Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Azumi

2008.10.17. 10:06 Armida 4 komment

 

Ezt a manga adaptációt Kitamura Ryuhei (Midnight meat train) rendezte még 2003-ban. Tudom hogy ez is picit régi film, de azért írok róla, hátha valaki még nem látta.
A történet úgy kezdődik, hogy egy öregember árvákat fogad magához.
Éveket ugrunk a filmben és kiderül, hogy az öregember valójában egy harcművész, az árvákból pedig profi gyilkosokat képzett ki.
Ezek a gyilkosok tízen vannak, és közülük csak egy lány, akit Azuminak hívnak. A mester egy végső feladatot ad a gyilkosoknak, azt mondja csak akkor válhatnak igazi hidegvérű orgyilkossá, ha senkihez nem kötődnek és bárkit képesek megölni, épp ezért arra kéri őket, hogy gyilkolják meg a társaikat. (Nálam itt kezdődött az abszurd ötlet, de aztán rájöttem hogy igaza van az öregnek)
A végső feladat után, csak öten maradtak és megkezdhették életük első igazi küldetését.
A feladatuk, hogy megöljenek három nagyurat. Nincsenek könnyű helyzetben, mert mindegyiket külön magánhadsereg védi, de ne aggódjatok, Azumi (Ueto Ayaaki a gyilkosok közül a leggyorsabb, pik-pak elintéz egy egész sereg nindzsát, megvív a banditákkal és néhol még lelkizni is van ideje.
 

Nekem az abszolút kedvencem azonban nem ő, hanem a fehér ruhás mumus, az legyőzhetetlennek hitt Mogami  Bijomaru  akit Odagiri Joe (Shinobi) alakít. Olyan szuperül el van maszkírozva, hogy alig ismertem meg. Nagyon vicces, a betonkemény gyilkológép látszatát sem éri el, azzal amit művel, (flip-flop papucsban nyomja a fight-ot) de mindenesetre nagyon jó fej.

A film tele van kaszabolással, vicces beszólásokkal, nevetséges arcokkal, de ez nem is baj, azt hiszem ebben a műfajban ez tökéletesnek mondható. Senki ne várjon komoly harcos filmet, mert ez nem az. Mindent egybevéve, az Azumi azoknak való, akik szeretnek nevetni, miközben spriccel a vér.

 


A főszereplő ruháját ki is állították:


Ez pedig egy kép a mangából.

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr89718342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.10.17. 10:09:54

Nálam az Azumi 100 %, eszméletetlen ahogy a kiscsaj leabál egy teljes hadsereget, de úgy az egész megfogott. Én nem nevettem, mikor fröcsögött a vér egyébként

A második rész már gyengébb lett sajnos, azt olyan 60 %-os

Armida 2008.10.17. 11:18:32

Szia Koimbra! :)
Azt elfelejtettem írni, hogy csak a magyar szinkronos vicces, ha japánul nézem akkor sokkal komolyabban hat.
A második részről köv alkalommal írok.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2008.10.19. 15:10:11

Csak az elsőt láttam, de nekem túl gyermeteg volt.

McDon 2008.11.03. 14:19:54

Ezt tegnap néztem, rohadt nagy volt, meg is veszem dvd-n
süti beállítások módosítása