Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Forest Whitaker a jazz legismertebb alakjáról készít filmet

2008.10.08. 12:44 koimbra Szólj hozzá!

Forest Whitaker készít életrajzi filmet Louis Armstrongról (beceneve Satchmo), a jazz egyik legismertebb alakjáról, aki 1971-ben halt meg. Whitaker nem csak a rendező lenne, hanem saját maga alakítaná Armstrongot, a film címe pedig What a Wonderful World lenne, amely Armstrong egyik legismertebb száma. A forgatókönyvet Ron Bass írja, a forgatást pedig jövő nyáron kezdenék.

A produkcióba besegít Oscar Cohen, aki Satchmo hagyatékát kezeli és engedélyt adott a film készítőinek, hogy felhasználjanak dokumentumokat az alkotáshoz.

Whitaker 1988-ban már szerepelt egy zenés filmben, amelyben szaxofonost alakított, a Bird - Charlie Parker életét Clint Eastwood rendezte. Whtakert Oscarra jelölték az alakításáért, Cannes-ban pedig díjat is kapott.

Alább pedig a What a Wonderful World hallható Armstrongtól.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr60702981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása