Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Add fel magad, aztán beszélhetünk

2009.01.08. 00:53 koimbra Szólj hozzá!

Látta valaki Marina Zenovich tavalyi dokumentumfilmjét, a Roman Polanski: Wanted and Desired-et? Sajnos nem volt hozzá szerencsém, pedig érdekelne. A doksi arról szól, hogy annak idején a bíró Polanskival szemben elfogult volt és az eljárásban több hiba is volt.

Aki nem tudná annak röviden leírom miről is van szó. Roman Polanski 1978-ban a vádak szerint egy 13 éves kislányt szexre kényszerített Jack Nicholson házában (aki nem volt otthon akkor). A rendező bűnösnek vallotta magát, de még az ítélethozatal előtt Franiaországba repült és ma napig is ott él. Ha betenné a lábát Amerikába azon nyomban letartóztatnák.

Polanski ügyévdei perújrafelvételt kérnének most, a bíróság azonban ezt csak akkor hajlandó mérlegelni, ha ezt a rendező személyesen megjelenik és saját maga kéri. A meghallgatás január 21.-én lenne.

Roman Polanskit Oscarra jelölték a Rosemary gyermekéért, a Kínai negyedért és az Egy tiszta nőért.  A zongoristáért megkapta az elismerést, de a díjat nem tudta átvenni (érthető okokból).

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr5864032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása