Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Cha no aji- A tea íze

2008.10.05. 17:01 Armida Szólj hozzá!

 

Igazi japán szürreál, Ishii Katsuhito rendezőtől.
A film a Haruno család mindennapjait mutatja be. A múví több mint két óra, de ezalatt az idő alatt a  belőle áradó nyugalom a hatalmába kerít. A családtagokat megismerjük szépen lassan és belelátunk a saját kis világukba.
A kislány, akit képzeletbeli ikertestvére zaklat, a fiú, aki csatlakozik az iskolai go ( ősi, táblás stratégiai játék) klubba egy lány miatt, az apa, aki pszichoterapeuta, az anya aki animéket készít, hogy ápolja a családi tradíciót, a nagypapi, aki tapasztalt rajzfilmes és a nagybátty, aki híres mangakészítő, mind-mind szimpatikussá válnak a filmben.
A vége nagyon megható, nálam majdnem megint eltört a mécses, de addig sok-sok olyan jelenetet láthatunk, amely vicces, néhol művészi néhol meg romantikus.

A film 2004-es és azt kell hogy mondjam hogy megérdemelten kapott megannyi közönségdíjat, legjobb új színésznőt és legjobb Ázsia-film díjat.
Művészlelkeknek kötelező.



Baseball jelenet:


Metro jelenet:



Ez pedig a Hegyi-dal. Csak erős idegzetűeknek:

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr87697508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása