Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Azumi 2

2008.10.20. 21:30 Armida 2 komment

A történet ott folytatódik ahol az első rész abbamaradt, Azumi és a társa, Nagara (Ishigaki Yuma-Battle royale 2) a még életben maradt Nagyúr kivégzésére készülnek.
Azumi egy este egy teaházba megy, hogy vacsorát vegyen, mikor banditák törnek be hogy kirabolják a vendégeket. Azumit is ki akarják, de a banditák vezetője, Ginkaku (Oguri Shun) futni hagyja a lányt. Azumi nagyon meglepődik mikor meglátja, mert Ginkaku egy az egyben úgy néz ki, mint Nachi (a legjobb  barátja, akit az első részben olyan frankón kinyírt).

Azumi és Nagara, útjuk során megismerkednek Kozue-val (Kuriyama Chiaki- Battle royale, Kill Bill vol.1) a lánnyal aki mutatja nekik az utat. Kozue valójában spicli és ellenség, hamar megtalálja a módját, hogy szétválassza a bérgyilkospárost. Nagara a lány tanácsára megkéri Azumit, hogy váljanak szét, majd ő és Kozue elintézik a Nagyúrat. Azumi nem akar ebbe belemenni, de kénytelen, mert Nagara elég erélyesen mondja neki. Azt kéri tőle, hogy legyen boldog Ginkakuval.(de nem értem miért, mert Azumi Nachit szerette)

A filmet 2005 március 12-én mutatták be Japánban, Kaneko Shūsuke (Death Note, DN: The last name) rendezésével.
Azt kell hogy mondjam, hogy ebben a részben már nagyobb hangsúlyt fektettek a speciális effektekre- bár még így is kevésnek találtam- és kihagyták belőle a vicces részeket. Komolyabbnak hat mint az első rész, a harci részek is egy fokkal kidolgozottabbak. (Az egyik legjobb jelenet, amikor Azumi a pengés-drótköteles Tsuchigumo-val (Sakaguchi Tak- Shinobi) harcol, persze Azumi lematekolja)
Összességében nézhető, de csak egyszer és akkor sem marad meg utána benned semmi. Amit viszont nem értek, az a címválasztás. Szerelem vagy halál, de hogy miért? Semmi sem utal arra hogy a két dolog közt választani kell, még csak ki sem bontakozik semmi Azumi és Ginkaku közt.

 

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr1723810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.10.20. 21:43:42

Szerintem a második lényegesen gyengébb lett , mint az első rész, úgy rémlik, mint lop is ezt azt magától az első részből, részemről 60 %, az első rész nagyon jó volt

Armida 2008.10.21. 21:05:32

Ez is gyengére sikeredett, csak a harcos jelenetek jobbak mint az elsőben, de történet, statiszták, jelmezek szempontjából egy nagy nulla. Olyan mintha muszáj lett volna leforgatni a filmet, és nem volt rá elég mani.
Azért annak örülök, hogy Kaneko Shūsuke jobban odatette magát a DN filmekben. Azokkal semmi bajom. :D
süti beállítások módosítása