Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Pusztító (Demolition Man) -1993

2008.11.03. 21:18 koimbra 9 komment

 

Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone közös filmje soha nem jött létre, de Stallone helyette a kor másik nagy akciósztárjával, Wesley Snipes-szal készhítetett közös akciót. Na de Schwarzeneggert is megemlítik benne, egy elnöki könyvtár nevét viseli. Sly és Arnie néhány filmjükben előszeretettel ugratták a másikat.

 

Simon Phoenix 1996 Los Angelesében űzi a bűnt, őt pedig a zsaruk. John Spartan a legnagyobb ellenfele és mikor elkapja Phoenix-et, őt magát is a törvény elé citálják, mert valami bibi csúszott akciójába, így mindkettejüket lefagyasztják, ez a büntetés.

Eltelik pár évtized, Phoenix pedig kiszabadul, egy olyan világban rombolhat, ahol már az erőszak a múlté, a rendőrségnek sincs sok dolga. Nem is ismerik nagyon a határozott fellépést, tapasztalatuk nincs az ilyen Ezért hozzák elő a fagyasztóból Spartant, a „neandervölgyit” (ahogy ők nevezik), mivel csak ő tudja megállítani a vadállatot. „Őrült kell egy őrült ellen.”

 

A két akcióveteránt felesleges bemutatni, Sandra Bullocknak viszont ez volt az első ismertebb szerepe, később jött Féktelenül és a Hálózat csapdájában. Remekül hozza a huszadik századért rajongó rendőrnőt (még egy Halálos fegyver poszter is van az irodájában), Stallonéval is jól kiegészítik egymást, persze egyik adja a másiknak a magas labdát, amit le is csapnak

-Fel is van egy út, meg le is van egy út

-Azt úgy mondják, hogy fel is út, le is út.

 

Ebben jövőbeli új világban kitört a béke, nem lehet sót enni, nincsenek küzdősportok, megbüntetnek, ha csúnyán beszélsz, még a szex se a megszokott módon történik, stb stb.. Az a baj, hogy inkább a jövő bemutatására koncentráltak inkább, akciót pedig keveset kapunk, amit nehezen feledtetnek a szövegek, amelyből jut Stallolénak (Ezt örök életedre megkeserülöd, de már nem tart soká!), Snipesnak (ebbe a századba mindenkit beengednek), de legfőképpen Bullocknak. Persze a jövő se lehet már a régi, mikor a két ellenfél összecsap San Angelesben, legalább történik valami, néhányan unatkoznak. Meddig tartható fenn a jólét és a nagy béke? Smith ügynök is megmondta már a Mátixban próbálkoztak egy olyan világgal, ahol minden szép és jó, de nem jött össze. Itt Phoenix mondja meg a főnöknek a frankót: „Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy seggfej legyen”.

 

Nyílván nem mondanivalót akartak közölni a nézőkkel, hiszen ez nem túlzottan jellemző Sly filmjeire, Sniepes alkotásaira meg pláne igaz ez, Joel Silver producer akciót szokott szállítani és nem tanúságot. A pusztító egy hangulatos akció-vígjáték 1993-ból, amivel a legnagyobb probléma, hogy sok az izom, de nincs kihasználva.

 

imdb: 6,2

Érdekesség: Még 1991-1992-ben egy újsában Bontóembernek fordították a címet:)

 

Amerikai bevétel: 58 millió dollár

 

Címkék: akció sci fi

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr69748229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lowfast · http://lowfast.blog.hu 2008.11.03. 22:17:10

Sandra Bullock, a patkányburger, meg a jó kis beszólások miatt gyermekkorom egyik meghatározó élménye ez a film. Nem is merem újra megnézni, nehogy elillanjon a nosztalgia.

Armida 2008.11.04. 10:14:35

A Pusztító mekkora már! Én nagyon imádom, főleg a duma miatt. :D

Off: Koimbra, klassz az új fejléc

csenty · http://www.filmkviz.hu 2008.11.04. 16:52:46

a "rossz célzás, szöszi" idézet kimaradt :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.06. 11:52:13

Tegnap véletlen bekapcsoltam a tévét, hát a Pusztító ment, Simon épp kiszabadadult, aztán egyből hiányéreztem is lett...na a jelenet megrövidült, bekaphatják, ki is kapcsoltam.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.11.06. 17:24:31

Én is belenéztem tegnap este. Egy-két jelenetet annyira megvagdostak, hogy nem is volt értelme.

Amúgy szerintem Wesley Snipes pályafutása egyik legnagyobb alakítását nyújtotta ebben a filmben.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.11.06. 17:37:45

-Benne leszel a tévében! (amikor Sly csapkodja Snipes fejét egy crt monitorral)

felder 2008.11.09. 11:08:40

Írj a Tango & Cashről is:D
B mozik örökké:D

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.11.09. 13:03:51

A Tango és Cash lehet, hogy B mozi, de rohadt jó szórakozás...akció, dumák, megvan minden:)

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.11.09. 16:50:18

Imádom a Tango és Cash-t hatalmas beszólások vannak benne.
süti beállítások módosítása