Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kimi ni Shika Kikoenai - Calling you

2008.12.02. 12:57 Armida 6 komment

Aihara Ryo (Narumi Riko) egy nagyon hallgatag és magányos diáklány. Még mobilja sincs, de emiatt nem is aggódik. Szerinte szörnyű, mikor valakinek van telefonja, de soha nem szólal meg, soha nem keresi senki. Egy nap, sétálgat a parkban, mikor telefon csengést hall. Keresi-keresi honnan szól, aztán megtalálja. Mikor felveszi és szétnyitja a kagylómobilt, nagyon megdöbben, mert amit a kezében tart, az csak egy játékteló. Itt már éreztem, hogy megint sikerült egy érdekes filmet találnom. Nem értettem, hogy csönghetett egy játékmobil, no, de vannak furcsa dolgok a világban, így folytattam. Ryonak, a nagy mobilellenessége ellenére hazaviszi ezt játéktelcsit, aztán később a sulijába is. Egyik órán aztán megint cseng, de senki nem tesz semmit. Mikor Ryo megkérdezi a mellette ülőt, hogy nem hallja a mobilt, akkor kiderül hogy nem. Tulajdonképpen senki nem hallja csak ő. Kezdi azt hinni, hogy valami baja van, halucinál, vagy ilyesmi, de a telefoncsengés folytatódik. Szüntelenül hallja, még baromira megunja és felveszi a játéktelót. Egy srác szólal meg.....

A történet persze nem ennyi, hagyok meglepit az érdeklődőknek, azonban akármennyire is különös a sztori, szerintem igazán megható. A Shinya-t alakító Koide Keisuke (akit a Linda, Linda, Linda-ban láthattunk) nagyon édesen játssza a karaktert. Végig olyan megnyugtató, olyan szeretetre méltó. Sokszor mosolyogtam, mikor néztem, igaz, vicces rész csak egy volt az egész film alatt, no de nem is vígjátékról beszélünk, hanem egy gyönyörű történetről, ahol egy fiú és egy lány a mentális telefonálás minden lehetőségét kiaknázzák és megváltoztatják egymás életét.
Drámát kedvelőknek mehet, de aki nem szeretne sírni, az ne nézze meg.

Tatsuya Hagishima filmje:

 

Itt pedig a hivatalos soundtrack:

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr12799604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FayeFaye 2008.12.03. 00:10:56

Armida, mar megint?! Nem lehetne legkozelebb egy olyat, hogy es boldogan eltek, amig meg nem haltak?:P

Armida 2008.12.03. 08:58:24

FayeFaye, igyekszem keresni egy olyat is, csak valamiért nagyon kevés az olyan film, de majd gyúrok rá. :)

FayeFaye 2008.12.03. 12:19:05

I'm a cyborg but that's OK.?

Armida 2008.12.03. 14:16:01

Annak épp tegnap néztem a trailerét, de kisebb idegösszeolmást kaptam alatta. Kicsit elvadult absztrakt art vígjáték nekem.

FayeFaye 2008.12.03. 15:20:41

Ez mind igaz, de emellett kicsit szomorkas, hihetetlenul romantikus es meghato is, Rain pedig szuper cuki benne.;) A srac van vagy 16 eves, de ahogy megcsokolja a lanyt, az valami eszmeletlen...
www.youtube.com/watch?v=05dIPc8VS7k

Armida 2008.12.03. 15:39:31

Jesszumpepi! Egy ilyen kisstől én is repkednék a föld felett, mint ez a lány. Köszi a videot FayeFaye, asszem tudom mi lesz a ma esti program. (persze csak a dracula 2000 után, mert azt képtelen vagyok kihagyni Butler miatt, negyed tíztől film+on) :)
süti beállítások módosítása