Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Spielberg és Smith készítené el az Oldboy amerikai változatát

2008.11.07. 10:56 koimbra 4 komment

A DreamWorks stúdió Chan Wook-park 2003-as rendezését, az Oldboyt szeretné újraforgatni, Steven Spielberg lenne a rendező. Ha a stúdiónak sikerülne megszerezni a jogokat, az Universal is beszállna a produkcióba.

Az eredeti koreai változatban egy férfit elrabolnak a saját háza előtt és évekig fogva tartják. Egyetlen kapcsolata a külvilággal egy televízió, amelyből értesül a hírekről, többek között azt is megtudja, hogy feleségét megölték és őt gyanúsítják a gyilkossággal. 15 év után engedik el fogvatartói, ő pedig a bosszúra éhesen keresi azt a személyt, aki miatt évekig bezárva tartották.

Az elrabolt férfit Will Smith alakítaná, a forgatókönyvírót most keresi Spielberg. Korábban is volt már szó arról, hogy újraforgassák a filmet, akkor Justin Lin volt kinézve a rendezői székre. Spielberg eléggé elfoglalt mostanában, a Lincoln már régóta vár arra, hogy legyen belőle valami, a Tintin forgatsa is hamarosan elkezdődik, az Indiana Jones ötödik részéhez is hozzá kellene kezdeni, Harrison Ford ugyanis szeretné elkészíteni.

Egy jelenet az eredeti filmből

 

Chan Wook-park filmje egy bosszútrilógia része, a másik művét, a Sympathy for Lady Vengeance-t Charlize Theron nézte ki magának, a jogokat már megszerezte, ő lesz a producere és a főszereplője az amerikai feldolgozásnak.

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr72755410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neander · http://kalozblog.blog.hu 2008.11.07. 14:07:16

Ne már, azt hittem végleg felhagytak ezzel az ötlettel. Miért kell egy tök jó, egyedi filmet remake-elni? Pláne, hogy egy 5 éves kultuszmoziról van szó. Hasonlóval próbálkozott már Scorsese, és még ő is mennyivel szarabb filmet készített, mint az eredeti.

sjbee 2008.11.07. 18:03:29

Egyetértek neanderrel, elegem van a remake-mániából.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.11.07. 19:56:31

Azért kell remakelni, hogy a segg amerikaiak is megértsék a történteket.

Mellesleg a koreai/Japán filmekkel időnként nekem is meggyűlik a bajom, már ami a nevet/arcok összepárosítását illeti.

Chrisdry · http://www.chrisdry.com/ 2008.11.08. 09:57:53

Minden előttem szólóval egyetértek. Nem hiszem, hogy lehetne jobbat ennél kihozni, biztos marad a sztori, kimaradnak az erős jelenetek (élő polipevést tuti nem vállal be Smith...) a érzelmi részeket törlik, mert az ugye nem fogják fel az amcsik, csak ha lágy zene szól, és sír a főszereplő, hogy a hülye amcsik tudják, hogy most kell bőgni... nem bej, újabb bukás lesz a szakértők szemében, Tégla is csak amcsiknak jött be, pedig a Szigorúan Piszkos ügyek 2- és 3. része is 90%osan zseniális az első részhez képest, ami egy trilógia esetében szerintem ritkaság, max. anno a Star Wars régi részei hoztak ilyen minőséget...
süti beállítások módosítása