Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az elhagyott bolygó (Screamers) zavaró tényező

2008.10.20. 21:33 koimbra 3 komment

Spoiler, csak azokhoz szólnék, akik már látták.

Láttam már a filmet régebben, tetszett is, izgi volt, stb, de akkor is zavaró volt már valami. Mostanában futottam megint bele ebbe a műbe (a Robotzsaru után gondoltam még egy Peter Weller főszereplésével készült produkciót megtekintek), leginkább azért néztem meg újra, mert felrémlett ez a zavaró tényező. Újbóli megnézése után azt mondom, hogy megint tetszett, bár ismét zavarnak a robotok. Abban a csapatban, aki visszatérnek a Szövetség bázisára, már két robot is van, azok miért lövik szét a többit? Ha olyan nagyon ügyesek, hogy fejlődtek az évek során, miért nem raktak be maguknak valami jeladót, ha már érzelmeket képesek voltak magukba programozni? Azért gondolom ezt, hogy nincsenek tisztában a másik robi kilétével, mert akkor a fickó nem árulta volna el magát a robbanás után, de akkor meg a kisebb gépek miért nem támadták őket? Esetleg a versenyszellem is kialakult náluk? Értem ezalatt, hogy letojják mit csinál a másik, csak a Földre ő jusson el mihamarabb? Na így hirtelen ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr90723425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papóbá 2008.10.21. 13:34:10

Az eredeti Phillip K. Dick novella befejezése erre nagyjából választ ad. Bár a filmben így is marad egy-két logikai bukfenc.
Bár én speciel nem is ez miatt szeretem.
Egyébként rátapintottál a magyarázat lényegére:
a robot annyira hasonulni próbált az emberhez, hogy gyarló, és magasztos tulajdonságait is adatptálta.
sz.tem rendben van a film. sokszor láttam.

Dictatorwannabe 2008.11.17. 16:28:10

Yepp! El kellene az eredetit olvasnod. Annak nem heppi end a vége...

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.11.17. 16:37:45

Ennek sem teljesen az, majd ha könyvtárba járok legközelebb kihozom
süti beállítások módosítása