Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Aki a világhálón él

2008.12.17. 11:37 koimbra 2 komment

Gore Verbinski filmtervéhez egy újságcikk szolgáltatott ötletet, ami 2007-ben jelent meg a Wall Street Journalban. Alexandra Alter cikke egy olyan fickóról szólt, aki naponta 20 órát ült a számítógépe előtt, a virutális térben ő maga egy menő, izmos vállalkozó, a való életben viszont csak egy 53 éves cukorbajos láncdohányos. Felesége felfedezi, hogy férje ebben a  virtuális világban házasságot kötött egy másik nővel, akivel együtt járnak vásárolni, van saját kutyájuk, stbstb. A férj azzal védekezett, hogy soha nem találkozott ezzel a nővel a való életben és egyébként is megpróbálta bevonni a (valós) feleségét, hogy együtt nyomuljanak ebben a térben, de a feleségét nem érdekelte. A teljes cikk egyébként itt elolvasható.

A forgatókönyvet Steven Knight írja, aki legutóbb a Gyilkos ígéreteket mutatta fel. Knight-ot már jelölték Oscarra is a Gyönyürű mocsokságokért. Verbinski a film előtt még nekilát a Bioshock játék filmváltozatát.

Egyébként idén volt már egy hasonló alkotás, a BenX, ahol egy jóember szintén szivesebbn játszadozik online, a való életben pedig a játékkal azonosít sok mindent.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr15827757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geomayler 2008.12.17. 22:34:40

Ma is meg amúgyis nagyon termékeny a blog, ehhez is kellhet majd 20 óra. Ez dícséret volt amúgy. :)
süti beállítások módosítása