Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Titanic és ami utána megvalósult

2008.11.24. 17:20 koimbra 6 komment

 

1912 április 14. -elsüllyed a világ leghíresebb luxus óeánjárója, a Titanic. Évtizedekkel később James Cameron úgy gondolta ebből nagyszerű filmet lehetne forgatni, le is merült a roncsokhoz, felvételeket készített, évekig írta a forgatókönyvet, majd mikor befejezte hozzá is látott a forgatáshoz. Kate szerepére először Gwyneth Paltrow volt az esélyes, míg Matthew McConaughey, Christian Bale és Macaulay Culkin neve jött szóba Jackként, őt végül Leonardo DiDacprio alakíthatta. Billy Zane helyett felmerült Michael Biehn, Jack Davenport és Rob Lowe neve.

A forgatás elkezdődött, méghozzá Mexikóban, Cameron úgy gondolta oda csak nem jár majd ki gyakran egy stúdió által megbízott felügyelő. A Foxtól szép összeget kapott, 130 millió dollárt, amit el is költötte, a költségek feljebb kúsztak, sőt külön stúdiót is épített ebből a pénzből Cameron. A makettek elkészítésére pedig a rendező azokat a cégeket bízta meg, amelyek az eredeti Titanic számára gyártották a bútorokat, csillárokat, stb. Már jóval több, mint 200 millió ment el a forgatásra, mikor a stúdió észbe kapott és a leállította volna az egészet, de aztán ahogy Cameron is mondta, majd hülyék lettek volna hagyni elúszni ennyi pénzt. A Fox pedig a Paramounttól kért kölcsön még 65 milliót a befejezéshez. Celine Dion dala sem volt betervezve, a számot titokban vették fel és mivel végül Cameron áldását adta rá.

Cameron állítólag őrültként viselkedett a forgatáson, veszettül hajtotta a stábot, többen PCP (ízületi gyulladás) betegségben szenvedtek és az utómunkákra több trükkstúdiót kértek fel, mert a Digital Domain egyedül nem birkózott volna meg az összes munkával.

1997- a sajtó előre borítékolja a Titanic bukását és szinte élvezettel nyammog a még be nem mutatott filmen. Aztán persze jött a döbbenet, a film 15 hétig vezette a jegyeladási listákat, majd végül beállította az 1,8 milliárd dolláros bevételt, amit azóta se közelített meg senki. 14 Oscar jelölésből 11-et megnyer (ezt eddig előtte csak a Ben Hurnak sikerült), Cameron pedig elmondhatta, hogy ő a világ ura (sőt, el is mondta:)). A stúdió pedig egy ideig tervezgette a második részt, a sztori szerint Jack nem halt meg és újra találkozik Rose-zal a második világháború alatt, aki éppen betegápolóként tevékenykedik. Az ötlet szerintem mindenki számára nevetséges lehet.

Aztán lepihent néhány évre. A 90-es években még úgy volt, hogy ő készítheti el a Pókember filmet, írt is egy forgatókönyvet, abban Elektro és a Homokember lett volna a Hálószövő ellenfele, a főszerepet pedig Michael Biehn-re bízta volna. Az ő ötlete volt eredetileg az is, hogy ne legyen benne hálóvető. Ebben a verzióban Pókember gonoszként kezdte volna, majd a film vége felé állt volna át a jó oldalra és csak az utolsó percekben vette volna fel a piros-kék gúnyát. Szintén tervbe volt véve a Majmok bolygója is, a főszerepet itt Arnold Schwarzeneggernek szánták, végül Tim Burton állhatott neki a filmnek egy másik forgatókönyv alapján. Jó ideig beszéltek a True Lies második részéről is, ebből se lett semmi. Aztán a Solarison kezdett munkálkodni, egy ideig úgy volt, hogy meg is rendezi, de átengedte ezt Steven Soderberghnek. Közben 2000-ben elindított egy sorozatot, a Sötét angyalt, Jessica Alba főszereplésével. Készített egy dokumentumfilmet a tévé számára Expedition: Bismarck címmel, majd egy IMAX térhatású alkotást, a Ghost of Abbys-t

Nem is oly rég úgy állt a helyzet, hogy hozzálát a Battle Angel filmnek, amely gyakorlatilag képregényfilm (Yukito Kishiro japán képregénye alapján) lenne és a 26. században játszódna. A történet szerint Ido egy robotjavító, akinek azonban pénzre van szüksége, hogy ezt csinálja, ezért fejvadászként tevékenykedik. Cameron azonban először az Avatarnak ugrott neki, amelyről már most azt mondják, hogy nem lesz jövőre bemutató, mivel nem fog addig elkészülni. Ebben Cameron együtt dolgozott Sam Worthingtonnal, akit állítólag ő ajánlott be a Terminator 4-be és Sigourney Weaver is benne van a csapatban, mellettük pedig ott lesz Zoe Saldana és Michelle Rodriguez a nő frontot erősítve, a férfiak terén pedig Giovanni Ribisi és Stephen Lang. A honlapon elolvashatóak, hogy milyen járművek, épületek lesznek a filmben és a bolygó élővilágáról is megtudhatunk néhány fontos dolgot. Az már biztos, hogy Cameron egy teljesen új világot hoz létre, már csak az a kérdés kasszasiker lesz-e vagy csőd. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr35786088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2008.11.24. 21:06:43

Battle Angel Alita jó volt, azt hiszem a movie-t láttam (animét csak)

Csöpi · http://blog.csopi.hu 2008.11.24. 22:51:12

Azt ugye tudod, hogy ez fanmade teaser, és a pószter is kamu?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.25. 10:16:35

Azt nem tudtam, hogy fanmade teaser, de ez nem poszter, hanem egy concept art, ahogy ki fog nézni a majd a lény

Csöpi 2008.11.25. 10:24:52

mámint arra a poszterre gondoltam, ami a teaser alatt van. ezek a conceptek eredetiek.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.25. 10:35:12

Igazad van, megnéztem az Avatar honlapon a fan made cuccokat és ott van a teaser, meg néhány hasonló poszter:) Kösz, hogy szóltál.

anti 2008.11.25. 13:56:59

Gyanítom Cameron Pókember terveztete rengeteg pénzbe került volna. Hát még Raimi Homokos-Venomos filmje is 260ba került, 10 évvel ezelőtt meg mennyi lett volna? 500 milla?
De sokkal jobb is lett volna, mint ezt a tré Peter Parker film
süti beállítások módosítása