Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kegyenc fegyenc (Big Stan)

2008.10.09. 16:51 koimbra 4 komment

 

Ha azt mondom Rob Schneider, akkor be is lőhetjük magunknak miféle művet is várhatunk, azzal is tisztába lehetünk, hogy nem egy Oscar-díjas egyénről van szó, sőt talán ezen elismerés közelébe se mehet soha, sokkal inkább talán az Arany-Málnának.. Schneider Adam Sandler árnyékában tökéletesen elvan, felváltva készíti az ótvar és nézhetőbb filmjeit. Jelen alkotást saját maga dirigálta le, természetesen a főszerepet is ő játssza el.

 

Stan Minton (Schneider) szélhámos, öreg nénik pénzét csalja ki kis rábeszéléssel. Az igazságszolgáltatás azonban őt is utoléri és 3 év fegyházat kap a bíróságon, de az utolsó pillanatban egy frissen beújított ügyvédnek sikerül elérni, hogy csak fél év múlva kelljen bevonulnia Stannek a börtön falai közé. Stan kétségbeesik, hiszen nem szeretné ha a sitten bárki csicskája, köcsögje legyen. Nagy szerencséjére ráakad A Mesterre (David Carradine), aki kiképzi és legyőzhetetlen harcossá teszi őt, aztán mikor bevonul a sittre le is csapja a legerősebbet, hogy tudtára adja mindenkinek ki az új alfahím

 

 

A börtönfilmekből megtudhattuk már milyen az élet odabenn. Megvan mindenkinek a saját kis bandája, akik néha összezördülnek, aztán levezetésképp jöhet a „köcsög”. Itt is vannak négerek, kemény nácik idióta stílusban. Szerencsére a pisi-kaki poénokat nem erőltetik túlzottan, bár akad belőlük, melléjük társul néhány buzis poén is.

 

Schneider hozza a tőle megszokottat, feleségét Jennifer Morrison (Dr. House) alakítja, nem kell mást tennie csak bután vigyorognia meg egy-két hülyeséget kimondania. A Kegyenc fegyenc Schneider filmje ugyan, de az egészet David Carradine cipeli a hátán. Carradine kisujjából rázza ki a Kill Bill és Kung Fu sorozatból megismert figura paródiáját. Rekedt hangon mondja a bölcsességeit két cigi között és Schneider karakteréből is kemény harcművészt farag. Carradine nélkül a film élvezhetősége feleekkora lenne, de vele is csak 50 %-ot tudok adni erre. A Rendező Úr nem akarta akciósabb dolgozatot felmutatni, megtehette volna, kész szerencse, hogy ezzel a lehetőséggel nem élt. Képzelje el magában mindenki milyen jelenetek lettek volna ezek.

 

A filmet 2006-ban forgatták, tavaly Dél-Koreában be is mutatták a tévében, idén pedig néhány országba nyomták be a mozikba, köztük Magyarországon is látható, nem is értem miért nem Tök fegyenc lett a címe a sok Tök-ös elnevezés után. Miért volt eddig dobozban a Kegyenc fegyenc? Jó kérdés, volt Schneidernek már nézhetetlen műve, amit adtak a mozik, a forgalmazó nem is égne túl nagyot ezzel, hiszen „csak” 10 millió dollárba került.

 

imdb: 6,5

 

Büdzsé: 10 millió dollár

 

Címkék: iromány vígjáték 50 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr84705385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dante · http://videodrome.freeblog.hu/ 2008.10.09. 18:17:09

Na, azt hittem, hogy maximum 20%-ot fog kapni, de az 50%-os értékelésed miatt gondolkodom rajta, hogy majd megnézem, az előzetesen ugyanis moziban jókat röhögtem (meg közben előjött a South Park egyik része is, amiben Rob Schneider egy tűzőgéppé változott :))...

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.10.09. 21:18:17

David Carradine miatt éri meg csak megnézni, lenyúlja a show-t Schneider elől

McDon 2008.11.03. 14:22:52

Carradine üde színfolt, az összes jelenete hatalmas ebben a filmben, a többit meg ki lehetett volna dobni

Mese92 2012.05.14. 18:42:12

Most, hogy végre megnéztem ezt a rettegett filmet, bevallom, remekül szórakoztam rajta. David Carradine volt a legjobb benne és akadtak kellemes poénok is, nem beszélve a vicces kiképzésről :)
süti beállítások módosítása