Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Túl a csúcson (Over the Top)

2008.10.26. 20:39 koimbra 1 komment

Kevés olyan film van a filmvilágban, amelyben a szkandereznek.. Az imdb 61 művet sorol fel ebben a kategóriában, ha pedig szkander versenyre keresünk rá, akkor ott már csak három produkciót lelünk. Végigböngészve a listát akad néhány ismerős cím, mint pl. A légy, A légiós, de amelyben a szkander játssza a főszerepet az csakis a Túl a csúcson. Pedig annyi izomkolosszus színész rohangál a világban, fura, hogy egyik sem érzett nagy lehetőséget arra, hogy ilyen témában forgasson valamit.

 

A történet soványka:Lincoln Hawk (Sylvester Stallone) 10 éve nem látta a fiát és szeretné jóvátenni ezt, a srác szeretetét és bizalmát szeretné megnyerni, aminek a nagypapa egyáltalán nem örül.

 

Stallone az akcióban volt otthon igazán, a film készültekor már a csúcson volt és maga mögött tudhatta már a Rockyt, ami szép siker volt, joggal gondolhatta azt, hogy egy másfajta sportban is kipróbálhatna magát a vásznakon. Tehát tollat ragadott (vagy klaviatúrát) és megírta Stirling Silliphanttal közösen a Túl a csúcson forgatókönyvét

 

A film két részre bontható, a nagyobbik fele az apa és fia kapcsolatát mutatja be, amolyan klisé-és sablonszerűen. Egyik pillanatban a srác még egyáltalán nem kedveli, sőt talán még gyűlöli is apját, a következő percben meg már nagy boldog családnak látszanak. A fia meg is említi azt, hogy évek nem látták egymást és most próbálja meg jóvátenni az eltelt időt? Pár óra múlva meg már inkább lenne az apukával, mint a vagyonos nagypapával. Nem lenne gond azzal, hogy semmi újat nem mutat, de még olykor unalmas is, ami a játékidő utolsó hányadánál szertefoszlik. Itt jön a kar és a kitartás próbája, a szkander, amely már izgalmasra sikeredett, erre a zene is rásegít.

 

Tiniként láttam először a filmet, akkor nagyon tetszett, újranézve azonban azt kell mondjam, hogy ez csak egy közepes. Mennyivel lett volna jobb, ha dráma helyett Stallone bőszen géppuskázott volna, két tárcsere között pedig szkandereztek volna a szereplők? Nem tudjuk meg soha, csak találgatni és fantáziálni lehetne erről.

 

Előállítási költség: 15 millió dollár

Amerikai bevétel: 16 millió dollár

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr67732897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommy 2008.10.26. 21:15:49

A plakát megtévesztő, azt hittem régen, hogy kemény akciófilm lesz, erre meg nem az lett. Ebben tényleg csak a szkander verseny ér valamit
süti beállítások módosítása