Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Csak röviden...

2008.10.02. 11:52 koimbra 2 komment

Battle Royale 2: A megtorlás (Battle Royale 2: Revenge): Az első részből megtudtuk, hogy Japánban olyan indtézkedést hoz a kormány, amely értelmében véletlenszerűen kiválasztanak egy iskolai osztályt, a tanulókat egy elhagyott szigetre viszik és arra kényszerítik őket, hogy egymás ellen küzjdenek. A folytatás az első után 3 évvel játszódik, ahol is az első rész egyik túlélője háborút hírdet a felnőttek ellen, ő be is fészkeli magát egy szigetre néhány követőjével együtt. Az állam pedg egy osztályt választ ki arra, hogy ezeket a "lázadókat" kifüstölje.
Az első rész nagyon jó volt, ezt a Battle Royale 2-ről már nem lehet elmondani, erőltetett, vontatott, elnyújtott. A szereplők közül néhány túljátszák szerepüket, főleg a Tanár Úr. A harci jelenetekben lehetett volna brillírozni, a partraszállás még rendben volt, de az azt követkő harcokról sok jót nem lehet elmondani. Ez sajnos csak 20 %-ot érdemel, az első legalább 90 %-ot.

Robbanófejek (The Big Hit): 13 millió dolláros költségvetés, B filmes arcokkal telerakott produkció és a producerek között ott van John Woo meg Wesley Snipes. Ebből csak egy komolytalan akciófilm lehet, szerencsére azt is készítettek. 4 bérgyilkos együtt nyomja a melókat már évek óta, Melvin az ász, a többiek csak aszisztálnak neki. A négyes azonban kicsit újít és emberrablásba fognak, el is rabolnak egy csajt, csak nem tudják, hogy az főnökük keresztlánya. A vezér pedig pont Cisco-t, az egyik elrablót bízza meg az ügy felgöngyölítésével, aki nem rest eltenni társait láb alól.
A kis költségvetésből kerekítettek néhány lövöldözést és még csak nem is lett béna. Mark Wahlbergen kívül itt van Lou Diamond Philips, Antinio Sabato Jr., Christina Applegate. Vajon a színészek direkt játszottak néhol bénán vagy csak így jött össze? Szeretném at hinni, hogy direkt, mivel sokszor idiótaságba fullad a sztori. 60 %-ot adnék rá azért.

Címkék: röviden

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr11691565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Armida 2008.10.02. 13:35:35

A BR-ból nekem is az első rész teccet nagyon.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2008.10.02. 21:06:52

BRI-et láttam, anno a szokásos gyilolásos harcias japán film, persze az 5let nem volt rossz, de annyira nem nyerte el a tetszésemet... Majd megnézem a II-t.
süti beállítások módosítása