Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Boncasztal (Pathology)

2008.11.08. 18:00 koimbra 8 komment

Esküszöm a gyógyító Apollóra, Aszklepioszra és Hügieiára és Panakeiára és valamennyi istenre és istennőre, akiket ezennel tanúkul hívok, hogy minden erőmmel és tehetségemmel megtartom következő kötelességeimet: Tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom megszabni a betegek életmódját az ő javukra, és mindent elhárítok, ami ártana nekik. Senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem, ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok -részlet a Hippokratészi esküből

 

Az eskü, amelyet igen kevés orvos tart be, manapság sokkal inkább gondolnak magukra a gyógyítók, kuruzslók és az ápolók, mint a betegekre. Bizton akad olyan valaki is köztük, akinek eszébe jutott már a gyilkosság gondolata is. Milyen lehet kicsinálni valakit? Megúszná? Létezik-e a tökéletes gyilkosság? Sokak szerint nem és mégis halmokban áll a rendőrségen a megoldatlan ügyek aktái. Legegyszerűbb dolga a boncmesternek van, úgy tüntet el dolgokat, ahogyan csak ő akarja. A film szereplői is boncnokok, sorozatgyilkosok és élvezik. Halottkémnek lenni jó dolog, ezt korábban már megtudhattuk néhány filmből, mikor vidáman majszolják a hulla fölött a szendvicsüket, két falat között pedig még valami humoros is kicsúszik a szájukon. Itt ezek a munkásemberek tovább léptek, dugnak, ölnek, buliznak és mindezt ott, ahol szétszedik a testeket , vígan rivalizálnak.

 

 

Ted Gray kiválóan teljesítette a suliban a vizsgákat, egy hírneves egyetem patológiai részlegére sikerül bekerülnie, ahol már kezdetekkor ferde szemmel tekintenek rá kollégái, de végül beveszik őt is a csapatba, majd elkapja őt is a versenyszellem. A „játék” abból áll, hogy mindenféle nyom nélkül kell embert ölni.

 

Öregszem vagy mifene, de már néhány filmnél felvetődik bennem néhány kérdés, amely vagy nagyon zavar vagy csak legyintek rá és azt mondom belefér. Ted a kiváló tanuló, a nagyon okos, hűséges ember miért válik gyilkossá? Versenyszellem mondhatnánk, de ezen kívül nem kell más magyarázat arra, hogy az ember csak úgy állattá váljon? A válasz megérkezik:

„Kinek kell motiváció vagy indíték a gyilkossághoz? Állatok vagyunk, bennünk van a gyilkolás ösztöne.”

Ezzel beérjük? Jobb híján kénytelenek vagyunk, egyébként meg ha nem elégszünk meg ezzel és még mindig zavar valami, akkor egy laza mozdulattal ki tudjuk kapcsolni és vissza lehet vinni a tékába.

 

 

 

Milo Ventigmila az egyik legismertebb személy, őt a Hősökből ismerhettük meg, bár ott elég elvetemült fejet vág, majd szétcsattan a keménységtől általában, itt szerencsére a játékidő nagyobb részében nélkülözi ezt és ez már haladás. Alyssa Milanot leginkább sorozatokból ismerheti a nép, ő elég keveset van jelen, néhány kritikus erősen fájlalta, hogy ebben az alkotásban látták viszont.

 

A feszültség megteremtésének a gondolata éppen nem járt arra, mikor a filmet készítették. A szereplők közül se lehet azonosulni senkivel, még Teddel sem, a végkifejletben pedig már az elején biztosak lehetünk, tudjuk ki lesz az az überkirály gyerek, aki végül a legtrükkösebb és legtökösebb lesz. Elárulom, hogy az nem a néző, bár páran még azt is gondolhatják magukról, mivel sokaknak egyáltalán nem fog tetszeni a film, sok hülyeséget vélnek majd felfedezni benne, de alapjában vége nem kell sokat várni a produkciótól, végig lehet ülni-bambulni, 50 %-ot vájok rá a szikémmel. Rettenetesen jó filmet lehetett volna készíteni a Boncasztalból egy jobb forgatókönyvvel, gárdával és rendezővel, a potenciál megvolt benne, kár, hogy nem jutott el olyan kezekbe, ahol nagyobb fantáziát látnak benne.

 

imdb: 5,8

rottentomatoes: 50 %

 

Amerikai bevétel: 109,045 $

Összbevétel:  3,2 millió dollár

 

Címkék: horror thriller iromány onlydvd

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr29757110

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pathology 2010.09.10. 08:38:02

Alapsztori: Az nebulók azzal múlatják idejüket a hullaházban, hogy bemutassák egymásnak, ki tud ügyesebben és észrevehetetlenebbül ölni.Húzónév: Milo VentimigliaMűfaj: thriller, horrorTrailer ittAmire számítottam: Valami középkategóriás, tűrhető gyilko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.11.08. 20:36:05

Szerintem nem volt ez rossz. Persze lehetett volna jobb is, de nézhető volt így is. Én 6-ost adtam rá, ha jól emlékszem (pár hete néztem)

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2008.11.09. 06:51:59

nekem sem tetszett igazán, többet vártam. a Hősöket nem néztem,Milo a Szívek szállodájából ismi :)

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.11.09. 11:06:29

Nekem meg a Szívek Szállodája maradt ki. (Azazhogy nem sok részt láttam). Amúgy mindhárom filmben (azaz kettő sorozat) ugyanaz Milo szinkronja, aki szerintem nem igazán illik hozzá.

evergo 2008.12.13. 22:55:16

"Az eskü, amelyet igen kevés orvos tart be, manapság sokkal inkább gondolnak magukra a gyógyítók, kuruzslók és az ápolók, mint a betegekre."

Szia kedves blogszerző!
Élvezettel szoktam olvasni a blogodat, magam is filmrajongó vagyok. Erre a mondatra felkaptam a fejem. Ha csak idézel valahonnan vagy nem gondolod komolyan, akkor semmi gáz, akkor nem is szóltam.
Ellenkező esetben viszont elmész te a fenébe, légyszíves. Én erre az esküre tettem fel az életem sok tízezer kollégámmal együtt és ennek megfelelően gyógyítok.
Csak ennyit akartam mondani.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.12.14. 12:03:36

evergo: én nagyon örülök, hogy Te betartod az esküt és lelkiismeretesen dolgozol, akinek nem inge, ne vegye magára. Viszont vannak szép számban olyan orvosok, akik elsősorban a kapott pénzösszeget nézik és csak azután tesznek valamit.
Sok ilyesmit lehetett olvasni, hallani a médiában, egyik ismerősöm is mondta anno, hogy amíg a kórházban nem adott egy tízest az dokinak addig nem is nagyon csinált semmit, mindig más dolga akadt, de más sztorikat is meséltek már.

Szóval még egyszer: örülök, hogy Te nem ilyen vagy.

bencsmark 2010.09.10. 13:44:47

Ha evergo orvos megeszem a kalapomat.:)
Szimplán vetít mint egy mozigépész.

gisss 2011.07.01. 15:54:51

@evergo: Hát én sok orvost láttam már életemben egy bizonyos kórházban, és sok olyan orvost aki nem eme eskü alapján dolgozik ott. Azok mehetnek el a fenébe, nem Koimbra. Csak remélni tudom hogy az a kórház nem reprezentatív az országban dolgozó orvosok erkölcsét és morálját nézve, mert ha igen, nagy sz@rban van az egészségügy.
süti beállítások módosítása