Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hellraiser remake

2008.10.29. 11:28 koimbra 4 komment

A Hellraiser is megérett egy remake-re, legalábbis Hollywoodban így gondolják. A forgatókönyvet Pascal Laugier (Martyrs) írja és ő is dirigálhatja le filmet a Dimension számára. Laugier azt mondta, hogy ez számára az igazi álom projekt és tudja, hogy Clive Barker milyen nagyszerű munkát tett le az asztalra és reméi ő is hasonlót tud majd készíteni.

Korábban is gondolkodott már a Dimension a franchise újrakezdésén, Julien Maury és  Alexandre Bustillo írhatta a szkriptet és rendezői székbe is ők ülhettek, később Marcus Dunstan és Patrick Melton írtak egy új vázlatot. Ezekkel nem volt elégedett a stúdió, így most a gyeplő Laugier kezébe került

A Hellraiser 8 részt élt meg, az elsőt 1987-ben mutatták be, ennek tartalma:Frank-nek (Sean Chapman) birtokában van egy rejtélyes puzzle doboz, melyben az érzéki extázist ígérő szellemek lakoznak. Miután a dobozt kinyitja, a férfi szétszaggatott testének véres maradványai borítják a padlót. Egy idő múlva Frank bátyja Larry (Andrew Robinson), annak felesége Julia (Clare Higgins) és lánya Kirsty (Ashley Laurence) Frank régi házába költöznek. Larry-t költözéskor baleset éri, s vére a padlóra kerül. Ez táptalajként szolgál Frank szellemének. Az élőhalott Frank, hogy új erőre kapjon, ráveszi volt szeretőjét Juliát, hogy szerezzen neki férfiakat, és segítsen vérüket ontani. Először Larry-t ölik meg. Közben Kristy kezébe kerül a sötétség doboza. Kristy életét csak úgy tudja megmenteni, ha Frank-et visszaadja a démonoknak...(kritikustomeg)

Na és itt az első előzetese is

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr24738270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.10.29. 13:58:40

Mostanság eléggé elkapta Hollywood-ot ez a remake-"láz", már ami a horrorfilmeket illeti.
Én a Hellraiser-ből sem láttam az eredetit, szóval nem nagyon tudok mit mondani.

Desmond Wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2008.10.29. 17:31:59

Én láttam az első részt. Bizonyos körökben nagyon istenítik a filmet, de szerintem nagyon gáz.

rob 2008.10.30. 21:48:41

Láttam az eredetit, sőt az egész sorozatot. Az első 3 nagyon nagy, a többi gyengébb, meg van pár ami kifejezetten gáz. De azt nem tudom minek ebből remake-et csinálni. Jobb úgysem lesz mint az eredeti.

szmoker (Homo Trollicus) 2008.11.12. 20:13:25

Most nézem csak, itt a polcon egy bontatlan Hellraiser DVD.
A főszereplő, Andrew J. Robinson pedig - ismerős volt a neve - a DS9-ben kedvenc Garak szabómat alakította.
Azt hiszem, már csak miatta is megnézem hirtelen ezt a filmet (mármint az eredetit).

BTW én eddig kettő darab jó remake-t láttam: Walter Matthau és Jack Lemmon főszereplésével a "Haver, haver" (ez egy régi francia film feldolgozása, tán' Pierre Richard volt benne), illetve John Carpenter "A Dolog"-ja - ez pedig egy nagyon régi, fekete-fehér Orson Welles film feldolgozása (többé-kevésbé).

A többi csapnivaló.
Juteszembe, Pierre Richard - Magas szőke férfi felemás cipőben / Tom Hanks - Magas barna férfi felemás cipőben.

Ez a remake-baromság is megérne egy posztot :)
süti beállítások módosítása