Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

2020: A tűz birodalma (Reign of Fire)

2009.01.07. 14:15 koimbra 9 komment

 

Quinn 12 éves, anyját keresi fel egy alagút ásás közben, ahol éppen üreget találnak a munkások, a gyerek be is mászik a lyukba ahol egy sárkány arcon köpi bő nyállal, majd a pokolfajzat felégeti az ott munkálkodó embereket.

Majd közlik a nézővel, hogy már 2020-van, néhány mondatban közlik a legfontosabbakat: a sárkányok átvették az uralmat a világ felett, az emberek fegyverarzenálja nem tudta megfékezni a dögöket, azok egyre csak sokasodtak, felperzselték a városokat, megettek minden élőlényt. Quinn egy kis erődítmény vezetőjeként gondoskodik a túlélőkről, majd egy szép nap beállít a küszöbre néhány felfegyverzett jármű, köztük egy tank és belebeg egy helikopter is. Az amcsi Van Zan jött tiszteletét tenni (nagy bárddal a hátán) egy rövid időre, mielőtt elmenne sárkányt ölni, ugyanis a brigád ebben nagyon jó, van kidolgozott technikájuk is.

 

 

Először is hatalmas nagy ötletnek hangzik, hogy helikopterekkel és tankokkal vadásszanak sárkányokra, miközben az emberiség gyakorlatilag erődítményekben él, egy komor, kemény, humortalan posztapokalptikus sci-fire gondolhatna bárki és nagyszerű légicsaták rajzolódhatnak ki az érdeklődő szeme előtt. A Tűz birodalma a kihagyott ziccerek sorozatát erősíti, ugyanis pont a nagyszerű küzdelmek maradtak ki ebből az egészből, akad ugyan néhány jobb jelenet, de összességében csalódást kelt. Az ötlet jónak hangzott, de nem tudtak értelmes sztorit, cselekményt írni hozzá. Érdekes az is, hogy miképp intézik el a nagy vadat, ennyi idő alatt nem volt egy értelmes ember, aki rájött volna a megoldásra? Hihetetlen! Kiderül az is, hogy egyetlen bestiát kellene csak hidegre tenni, aztán a maradék nem tudna szaporodni, kihalnának. Nevetséges helyzet, mintha tényleg senki nem akart volna egy izgalmas, látványos posztapokaliptikus filmet készíteni. Rob Bowman pedig az X-aktákon edződött, nagyobb fantáziával közelíthette volna meg projektet.

A színészek hozzák az elvártakat. Christian Bale szőrös képpel nyomja végig a filmet, nem akarnak mást csak rejtőzni a sárkányok elől, még véletlen sem zargatják ezeket a lényeket. Matthew McConaughey alakítja az amcsi kopasz, elszánt katonát, akiben még él a küzdő szellem és neki nem a torka lángol, csak a szemében ég a tűz.

Az összhatás csalódást keltő, ki lehetett volna hozni többet ebből, de egy jó alapötletből készítettek egy alien utánérzésű sci-fi filmet. Hiába költöttek a sárkányokra dollármilliókat ez a film csak egy közepes.

 

imdb: 5,9

rottentomatoes: 40 %

 

 Büdzsé: 60 millió dollár
Amerikai bevétel: 43 millió dollár
Összbevétel: 82 millió dollár

Címkék: fantasy iromány sci fi 50 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr33863411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.01.07. 15:04:35

telitalálat a kritika, tényleg elég könnyen felejthető film volt, pedig sokkal többet is ki lehetett volna belőle hozni

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.01.07. 16:40:08

Az a rész nagyon ott volt, amikor a csillagok háborúját adták elő a gyerekeknek :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.01.07. 16:47:09

Na jó, de ez csak egy része, inkább a sárkányos dolgokra kellett volna koncentrálni.

Egy jó, frankó harcot, égen földön levegőben, nem hentelésről beszélek,hanem jó csatákról és ez kimaradt, a vége pedig marhaság szerintem:)

kompi · http://filmtrailer.hu 2009.01.07. 17:28:56

Jujjderetekvolt. Bale szerintem szivesen kitörölné az önéletrajzából:)

VVega · https://debugme.eu/ 2009.01.07. 18:03:12

Tényleg nem nagy szám, tipikus vasárnap délutáni tévékettő film.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.01.22. 13:59:42

Nagyon nagy film.
Amikor a sárkányok London felett ülnek, az nagyon szépen meg volt csinálva látványban.

De a vége télleg túl ... mintha elvágták volna. Nem láttam még ehhez hasonló filmet.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.01.22. 14:01:24

"alien utánérzésű"

Tiltakozom, egyáltalán nem olyan.

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.03.05. 13:13:49

kis gagyi film + os film volt... :( pedig a történet alapján jobbat is ki lehetett volna hozni belőle
süti beállítások módosítása