős Anita Blake pedig halottkeltető, olykor zombivadász. Az első néhány könyv jó volt, aztán elkezdett romlani a színvonal, a hangulat.

 

A True Blood egy könyvorozat alapján készült, melyet Charlaine Harris írt és a címe Sookie Stackhouse. Ebben nincs vámpírvadász, de vérszívók akadnak, akik előbújtak a koporsóikból és felfedték a világ előtt magukat, jogokat is kaptak, ami persze sok ember ellenszenvét ki is váltotta. Sookie olvas az emberekben, ő ugyanis egy gondolatolvasó és pincérkedik egy bárban, ahol megismer egy ilyen vérivó teremtményt, akivel szinte az első pillanattól kezdve szimpatizálni kezd, és később az életét később megmenti Akad néhány mellékszál is, pl. a srác, akinek állandóan csak szexelhetnékje van.

 

Anna Paquin a főszereplő, akinek már volt dolga mutánsokkal, ő maga is alakított egyet az X-Men trilógiában, így valószínű nem esik nehezére a vámpíros sztori sem. Ilyen témában pedig valami rejtélyre, több misztikumra is számítottam, de eddig csak egy kevés vér és szex volt. Nem ismerem a könyvet, de kicsit horrorosabbra is vehetnék a történetet.

 

Az eddigi két rész nem túl gyors, lassan folydogál előre, remélem a későbbiek folyamán némi izgalom és akció is várható és remélem nem fog romantikus sorozattá válni.

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr29678133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszisz 2008.09.24. 09:15:48

Te is nézed :)
Hú, az utolsó mondatoddal annyira egyetértek, hogy ugyanezt írtam reggel a posztomban :S
süti beállítások módosítása